طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی به صورت مرحله به مرحله
به گزارش میهن دی ال، شور گل کلم چاشنی فوق العاده ای است که در کنار بیشتر غذاهای ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. در طرز تهیه شور کلم ، ابتدا تمام صیفی جات و سبزیجات لازم را بشویید، سپس خرد و خشک کنید. مقداری آب و نمک را بجوشانید و کمی سرکه به آن اضافه کنید. پس از خنک شدن این محلول، ظرف شور را از صیفی جات خرد شده و طعم دهنده هایی مثل سبزیجات و سیر پر کنید و محلول آب و نمک و سرکه را روی آن بریزید. درب ظرف را محکم ببندید و در جایی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.

در ادامه جدول مشخصات غذایی شور گل کلم و خیارشور را با هم می بینیم:
شور کلم | |
تعداد نفرات | به اندازه چند شیشه میانه |
زمان آماده سازی | بین 30 تا 60 دقیقه |
زمان رسیدن شور | حدود 2 هفته |
اندازه سختی | کم |
اندازه کالری در هر 100 گرم | 28 گرم |
طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
با ورود به فصل پاییز، بازار درست کردن انواع ترشی و شور خانگی هم داغ می گردد. یکی از این چاشنی های معروف، شور گل کلم و خیار شور است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. مزه غالب این شور از آب نمک تأمین می گردد؛ اما افزودن اندازهی چاشنی سرکه، هم بافت آن را تردتر می نماید و هم طعم بهتری به آن می دهد. خوشبختانه این شور ماندگاری بالایی دارد و می توانید آن را در حجم زیاد تهیه و به عنوان چاشنی خوش طعم زمستانی مصرف کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه شور کلم را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه شور کلم و خیارشور
مواد اولیه تهیه شور گل کلم و خیارشور به صورت زیر است:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
گل کلم | 2 کیلوگرم |
خیار | 4 تا 5 عدد |
ساقه کرفس | 2 عدد |
سیر | 6 حبه |
فلفل قرمز تند | 2 عدد |
سرکه سفید | 4 قاشق غذاخوری |
آب | 4 لیوان دسته دار فرانسوی |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
نعناع، جعفری و ترخون | به اندازه لازم |
مراحل تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
برای تهیه این شور خوشمزه و پرطرفدار خانگی، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا گل کلم، خیار و ساقه کرفس را به خوبی بشویید و داخل آبکش قرار دهید.
- مرحله دوم: در ادامه گل کلم ها را به اندازه 2 بند انگشت برش بزنید. خیارها را به صورت ورقه ای دربیاورید و ساقه کرفس را هم به اندازه های کوچک خرد کنید.
- مرحله سوم: سبزیجات را بشویید و خرد کنید. سپس تمام مواد خرد شده را روی پارچه ای تمیز پهن کنید و اجازه دهید آب اضافی آن ها خارج و کاملا خشک شوند.
- مرحله چهارم: در ادامه 2 قاشق غذاخوری نمک را در 4 لیوان آب حل کنید. محلول آب و نمک را داخل قابلمه ای مناسب بریزید و به مدت 10 دقیقه روی حرارت میانه بجوشانید.
- مرحله پنجم: پس از گذشت 10 دقیقه از جوشیدن آب و نمک، سرکه را داخل قابلمه بریزید و حرارت زیر آن را خاموش کنید. اجازه دهید محتویات قابلمه در دمای آشپزخانه بماند تا خنک گردد.
- مرحله ششم: یک بطری شیشه ای تمیز و خشک بردارید و کف آن اندازهی سبزی و سیر تازه بریزید.
- مرحله هفتم: تکه های خشک شده خیار، کرفس و گل کلم را با هم مخلوط کنید. سپس این مواد را به صورت لابه لا با اندازهی سیر، فلفل و سبزی، داخل شیشه بریزید.
- مرحله هشتم: حالا ظرف شور را با محلول آب و نمک و سرکه پر کنید. درنهایت درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 2 هفته در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا آماده گردد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
در طرز تهیه شور کلم ، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- دقت کنید که موقع پر کردن ظرف شور با محلول آب نمک و سرکه، این مایع حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد شور باشد و کاملا آن را بپوشاند.
- اگر شور کلم و خیارشور خانگی تند را ترجیح می دهید، قبل از انداختن فلفل ها داخل شور، چند شیار روی سطح آن ها ایجاد کنید.
- شور خانگی با گل کلم و خیار حتما باید با سرکه سفید تهیه گردد.
- اگر بعد از آماده شدن شور گل کلم احساس کردید که اندازه نمک آن خیلی زیاد است، کمی آب جوشیده را جایگزین اندازهی از آب نمک شور کنید.
- شما می توانید با افزودن اندازهی تخم گشنیز به مواد شور، عطر و طعم بی نظیری به آن بدهید.
- اضافه کردن هویج هم سلیقه ای است؛ می توانید در کنار گل کلم و خیار و کرفس، اندازهی هویج خرد شده هم داخل شور بریزید.
- اگر دوست دارید طعم شور گل کلم کمی ترش تر باشد، اندازه سرکه را بیشتر کنید.
- افزودن اندازهی زردچوبه به مواد شور باعث می گردد که شور خوش رنگ تر و پرخاصیت تری داشته باشید.
- شما می توانید در کنار کرفس، اندازهی از برگ های کرفس را هم در شور بریزید تا عطر بی نظیری به این شور بدهند.
- اگر دوست دارید طعم سیر در شور بیشتر احساس گردد، سیرها را به صورت خرد شده داخل شیشه بریزید.
- بهتر است کرفس های شور کمی درشت تر خرد شوند.
- می توانید علاوه بر سیر و فلفل قرمز، از اندازهی موسیر و فلفل سبز خرد شده هم در این شور بهره ببرید.
- حتما از خیارهای ترد و تازه بهره ببرید.
- اگر اندازه خیارها کوچک بود، آن ها را به صورت درسته داخل شور بیندازید و با خلال دندان روی سطح خیارها چند سوراخ ایجاد کنید تا ترد باقی بمانند.
اصول نگهداری از شور گل کلم و خیارشور
برای نگهداری صحیح از شور گل کلم به نکات زیر دقت کنید:
- ظرف شور را دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
- تا زمانی که شور آماده نشده است، درب شیشه آن را باز نکنید؛ چون نفوذ هوا به داخل شور در چنین زمانی، شور را خراب می نماید.
- برای جلوگیری از نفوذ هوا به داخل شور، بین درب ظرف و دهانه آن از یک حائل پلاستیکی یاری بگیرید.
- وقتی درب ظرف شور را باز کردید، آن را به یخچال منتقل کنید.
جلوگیری از کپک زدن شور خانگی با گل کلم و خیار
برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم و خیارشور، نکات زیر را رعایت کنید:
- تمام سبزیجات و صیفی جات را کاملا خشک کنید. وجود رطوبت در مواد شور، یکی از دلایل مهم کپک زدن آن است.
- حتما از ظرفی تمیز و کاملا خشک بهره ببرید. برای استریل کردن ظرف هم می توانید چند دقیقه آن را در اندازهی آب جوش بجوشانید و سپس کاملا خشک کنید.
- حتما درب ظرف شور را محکم ببندید تا هوایی به داخل آن نفوذ نکند؛ زیرا این هم یکی دیگر از دلایل کپک زدن شور خانگی گل کلم و خیار شور است.
- کم بودن نمک شور هم می تواند باعث کپک زدن آن گردد.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه شور کلم و خیارشور
شما می توانید در طرز تهیه شور کلم ، به جای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک بهره ببرید. به جای ترکیب ترخون، نعناع و جعفری هم می توان از ترکیب ترخون، نعناع و شوید استفاده کرد یا اندازهی ترخون و مرزه خشک به کار برد. بعلاوه به جای جوشاندن آب و نمک می توانید نمک را در اندازهی آب گرم جوشیده شده حل کنید و سرکه را داخل آن بریزید.
خواص گل کلم
گل کلم سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمند است و حجم زیادی از ویتامین C را در خود جای داده است. این سبزی پرخاصیت ماده غذایی مفیدی برای درمان کبد چرب محسوب می گردد و به سلامت قلب و پوست و مو یاری می نماید. بعلاوه فیبر موجود در گل کلم، نقش مؤثری در بهبود سلامت دستگاه گوارش و کاهش وزن دارد.
مواد لازم برای شور گل کلم را از خبرنگاران تهیه کنید…
همان طور که دیدید، طرز تهیه شور کلم احتیاجمند فراهم کردن سبزیجات و مواد مختلفی است که کیفیت خوب آن ها تأثیر مستقیمی در عطر و طعم نهایی شور دارد. یک راه آسان برای تهیه این مواد با کیفیت خوب، یاری گرفتن از خبرنگاران است. شما می توانید با یاری سفارش آنلاین میوه از خبرنگاران ، برترین و تازه ترین میوه ها و صیفی جات را به صورت آنلاین بخرید و آنها را درب منزل خود تحویل بگیرید. مطمئن باشید خرید اینترنتی خوب و رضایت بخشی در پیش خواهید داشت.
سوالات متداول
چرا گاهی شور کلم و خیارشور لزج می گردد؟
این موضوع 2 علت مهم دارد؛ اول نفوذ هوا به داخل ظرف شور و دوم، کم بودن اندازه نمک شور گل کلم
چرا در طرز تهیه شور کلم و خیار شور باید سبزیجات را خشک کنیم؟
زیرا این کار از کپک زدن شور خانگی گل کلم جلوگیری می نماید.
طرز تهیه کلم شور بدون سرکه چگونه است؟
برای این منظور سرکه را از ترکیب شور حذف کنید و فقط از محلول آب و نمک برای تهیه شور گل کلم بهره ببرید.
منبع: اسنپ فود