طرز تهیه کوکو سیب زمینی خوشمزه با 6 روش متنوع
به گزارش میهن دی ال، کوکو سیب زمینی یکی از انواع غذاهای پرطرفدار و مخصوصا محبوب بچه ها و نوجوانان است که با مواد اولیه همواره در دسترس، مقرون به صرفه و خوشمزه قابل تهیه است. یکی از انواع غذاهای سریع و دوست داشتنی برای مادران شاغل و پر مشغله. شاید اینطور به نظر برسد که این غذای آسان روش پخت روتینی دارد اما ما به شما خواهیم گفت که سخت در اشتباهید. در این نوشتار با انواع طرز تهیه کوکو سیب زمینی آشنا خواهید شد و می توانید از تنوع آن لذت ببرید.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 4 نفر | |
سیب زمینی | 4 عدد میانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گشنیز و جعفری | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران | 1 قاشق چای خوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به اندازه مورد احتیاج |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به اندازه مورد احتیاج |
- ابتدا سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید و دوباره آبکش کنید. به صورت درشت رنده کنید و در سبد بریزید تا آب سیب زمینی ها کاملا خارج گردد. پیاز را پوست بگیرید، بشویید و رنده ریز کنید و بعلاوه آب آن را نیز کاملا بگیرید. پیاز رنده شده را در کاسه ای بریزید و سیب زمینی رنده شده را به آن اضافه کنید.
- تخم مرغ ها را ابتدا در کاسه ای بشکنید تا مطمئن شوید که سالم هستند. بعد در کاسه ای بریزید و خوب هم بزنید. کمی زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و زعفران به آن بیفزایید.
- در ادامه تخم مرغ ها را داخل کاسه سیب زمینی و پیاز ریخته و کمی جعفری و گشنیز (یا پودر تخم گشنیز) هم روی مواد کوکوی خود بریزید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید.
- تابه ای را روی حرارت کم قرار دهید و داخل آن روغن بریزید صبر کنید تا روغن داغ گردد. مواد کوکو سیب زمینی تان را کامل داخل تابه بریزید و با قاشق سریع آن را در تابه پخش کنید. با پشت قاشق سطح کوکو را صاف نموده و درب تابه را بگذارید تا یک طرف آن کاملا سرخ گردد. اگر مایه را به صورت یک دفعه ای داخل تابه ریختیم می توانیم کوکو را از وسط نصف کنیم و با کفگیر و قاشق کوکو را بر گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ گردد.
- کوکوها را در ظرف مناسب سرو کنید و با سس مورد علاقه، خیارشور، گوجه و کاهو میل کنید. نوش جان!
ترفند تهیه کوکو سیب زمینی
- این کوکو چون با سیب زمینی خام تهیه می گردد توصیه می گردد کوکوها را به صورت دانه ای درست کنید. دقت کنید که کوکو ها را بعد از سرخ شدن و منتقل کردن در بشقاب روی هم قرار ندهید چون باعث می گردد کوکوها حالت خمیری و نرمی به خود بگیرند و تردی خود را از دست بدهند. کوکوها را در ظرف سرو بگذارید و با گوجه فرنگی و خیارشور و نان تازه نوش جان کنید.
- اگر مخلوط موادتان در حد شل و رقیق بود و پیروز نشدید اندازه ها را تنظیم کنید به دلخواه می توانید به آن آرد سفید اضافه کنید.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی پفکی
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 4 نفر | |
تخم مرغ | 3 عدد |
سیب زمینی | 4 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد |
آرد نخودچی | 1 قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به اندازه مورد احتیاج |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به اندازه مورد احتیاج |
- اولین مرحله از طرز تهیه کوکو سیب زمینی پفکی درست مثل طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام این است که مواد لازم آن را آماده کنید. برای این کار ابتدا سیب زمینی و پیاز را پوست بگیرید سپس آنها را با رنده درشت و ریز به ترتیب، رنده کنید. دقت داشته باشید که سیب زمینی را جدا و پیاز را جدا رنده کنید و در نهایت آب هر دو را بگیرید و با هم مخلوط کنید. بعد تخم مرغ، آرد نخودچی، بیکینگ پودر، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را هم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- در این مرحله مایه سیب زمینی را در ماهیتابه مناسب با دمای میانه و در روغن داغ سرخ کنید. برای این کار ابتدا در ماهیتابه ای ترجیحا نچسب، روغن بریزید و اجازه دهید داغ گردد بعد اندازهی از مایه کوکو را با قاشق بردارید و داخل ماهیتابه بگذارید تا سرخ گردد این کار را تا تمام شدن همه مایه کوکو ادامه دهید. فقط حواستان باشد وقتی یک روی کوکو سرخ شد، آن را برگردانید تا روی دیگرش هم طلایی گردد.
- کوکوها را در ظرف مناسب سرو کنید و با سس مورد علاقه، خیارشور، گوجه و کاهو میل کنید. نوش جان!
ترفند تهیه کوکو سیب زمینی خام
- برای پفکی تر شدن کوکو سیب زمینی همان طور که دیدید از انواع آرد و بیکینگ پودر استفاده می گردد اما اگر دوست دارید کوکوی سیب زمینی شما پفکی تر گردد، می توانید از یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر بیشتر بهره ببرید.
- یک ترفند دیگر برای پفکی شدن کوکو این است که به مایه کوکو استراحت دهید. یعنی بعد از مخلوط کردن مواد، مایه کوکو را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. این کار باعث می گردد که کوکوی شما پفکی تر گردد.
- انتخاب بین سیب زمینی خام و پخته برای تهیه کوکو سیب زمینی پفکی به سلیقه شما بستگی دارد. اگر در پی کوکو پفکی تر با طعم سیب زمینی بیشتر هستید، از سیب زمینی خام بهره ببرید. اما اگر در پی کوکو با انسجام بیشتر و طعم ملایم تر هستید، سیب زمینی پخته را انتخاب کنید.
طرز تهیه خوراک سیب زمینی؛ خوش عطر و دلچسب
طرز تهیه کوکو سیب زمینی با آرد
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 4 نفر | |
سیب زمینی | 4 عدد میانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد میانه |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و ادویه | به اندازه مورد احتیاج |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به اندازه مورد احتیاج |
- اولین مرحله از طرز تهیه کوکو سیب زمینی با آرد این است که سیب زمینی ها را با پوست در اندازهی آب بگذارید و اجازه دهید خوب بپزند. البته اگر زمان کافی برای پخت سیب زمینی ندارید می توانید سیب زمینی خام را رنده کنید و کوکو سیب زمینی بپزید.
- وقتی سیب زمینی ها پختند آنها را پوست گرفته و رنده کنید یا در مخلوط کن بریزید تا کاملا له گردد. بعد پیاز رنده شده که آبش را هم گرفته اید اضافه کنید و هم بزنید در نهایت تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه و آرد را اضافه کنید و خوب همه مواد را مخلوط کنید تا مایه کوکو شما آماده گردد.
- اکنون و در این مرحله در یک ماهیتابه مناسب نچسب، روغن بریزید و اجازه دهید خوب داغ گردد. بعد با دست خود اندازهی از مایه کوکو را بردارید و شکل دهید و داخل روغن داغ بگذارید تا سرخ گردد. وقتی یک سمت کوکو سیب زمینی سرخ شد آن را برگردانید و روی دیگر را هم سرخ کنید. این کار را تا تمام شدن مایه کوکو ادامه دهید.
- کوکوها را در ظرف مناسب سرو کنید و با سس مورد علاقه، خیارشور، گوجه و کاهو میل کنید. نوش جان!
در کوکو، استفاده از انواع مختلف آرد به دلایل متعددی انجام می گردد:
طعم و بافت
آردهای متفاوت طعم و بافت متفاوتی را به کوکو می دهند. آرد گندم سفید به کوکو بافتی محکم تر و یکنواخت تر می دهد، در حالی که آرد گندم کامل (آرد کامل) بافتی پوک تر تردتر ایجاد می نماید که می تواند طعم کوکو را بهتر کند.
ارزش غذایی
آرد گندم کامل (آرد کامل) حاوی مقادیر بیشتری از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند کوکو را از لحاظ ارزش تغذیه غنی تر کند. در مقابل، آرد سفید کمترین اندازه فیبر و مواد مغذی را دارد.
تغذیه متنوع
استفاده از انواع مختلف آرد، امکان افزودن تنوع به رژیم غذایی را فراهم می نماید. به عنوان مثال، می توان از آرد جو و آرد نخود هم برای کوکو استفاده کرد تا به رژیم غذایی افرادی که از گندم یا گلوتن خودداری می نمایند، تنوع خوبی داده گردد.
بنابراین انتخاب نوع آرد در کوکو می تواند به تغییر در طعم، بافت و ارزش غذایی آن یاری کند.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی سوخاری
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 4 نفر | |
سیب زمینی آبپز | 3 عدد میانه |
تخم مرغ آبپز | 2 عدد |
تره یا ساقه پیازچه | 1 دسته کوچک |
پیاز کوچک | 1 عدد |
آرد سوخاری | به اندازه مورد احتیاج |
نمک، پاپریکا، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه | به اندازه مورد احتیاج |
روغن مایع مخصوص سرخ کردنی | به اندازه مورد احتیاج |
- سیب زمینی آبپزی را که کمی سرد شده با رنده درشت رنده کنید. سپس پیاز و تخم مرغ آبپز را با رنده ریزتر رنده کنید. تره یا ساقه پیازچه را نیز ریز خرد نموده به مواد اضافه کنید.
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا را اضافه نموده و همه مواد را حدود یکی دو دقیقه محکم چنگ بزنید و ورز دهید تا مواد کاملا چسبنده شوند.
- اندازهی نمک و فلفل سیاه داخل تخم مرغ خام بزنید و با چنگال به خوبی هم بزنید.
- نوک انگشتانتان را کمی چرب کنید تا اندازه ای که وقتی مایه را برمی دارید، مواد به دست نچسبد. از مواد به اندازه یک گلوله کوچک برداشته، اول داخل تخم مرغ بزنید و بعد کامل داخل آرد سوخاری بغلطانید و داخل سینی بچینید. کمی با دست حالت دهید تا گرد گردد،ولی حواستان باشد نباید فشار زیادی بدهید. در آخر اندازه کمی از آرد سوخاری را روی آنها بپاشید. سینی را حدود سی دقیقه تا یک ساعت داخل یخچال یا حدود ده دقیقه داخل فریزر قرار دهید.
- در آخر کوکو سیب زمینی را درون روغن داغ سرخ کنید، وقتی یک طرف آن کاملا سرخ شد برگردانید و اجازه دهید تا سمت دیگر هم طلایی گردد.
- کوکوها را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته گردد. این کوکو سیب زمینی خوشمزه و متفاوت را با سس کچاپ و فرانسوی میل کنید. نوش جان!
ترفند
- این نوع کوکو سیب زمینی سوخاری موقع سرخ کردن به دلیل وجود تخم مرغ و پودر سوخاری در سطح زودتر از بقیه انواع سرخ می گردد. مراقب باشید کوکوها را نسوزانید.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 4 نفر | |
سیب زمینی | 4 عدد میانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد میانه |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و ادویه | به اندازه مورد احتیاج |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به اندازه مورد احتیاج |
- اولین مرحله از طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته این است که سیب زمینی ها را خوب بشویید و با پوست در اندازهی آب بگذارید و اجازه دهید خوب بپزند. با چنگال تست کنید سیب زمینی ها کاملا پخته شده باشد.
- وقتی سیب زمینی ها پختند آنها را پوست گرفته و رنده کنید یا در مخلوط کن بریزید تا کاملا له گردد. بعد پیاز رنده شده که آبش را هم گرفته اید اضافه کنید و هم بزنید در نهایت تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه را اضافه کنید و خوب همه مواد را مخلوط کنید تا مایه کوکو شما آماده گردد.
- اکنون و در این مرحله در یک ماهیتابه مناسب نچسب، روغن بریزید و اجازه دهید خوب داغ گردد. بعد با دست خود اندازهی از مایه کوکو را بردارید و شکل دهید و داخل روغن داغ بگذارید تا سرخ گردد. وقتی یک سمت کوکو سیب زمینی سرخ شد آن را برگردانید و روی دیگر را هم سرخ کنید.
- کوکوها را در ظرف مناسب سرو کنید و با سس مورد علاقه، خیارشور، گوجه و کاهو میل کنید. نوش جان!
ترفند
برای اینکه کوکو وا نرود و شل نگردد، حتما اجازه دهید سیب زمینی کامل خنک گردد بعد آن ها را له یا رنده کنید. در ضمن کوکو را حتما در روغن داغ سرخ کنید تا وا نرود و از هم نپاشد و هم این که روغن کمتری جذب کند.
طرز تهیه سالاد شوید و سیب زمینی؛ راحت و خوشمزه
طرز تهیه کوکو سیب زمینی 2 نفره
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 2 نفر | |
سیب زمینی | 1 عدد کوچک |
پیاز | 1 عدد کوچک |
تخم مرغ | 2 عدد کوچک |
نمک، فلفل و پودر سیر و پودر پاپریکا | به اندازه مورد احتیاج |
- سیب زمینی ها را به قطعات کوچک خرد کنید. پیاز را هم 4 قسمت کنید. تخم مرغ ها را یکی یکی درون کاسه ای بشکنید و اگر سالم بودند روی سیب زمینی و پیاز بریزید. غذاساز یا مخلوط کن را روشن کنید و اجازه دهید مواد یکدست گردد. در دقیقه پایانی نمک، فلفل و پودر سیر و پودر پاپریکا را اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
- کف تابه دو طرفه را چرب کنید و مایه کوکو سیب زمینی 2 نفره را در روغن داغ بریزید. به محض طلایی شدن تابه دو طرفه را برگردانید و اجازه بدهید طرف دیگر هم طلایی گردد.
- کوکو سیب زمینی 2 نفره شما حاضر است. سریع و خوشمزه. نوش جان!
ترفند
سعی کنید از سایز کوچک تابه های دو طرفه بهره ببرید تا قطر مناسبی به کوکوی شما بدهد و خیلی نازک نگردد.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی با شیر
مواد مورد احتیاج کوکو سیب زمینی برای 4 نفر | |
سیب زمینی | 2 عدد |
شیر | 1 پیمانه |
سیر | 2 حبه |
هویج | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر سوخاری | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و ادویه | به اندازه مورد احتیاج |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به اندازه مورد احتیاج |
- برای تهیه کوکو سیب زمینی با شیر ابتدا سیب زمینی ها را پوست بگیرید و خوب بشویید. در ادامه شیر را درون یک قابلمه مناسب ریخته و سیب زمینی ها را به قابلمه اضافه کنید، سپس روی حرارت قرار دهید.
- برای اینکه سریع تر بپزند، می توانید آنها را به صورت تکه های درشت خرد نموده، سپس به شیر اضافه کنید. در ادامه سیر را رنده کنید و به ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید سیب زمینی ها با حرارت ملایم بپزند. درب قابلمه را بگذارید تا شیر به خورد سیب زمینی ها برود.
- سیب زمینی ها را درون یک کاسه مناسب ریخته و با گوشتکوب به طور کامل له کنید تا کاملا یکدست شوند.
- در این مرحله هویج را رنده کنید و پس از گرفتن آب اضافی آن به مواد قبلی اضافه اش کنید. پیازچه را خرد کنید و به همراه پودر سوخاری، تخم مرغ ها و اندازهی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کنید.
- حالا مواد را به خوبی ترکیب کنید تا بافت شان کاملا یکدست گردد، سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج کنید.
- یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و اندازهی روغن اضافه کنید. در ادامه به اندازه یک نارنگی از مایه کوکو برداشته و آن را به صورت گرد شکل دهید و با کف دست تخت کنید، سپس درون روغن داغ بیندارزید تا سرخ گردد.
- پس از اینکه یک سمت کوکوها سرخ شد، آنها را بر گردانید تا سمت دیگرشان نیز به طور کامل سرخ گردد. در نهایت روغن اضافی کوکوها را با دستمال حوله ای بگیرید، سپس در ظرف دلخواه سرو کنید و نوش جان!
طبع کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی طبعی سرد و هضمی نسبتا سخت دارد. برای متعادل کردن طبع آن می توانید از پودر سیر، سیر رنده شده، زعفران و یا اگر ممکن است از تخم مرغ بیشتر و فلفل بهره ببرید.
سخن آخر
کوکو سیب زمینی از جمله غذاهای محبوبی است که کالری زیادی دارد. سرشار از کربوهیدرات است ولی اگر در برنامه غذایی به صورت هفتگی قرار بگیرد می تواند احتیاجهای غذایی زیادی را رفع کند. سعی کنید برای سرخ کردن از روغن کمتر و تابه نچسب بهره ببرید تا ارزش غذایی مواد بیشتر حفظ بگردد. نوش جان!
منبع: دیجیکالا مگ