طرز تهیه انواع شامی ، 8 مدل شامی کباب
به گزارش میهن دی ال، شامی از جمله غذاهای ساده برای و است که با مواد متنوعی درست می شود و در تهیه آن، سبزیجات، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، برخی حبوبات و ادویه های مختلف به کار می رود. معمولا شامی ها جزو هستند که در شهرهای مختلف، با دستورهای تهیه و طعم های متفاوت طبخ می شوند. در این مقاله از در روش طرز تهیه انواع شامی را به شما آموزش خواهیم داد. همچنین می توانید فیلم طرز تهیه شامی کباب و شامی پوک گیلانی را هم مشاهده کنید.
لیست انواع شامی
یک قاعده کلی برای تهیه انواع شامی وجود دارد و آن این است که ابتدا باید مایه شامی را درست کنید و بعد از مخلوط کردن مواد، آن ها را در روغن سرخ کنید. البته مدل های سوخاری انواع شامی کباب هم محبوب هستند و می توانید آنها را امتحان کنید. در این مقاله، لیست انواع شامی با گوشت چرخ کرده، شامی شمالی، شامی با سبزی، شامی بدون گوشت و … را برای شما آماده کردیم. شامی را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.
در ضمنً معمولا برای درست کردن انواع شامی از مواد مختلفی مثل گوشت چرخ کرده، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوساله،، حبوباتی مثل، ، ، ، ، ، انواع یا تازه و انواع ادویه ها مثل ، ، ، و … استفاده می گردد که این مواد را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید خریداری کنید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب کرده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
1- شامی پوک رشتی
شامی پوک یکی از خوشمزه ترین غذاهای استان گیلان است. رشتی ها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است، سرو می کنند و سایر اهالی گیلان پنیر لیقوان و سبزی خوردن را جزو آداب خوردن شامی پوک گیلانی می دانند. شامی پوک همچنین جزو انواع شامی با لپه است.
برای تهیه شامی پوک، بعد از چند ساعت خیس خوردن لپه ها، آن ها را بپزید و بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را هم بعد از شستن، بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیاز میانه را به دو نیم تقسیم کنید. گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل سیاه و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد گردد.
اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه ها را با گوشتکوب له کنید. سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل گردد و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
2- شامی کباب
شامی کباب یا همان کتلت گوشت و سیب زمینی تهرانی، یک شامی خوشمزه با گوشت چرخ کرده و از جمله خوشمزه ترین انواع کباب و اتفاقا جزو آسان ترین غذاهای ایرانی نیم ساعته به شمار میرود.
برای درست کردن شامی کباب ساده ابتدا سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده کنید و آب سیب زمینی را بگیرید. پیازها را هم با رنده درشت رنده کنید و آب پیازها را هم بگیرید. سیب زمینی و پیاز رنده شده را خوب با هم مخلوط کنید. گوشت چرخ کرده و ادویه ها و نمک را هم اضافه کنید.
مواد کباب شامی را خوب با دست با هم مخلوط کنید. مایه شامی کباب را به مدت 30 دقیقه در ظرف درب دار در یخچال بگذارید تا خوب مزه دار گردد و مایه شامی خودش را بگیرد.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات مهم در و مشاهده فیلم آموزش آن، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
3- شامی اصفهانی یا کباب زردک
کباب زردک اصفهانی که به شامی اصفهانی یا کباب مشتی هم معروف است یک شامی کباب سنتی و مخصوص اصفهانی ها است. همان طور که از نام این غذا معین است برای درست کردن این کباب از ترکیب گوشت با زردک استفاده می گردد.
اما زردک چیست؟ زردک یا هویج ایرانی یک سبزی ریشه دار فوق العاده مفید با طعمی نسبتاً شیرین و خوشمزه است. این گیاه با ریشه های بلند و رنگی روشن تر از هویج است و قدمت کشت آن در دنیا به هزاران سال پیش باز می گردد.
یکی از مجذوب کننده ترین بخش های این شامی خوشمزه سس و چاشنی مخصوص آن است که از ترکیب سرکه و شیره انگور یا شهد درست می گردد طعمی ملس و ترش و شیرین به شامی می بخشد.
برای تهیه کباب مشتی اصفهان باید زردک ها را به خوبی بشویید. پوست نازک روی زردک ها را بگیرید و با رنده ریز آن ها را رنده کنید. پیاز را هم رنده کنید و با دست بفشارید تا آب آن خارج گردد. گوشت چرخ کرده، زردک و پیاز رنده شده و آب گرفته را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین ترکیب کنید و به خوبی با هم ورز دهید تا ترکیب شوند.
سپس به آرامی آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه شامی زردک به انسجام مناسب برسد.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
4- شامی کباب آلو تیکی چات هندی
یکی از غذاهای مشهور هندی کتلت الو تیکی یا آلوتیکی نام دارد که در اصل شبیه شامی کباب ایرانی است؛ با این تفاوت که در آن از ادویه های زیادی از جمله گرام ماسالا استفاده شده است و عموما هم با سس تند سرو می گردد.
معروف ترین و پرطرفدارترین سس هایی که با آلو تیکی مصرف می شوند، طعم نعنا یا نخود و ماست دارند. هندی ها هم مثل شیرازی ها به سیب زمینی آلو می گویند. آلوتیکی یا کتلت هندی به عنوان یک فینگرفود مناسب مهمانی و جشن تولد بسیار محبوب است و می توان آن را به عنوان یک میان وعده هم مصرف کرد.
برای درست کردن این شامی هندی خوشمزه با سیب زمینی که در واقع همان شامی کباب هندی است ابتدا سیب زمینی، پیاز و سیرها را پوست بگیرید و بشویید. آنها را با قسمت ریز رنده، رنده کنید. آب سیب زمینی، پیاز و سیر را با دست کاملا بگیرید. گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیب زمینی اضافه و مخلوط کنید. جعفری را هم کاملا خرد و ساطوری کنید و به همراه آرد سوخاری به این مخلوط اضافه کنید.
برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
5- شامی کباب بروجردی
شامی کباب بروجردی یا به قول خود بروجردی ها (شامی کوا) یکی از مشهورترین انواع شامی کباب خوشمزه ایرانی است. در ترکیب شامی کباب بروجردی علاوه گوشت چرخ کرده، یک ترکیب سبزی هم داریم که طعم لذیذ این شامی کباب را دوچندان می کند. همچنین این شامی کباب در ترکیبات خود، سیب زمینی ندارد.
برای درست کردن این غذای فوری خوشمزه، ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید یا به جای آن پیازچه را نگینی خرد کنید. تره و شنبلیله خشک را به عنوان سبزی شامی، ساطوری خرد کنید. تمام مواد شامی کباب شامل گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، سبزی های خرد شده، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.
30 دقیقه به مایه شامی استراحت بدهید و سپس در یک ماهیتابه تفلون یا چدن روغن را داغ کنید و شامی کباب بروجردی را سرخ کنید.
برای آموزش ادامه مراحل و جزییات مهم خوشمزه شدن شامی بروجردی روی لینک مقاله کلیک کنید.
6- ترشه شامی
در آشپزی گیلان شامی ترش به روش سنتی یا به قول خود اهالی گیلانی تورشه شامی و تورشه آب، یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی با گوشت چرخ کرده و به نوعی جزو خورش های ایرانی کم آب و ترکیبی از یک شامی خوشمزه و یک سس لذیذ است. ترشه شامی هم با رب گوجه و هم با رب انار طبخ می گردد. اگر هم گیاهخوار هستید، می توانید شامی ترش به عنوان یکی از انواع شامی گیلانی را گیاهی درست کنید.
در لیست غذاهای محلی رشتی و گیلانی، شامی ترش رودباری و ماسوله بسیار مشهور هستند اما تمام دستورهای پخت شامی ترش جزییات یکسانی دارند. برای تهیه شامی ترش ابتدا باید سس غذا را درست کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ رب باز شده و طعم خامی آن گرفته گردد. وقتی رب خوب تفت خورد، رب انار، آبغوره یا آب نارنج و آب جوش را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا سس روی شعله ملایم گاز غلیظ گردد.
سپس مایه شامی را درست کنید. در یک کاسه مناسب پیاز و سیب زمینی را رنده کنید و آب آن ها را بگیرید. سیر ریز رنده شده، تخم مرغ، گوشت چرخ کرده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه، آرد برنج، گلپر، جعفری ساطوری خرد شده و اگر چوچاق دارید، اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا مایه شامی منسجم گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
7- شامی سبزی
شامی سبزی که در دو استان گیلان و مازندران تحت عنوان شامی سبزی گیلانی، شامی سبزی مازندرانی و شامی سبزی بابلی مشهور است از انواع کباب شامی خوشمزه است. تنها تفاوت این شامی شمالی با شامی کباب تهرانی در این است که برای درست کردن این غذای خوشمزه علاوه بر گوشت و تخم مرغ و پیاز به برخی از سبزیجات معطر هم نیاز دارید.
این غذای خوشمزه و آسان از بهترین گزینه ها برای شام، ناهار، پیش غذا یا یک میان وعده عالی برای بچه هاست. سبزی شامی مازندرانی یا همان سبزی شامی بابلی در ساده ترین حالت ممکن گشنیز و جعفری است؛ با این حال، اهالی مازندران به دلیل دسترسی به سبزیجات محلی در طبخ این غذا از اناریجه، زلنگ، چوچاق، تره و برگ سیر هم استفاده می کنند.
در تهیه سبزی شامی گیلانی از سبزیجات محلی مثل خالواش، چوچاق، وارنبو، گشنیز و جعفری استفاده می گردد. برای درست کردن شامی سبزی استفاده از لپه و سیب زمینی هم سلیقه ای است.
برای مطالعه مراحل درست کردن شامی سبزی به دو روش گیلانی و مازندرانی روی لینک مطلب کلیک کنید.
8- شامی لرستانی (شامی کوو)
شامی کباب لرستان یا شامی کوو، یکی از انواع شامی بسیار خوشمزه و مجلسی متعلق به استان لرستان و شهر خرم آباد است که از ترکیب گوشت چرخ کرده، گردو، سبزیجات معطر و ادویه های معطر غذا استفاده می گردد. بعد از آماده کردن مایه شامی کباب و فرم دادن و سرخ کردن آنها، شامی ها در سس مخصوص با رب انار و گردو پخته می شوند. روش تهیه و مواد شامی کباب لری، شباهت زیادی به است.
در ابتدا برای تهیه شامی کباب خرم آبادی، گردوها را پوست بگیرید و خرد کنید. برای داخل شامی کباب ها بهتر است از له یا پودر کردن گردوها خودداری کنید تا در زمان پخت شامی کباب لری، زیر دندان حس گردد. اما گردوهایی را که برای سس استفاده می کنید، بهتر است به صورت چرخ شده استفاده کنید تا داخل سس رب انار و گردو، روغن بیندازد.
سبزی های معطر شامل جعفری، گشنیز، ترخون، ریحان و نعناع را هم بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهند.
در این مرحله، 1 پیاز را پوست بگیرید و به کمک رنده، آن را رنده کنید. پیاز رنده شده را با دست بفشارید و آب پیاز را بگیرید. تفاله پیاز را در یک کاسه مناسب بریزید. سپس گوشت چرخ کرده و گردو را به آن اضافه کنید. سبزی های معطر که خشک شدند، با چاقوی تیز، به صورت ریز و ساطوری شده، خرد کنید. 100 گرم از سبزی ساطوری شده را در کاسه بریزید.
در ادامه، برای درست کردن شامی کوو، ادویه ها شامل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به همراه آرد نخودچی به مواد مایه کباب شامی اضافه کنید. تخم مرغ را هم بشکنید و در کاسه بریزید. سپس همه مواد مایه شامی خرم آبادی را با هم ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم گردد. هر چه بیشتر مواد را ورز دهید، منسجم تر خواهد شد. در آخر روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در یخچال به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.
برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
سوالات متداول درباره انواع کباب شامی
انواع شامی شمالی شامل چه شامی هایی می گردد؟
شمالی ها شامی های متنوعی دارند که معروف ترین آنها، شامی سبزی، شامی پوک و تورشه شامی یا شامی ترش است.
انواع شامی با گوشت چرخ کرده چی درست کنم؟
بسکمک از شامی ها با گوشت چرخ کرده درست می شوند، شامی کباب، شامی زردک اصفهانی، شامی کباب هندی آلو تیکی چات، شامی ترش و شامی بروجردی جزو شامی های با گوشت چرخ کرده هستند.
شامی با گوشت و لپه چی درست کنم؟
شامی سبزی و شامی پوک جزو انواع شامی با گوشت و لپه هستند.
منبع: افق کوروش