طرز تهیه انواع بورانی مقوی و خوشمزه

به گزارش میهن دی ال، از گذشته های دور مصرف انواع بورانی در بین مردم مرسوم بوده است. پدربزرگ ها و مادربزرگ ها به خوبی می دانستند که بورانی، ارزش غذایی بسیاری داشته و باعث تقویت بدن می شود. شاید برخی از بورانی ها ظاهر خوبی نداشته باشند، اما منبعی از مواد مغذی هستند. در واقع دو گروه لبنیات و سبزیجات، بخش اعظم مواد مورد نیاز بدن را فراهم می کنند. از طرفی برخی بر این باورند که خوردن ماست به تنهایی سردی می آورد و بهتر است با موادی مانند گردو، فلفل، نعنا خشک یا سیر مصرف شود. به همین دلیل، در این مطلب تصمیم داریم تا شما را با طرز تهیه انواع بورانی لذیذ و انرژی زا آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه انواع بورانی مقوی و خوشمزه
طرز تهیه انواع بورانی
تعداد نفرات4 تا 6 نفر
زمان آماده سازی20 تا 40 دقیقه
زمان تهیه20 تا 70 دقیقه
اندازه سختیکم

ماست و سبزیجات مورد استفاده در تهیه بورانی

احتمالا این سوال برای شما پیش می آید که ماست بورانی چیست؟ برای تهیه بورانی می توانید از هر نوع ماست مطابق سلیقه خود استفاده کنید. مثلا کسانی که رژیم لاغری دارند، ماست کم چرب به کار می برند. البته استفاده از ماست چکیده باعث می شود تا بورانی خوشمزه تری داشته باشید. همچنین سبزی مورد استفاده در بورانی نیز با توجه به نوع بورانی متفاوت خواهد بود.

1. طرز تهیه بورانی اسفناج

یکی از پرطرفدارترین و البته مرسوم ترین بورانی ها برای پیش غذا، بورانی اسفناج است. بیشتر افراد با طرز تهیه این بورانی خوشمزه آشنا هستند، اما پیشنهاد می کنیم این دستور پخت را مطالعه کنید تا با فوت و فن های آن نیز آشنا شوید.

مواد لازم در تهیه بورانی اسفناج

طرز تهیه بورانی اسفناج یکی از مرسوم ترین دستورپخت های انواع بورانی است. البته شاید عبارت بورانی اسفناج بدون ماست را شنیده باشید اما واقعیت این است که ماست پای ثابت همه انواع بورانی مجلسی است. بدین منظور برای تهیه بورانی اسفناج برای 6 نفر به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست پرچرب یا چکیده400 گرم
اسفناج800 گرم
مغز گردو1 فنجان
سیر2 حبه
روغن زیتون3 قاشق غذاخوری
آبنصف فنجان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی اسفناج مجلسی

برای تهیه بورانی ماست و اسفناج، مراحل زیر را با دقت دنبال نمایید:

  • مرحله اول: اسفناج ها را به خوبی شسته و سپس آن ها را روی دستمال پارچه ای پهن کنید تا خشک شوند. همچنین 2 حبه سیر را پوست کنده و رنده کنید.
  • مرحله دوم: اسفناج های خشک شده را با ساطور ریزریز کرده یا چرخ کنید. دقت داشته باشید که اگر ساقه اسفناج ضخیم و سفت بود، آن را جدا کنید. سیر رنده شده را به ظرف اسفناج اضافه کرده و ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: تابه ای گود برداشته و مخلوط اسفناج و سیر را به همراه نصف فنجان آب در تابه بپزید. سپس حرارت شعله را کم کرده و درب تابه را بگذارید. بعد از 5 دقیقه درب تابه را برداشته و نمک، فلفل سیاه و اندازهی زردچوبه اضافه نمایید. وقتی آب درون تابه تبخیر شد، زیر شعله را خاموش کرده و اسفناج ها را در ظرف دیگری بریزید تا خنک شوند.
  • مرحله چهارم: گردو را با مولینکس یا رنده دستی به خوبی پودر کنید. به ماست اندازهی نمک زده و با قاشق هم بزنید تا بافت یک دست و نرم تری پیدا کند. سپس گردوی پودر شده را به ماست اضافه کرده و به خوبی ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: اکنون اسفناج ها را به ماست اضافه کرده و در صورت لزوم نمک و فلفل بیشتری بیافزایید. سپس با همزن دستی یا گوشت کوب برقی، یک بار دیگر همه مواد را با هم به خوبی مخلوط نمایید.
  • مرحله ششم: در نهایت، بورانی اسفناج خوشمزه را به ظرف سرو انتقال داده و درون یخچال بگذارید. قبل از میل کردن بورانی، روی آن را با 2 عدد مغز گردو و روغن زیتون تزئین کنید.

2. طرز تهیه بورانی لبو

به جرات می توان گفت که وقتی نام بورانی می آید، بیشتر ما به یاد بورانی لبو می افتیم. شاید دلیل این موضوع خوش رنگ بودن لبو است که ظاهر بورانی را واقعا زیبا می کند. بنابراین در این قسمت از طرز تهیه انواع بورانی مجلسی، به سراغ بورانی لبو می رویم.

مواد لازم برای بورانی لبو

مواد لازم برای تهیه بورانی لبو برای 6 نفر به قرار زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست پرچرب یا چکیده400 گرم
لبو5 عدد کوچک
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
شکرنصف فنجان
سیر2 حبه
نعنای خشک شده1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
کنجدبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی لبو

طرز تهیه بورانی لبو را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: لبوها را به خوبی شسته و با اندازه کافی آب و شکر داخل یک قابلمه بریزید. دقت داشته باشید که نباید پوست لبو را بگیرید؛ حتما آن ها را با پوست تمیز پخته و در مرحله بعدی پوست بگیرید. اگر از لبو کوچک استفاده کنید، زمان پخت آن ها کاهش می یابد.
  • مرحله دوم: سیر را پوست گرفته، رنده کنید و آن را با ماست چکیده و اندازهی نمک مخلوط نمایید.
  • مرحله سوم: وقتی لبوها پخته شدند، آن ها را در آبکش ریخته و پس از خنک شدن، پوست لبو را جدا کنید. اکنون می توانید با استفاده از رنده دستی یا غذاساز، لبوهای شیرین و خوشمزه را رنده و تقریبا له کنید. در این مرحله لبو آب پس می دهد که نباید آن را دور بریزید.
  • مرحله چهارم: به سراغ ظرف ماست رفته و لبوها را به آن اضافه کنید. سپس وقتی محتویات به خوبی ترکیب شدند، نوبت اضافه کردن نعنای خشک و آب لیمو می رسد. مزه بورانی را بچشید و در صورت تمایل نمک و فلفل آن را اندازه کنید. همچنین برای تزئین می توانید از اندازهی کنجد کمک بگیرید.

3. طرز تهیه بورانی بادمجان مجلسی

بورانی بادمجان نسبت به دیگر انواع بورانی بافت سفت تر و قوی تر داشته و در گذشته یک وعده غذایی سبک و سالم بوده است. البته هنوز هم برای افرادی که رژیم دارند یا به فکر سلامتی خود هستند، بورانی بادمجان گزینه مناسبی است.

مواد لازم برای تهیه بورانی بادمجان

در طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست برای 6 نفر به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست چکیده400 گرم
بادمجان5 عدد میانه
روغن زیتون3 قاشق غذاخوری
گردو1 فنجان
دانه انار2 قاشق غذاخوری
سیر2 حبه
سبزی خشک شده1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمزبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی بادمجان

تهیه این بورانی مانند طرز تهیه انواع بورانی ساده است. برای تهیه این بورانی مقوی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: بادمجان ها را روی زغال کباب کرده و سپس در کیسه پلاستیکی بگذارید تا پوست آن ها راحت تر کنده شود. در پوست کندن بادمجان ها دقت کنید که نباید هیچ لکه سیاه رنگی روی آن باقی بماند، در غیر این صورت ظاهر بورانی کمی سیاه می شود. سپس بادمجان ها را ساطوری کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: گردو را به صورت پودری خرده کرده و سیر را رنده کنید. سپس هر دو را به ماست اضافه کرده و همه را با هم مخلوط نمایید.
  • مرحله سوم: اکنون بادمجان ها را نمک و فلفل زده و پس از میکس کردن، به ظرف ماست بیافزایید. در آخر، دانه های انار را به مابقی مواد اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: در نهایت، شما می توانید اندازهی روغن زیتون را با کمی سبزی خشک شده و معطر برای مدت 1 دقیقه حرارت داده و روی بورانی بادمجان بریزید. همچنین برای تزیین بورانی بادمجان، از دانه های انار و گردوی خرد شده استفاده کنید.

4. طرز تهیه بورانی کدو حلوایی

در لیست طرز تهیه انواع بورانی ، نوبت یه بورانی کدو حلوایی می رسد. بورانی کدو حلوایی شیرین است و می توان به جای پیش غذا، به عنوان دسر از آن استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه بورانی کدو حلوایی

مواد لازم برای آماده سازی بورانی کدو حلوایی برای 6 نفر به قرار زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
کدو حلوایی500 گرم
ماست400 گرم
شکر1 پیمانه
گردو1 فنجان
کره100 گرم
کنجد2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین1 قاشق غذاخوری
نمکبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی کدو حلوایی

برای تهیه این دسر خوشمزه و لذیذ، مراحل زیر را به دقت مطالعه نمایید:

  • مرحله اول: ابتدا کدو را پوست گرفته و به تکه های کوچک تقسیم کنید. سپس بخش داخلی کدو را با قاشق بتراشید تا قسمت های رشته مانند در بورانی دیده نشوند. حالا کدو حلوایی ها را با 1 لیوان آب داخل قابلمه بپزید. در این مدت باید حرارت شعله را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید.
  • مرحله دوم: پس از 10 دقیقه درب قابلمه را برداشته و بگذارید مابقی آب بخار شود. سپس شکر را روی کدو پاشیده و قدری هم بزنید. وقتی تمام آب بخار شود و شکر به خوبی به خورد کدو بورانی برود، بافت چسبنده ای از کدو حلوایی ایجاد می شود.
  • مرحله سوم: گردو را سابیده و در تابه به همراه اندکی کره یا روغن تفت دهید. وقتی بوی گردوی برشته شده به مشام رسید، کنجد را نیز اضافه کرده و بعد از 1 دقیقه شعله را خاموش کنید. اکنون این مواد را به ظرف ماست انتقال دهید.
  • مرحله چهارم: کدو حلوایی را با میکسر یا گوشت کوب برقی پوره کرده و در این حین به آن پودر دارچین بیافزایید. سپس کدو حلوایی را به مابقی مواد اضافه کرده و هم بزنید. در آخر از بورانی مزه گرفته و اگر دوست داشتید قدری نمک نیز اضافه کنید.

5. طرز تهیه بورانی هویج

در تهیه بورانی هویج می توان از اسفناج یا کدو خورشتی بهره برد که ما در این دستور تهیه، به دلیل رنگ بهتر از اسفناج استفاده می کنیم. اگر قرار است از کدو خورشتی استفاده کنید، می توانید آن را به صورت خام رنده کرده و در ماست بریزید یا اینکه آن را با هویج تفت دهید. در این بخش از طرز تهیه انواع بورانی، به سراغ بورانی هویج می رویم.

مواد لازم برای بورانی هویج

مواد لازم برای تهیه این بورانی سالم و خوشمزه برای 6 نفر به صورت زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست چکیده400 گرم
هویج3 عدد میانه
اسفناج300 گرم
گردونصف فنجان
سیر2 حبه
روغن، نمک و پودر پاپریکابه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی هویج

با توجه به شرحاتی که تا به امروز ارائه دادیم، طرز تهیه بورانی هویج مراحل ساده ای دارد:

  • مرحله اول: اسفناج ها را به دقت شسته و پس از خشک شدن ریزریز کنید. سپس اسفناج را با اندازهی نمک در یک ظرف ریخته و بپزید. با وجود آنکه خود اسفناج آب پس می دهد، اما در صورت لزوم برای اطمینان از پختن اسفناج، اندازه اندکی آب اضافه نمایید.
  • مرحله دوم: پوست هویج ها را به خوبی تراشیده و پس از آبکشی مجدد، آن ها را با رنده بسیار ریز رنده کنید. در ادامه هویج ها را با اندازه کمی روغن تفت دهید.
  • مرحله سوم: اکنون گردو را پودر کرده و به هویج بیافزایید. بعد از 1 دقیقه تابه را خاموش کرده و مواد را برای خنک شدن به ظرف دیگری منتقل کنید.
  • مرحله چهارم: سیر را رنده کرده و به ظرف ماست اضافه کنید. وقتی آب اسفناج به طور کامل تبخیر شد، آن را به ماست بیافزایید. مخلوط هویج و گردو را نیز به ماست اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب کنید. در آخر، برای رنگ بهتر بورانی هویج، می توانید پودر پاپریکا به کار ببرید.

6. طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی

یکی از موارد استفاده رایج کنگر، تهیه بورانی است و نوع کرمانشاهی آن نیز در میان مردم محبوب بوده و به عنوان پیش غذا سرو می شود.

مواد لازم برای بورانی کنگر

مواد لازم برای تهیه بورانی کنگر برای 6 نفر شامل موارد زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست چکیده500 گرم
کنگر600 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
سیر2 حبه
گردونصف فنجان
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی

در طرز تهیه بورانی کنگر کرمانشاهی لازم است تا مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  • مرحله اول: در ابتدا کنگرها را به خوبی تمیز کرده و تیغ های آن را دور بریزید. سپس آ ن ها را خرد کرده، به دقت بشویید و با آب و نمک در قابلمه بپزید.
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت کاملا ریز خرد کنید و در ادامه آن را با روغن و زردچوبه در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  • مرحله سوم: گردو را سابیده، سیر را رنده کرده و همراه با فلفل سیاه به ظرف ماست اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: پیازهای طلایی رنگ و کنگر خنک شده را هم به مابقی مواد افزوده و به خوبی مخلوط کنید. در سرانجام نیز اندازه نمک و فلفل را با چشیدن بورانی اندازه کنید.

7. طرز تهیه بورانی بروکلی

کلم بروکلی یکی از سبزیجات پرخاصیت بوده که سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف است. با استفاده از کلم بروکلی نیز می توان یک بورانی خوشمزه تهیه نمود.

مواد لازم در تهیه بورانی کلم بروکلی

برای درست کردن بورانی کلم بروکلی برای 4 نفر به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
کلم بروکلی150 گرم
سیر7 حبه
ماست2 فنجان
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی بروکلی

با توجه به مراحل زیر، بورانی بروکلی خوشمزه را آماده کنید.

  • مرحله اول: کلم بروکلی را به مدت 30 دقیقه بخارپز کرده و سپس ریز ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: سیر را پوست گرفته و تا جای ممکن به صورت کاملا ریز خرد نمایید.
  • مرحله سوم: کلم بروکلی و سیر خرد شده را به همراه نمک و فلفل در یک ظرف ریخته و ماست را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: مواد را به خوبی با قاشق هم بزنید تا ترکیب یک دستی ایجاد شود؛ سپس بورانی را در ظرف سرو بریزید.

8. طرز تهیه بورانی گشنیز

این بورانی یکی از انواع ماست با سبزیجات است که به آسانی تهیه می شود. بورانی سبزی گشنیز عطر و بوی فوق العاده ای داشته و یک ماده مغذی مفید برای بدن محسوب می شود.

مواد لازم درتهیه بورانی گشنیز

برای تهیه بورانی گشنیز برای 4 نفر مواد اولیه زیر را آماده کنید.

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست2 پیمانه
گشنیز خرد شده2 پیمانه
پیازچه خرد شده2 قاشق غذاخوری
مغز گردونصف پیمانه
نمک، فلفل و نعنا خشکبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی گشنیز

تهیه این بورانی مانند طرز تهیه انواع بورانی ساده است. برای تهیه بورانی گشنیز مراحل زیر را دنبال کنید تا پیش غذا ساده و مقوی شما حاضر شود.

  • مرحله اول: ابتدا پیازچه و گشنیز را خرد کرده و در یک ظرف مناسب بریزید.
  • مرحله دوم: گردو را نیز با چاقو به صورت ریز خرد کرده و به ظرف سبزیجات اضافه کنید.
  • مرحله سوم: ماست را به همراه ادویه ها به ظرف بیافزایید و به خوبی هم بزنید تا تمام مواد بورانی مخلوط شوند.
  • مرحله چهارم: بورانی را در ظرف سرو ریخته و با برگ های گشنیز تزئین کنید.

9. طرز تهیه بورانی قارچ

قارچ از جمله مواد اولیه پرمصرف در تهیه انواع غذاها است. با استفاده از قارچ نیز می توان یک پیش غذا مقوی، یعنی بورانی قارچ تهیه کرد. در ادامه مواد اولیه و مراحل آماده کردن این بورانی را شرح داده ایم.

مواد لازم برای طرز تهیه بورانی قارچ

مواد اولیه زیر را برای 4 نفر تهیه کرده و برای درست کردن بورانی قارچ آماده شوید.

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست1 پیمانه
قارچ خرد شده1 پیمانه
هویج خرد شده1 پیمانه
نعنا خشک2 قاشق سوپ خوی
نمک و فلفلبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی قارچ

تهیه بورانی قارچ مطابق مراحل زیر امکان پذیر است:

  • مرحله اول: قارچ ها را شسته و خرد کنید. سپس آن ها را داخل تابه ریخته و اجازه دهید تا آب بیندازد.
  • مرحله دوم: هویج را نیز خرد کرده و به همراه نعنا خشک به تابه اضافه کنید.
  • مرحله سوم: نمک و فلفل را داخل تابه ریخته و هم بزنید. زمانی که آب مواد تبخیر شد، شعله را خاموش کنید.
  • مرحله چهارم: مواد را با ماست مخلوط کنید تا ترکیب یک دست بورانی قارچ آماده شود.

10. طرز تهیه بورانی نخود سبز

در طرز تهیه انواع بورانی ، به بورانی نخود سبز می رسیم. این بورانی یکی از انواع ماست با سبزیجات است که ظاهر زیبا و سبز رنگی دارد. اگر به طعم نخود سبز علاقه مند هستید، عاشق این بورانی خواهید شد.

مواد لازم در تهیه بورانی نخود سبز

اگر قصد تهیه بورانی نخود سبز برای 4 نفر را دارید، مواد اولیه زیر را آماده کنید.

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست2 پیمانه
نخود سبزنصف پیمانه
تخم مرغ2 عدد
شوید خرد شدهنصف پیمانه
سیب زمینی2 عدد
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی نخود سبز

با توجه به مراحل زیر، بورانی نخود سبز را درست کرده و از آن لذت ببرید.

  • مرحله اول: ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ را در یک ظرف آبپز کنید. سپس سیب زمینی و تخم مرغ پخته شده را رنده کرده و در یک ظرف بریزید.
  • مرحله دوم: نخود سبز را نیز بپزید تا نرم شود و سپس به تخم مرغ و سیب زمینی بیافزایید.
  • مرحله سوم: شوید را به صورت ریز خرده کرده و به همراه ماست و ادویه ها، با دیگر مواد بورانی مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: بورانی را تا جایی هم بزنید که ترکیب یک دستی ایجاد شود و سپس آن را در ظرف سرو بریزید.

11. طرز تهیه بورانی بلغار

بورانی بلغار از جمله پیش غذاهایی است که علاوه بر ایران، در بسیار از کشورهای دیگر نظیر ترکیه نیز تهیه می شود. این بورانی طعم فوق العاده ای داشته و مورد پسند اغلب افراد قرار می گیرد.

مواد لازم برای طرز تهیه بورانی بلغار

برای درست کردن بورانی بلغار برای 4 نفر به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست1 پیمانه
خیار2 عدد
تربچه1 دسته کوچک
مرزه1 دسته کوچک
گلپر1 قاشق چای خوری
لیمو ترش1 عدد
سس مایونزیک سوم پیمانه
نمک و فلفلبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی بلغار

مانند طرز تهیه انواع بورانی ، تهیه بورانی بلغار نیز کار آسانی بوده و طبق مراحل زیر انجام می شود.

  • مرحله اول: مرزه و گلپر را به صورت ریز خرد کرده و داخل یک ظرف بریزید.
  • مرحله دوم: خیار و تربچه را به صورت حلقه ای برش بزنید و به ظرف سبزیجات بیافزایید.
  • مرحله سوم: آب لیمو ترش را گرفته و روی سبزیجات خرد شده بریزید.
  • مرحله چهارم: ماست، سس مایونز، نمک و فلفل را با دیگر مواد ترکیب کرده و به خوبی هم بزنید تا بافت یک دستی از بورانی ایجاد شود.

12. طرز تهیه بورانی کدو سبز و خیار

از دیگر انواع ماست با سبزیجات می توان به بورانی خیار و کدو سبز اشاره کرد. استفاده از خیار و کدو سبز باعث می شود تا بورانی شما علاوه بر طعم فوق العاده، خواص زیادی برای بدن داشته باشد. طرز تهیه بورانی کدو سبز در منزل به آسانی اجرا شده و مواد اولیه آن در دسترس هستند.

مواد لازم برای تهیه بورانی خیار و کدو سبز

برای درست کردن بورانی کدو سبز و خیار برای 4 نفر، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
کدو سبز2 عدد
خیار2 عدد
گردو خرد شده3 قاشق غذاخوری
ماست4 پیمانه
سیر2 حبه
شوید خشک1 قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی کدو سبز و خیار

اگر قصد تهیه بورانی کدو سبز را دارید، مراحل زیر را به دقت دنبال کنید.

  • مرحله اول: کدو سبزها را به چند تکه تقسیم کنید. آن ها را به همراه آب و کمی نمک داخل قابلمه ریخته و بپزید. زمانی که کدوها نرم شدند، آن ها را از قابلمه خارج کرده و با گوشت کوب له کنید.
  • مرحله دوم: با استفاده از یک رنده دندانه ریز، سیرها را رنده کنید و سپس خیار را به صورت درشت تر رنده نمایید.
  • مرحله سوم: کدو، سیر و خیار آماده شده را با گردو خرد شده و نمک و فلفل مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: حالا ماست را به همراه شوید خشک به دیگر مواد بیافزایید.
  • مرحله پنجم: در سرانجام زعفران دم کرده را اضافه کنید و مواد بورانی را به خوبی هم بزنید تا یک دست شوند.

13. طرز تهیه بورانی موسیر

آخرین بورانی که قصد داریم در این مطلب معرفی کنیم، بورانی موسیر است. این بورانی را می توانید همزمان با به بازار آمدن موسیر تازه در فصل بهار تهیه کرده و از آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه بورانی موسیر

مواد لازم برای تهیه بورانی موسیر برای 6 نفر به شرح زیر است:

مواد لازماندازه مورد نیاز
ماست1 کیلوگرم
موسیر100 گرم
نعنا خشکبه اندازه لازم
نمکبه اندازه لازم

دستور تهیه بورانی موسیر

مطابق مراحل زیر بورانی موسیر خوشمزه و محبوب را تهیه کنید.

  • مرحله اول: پوست موسیر را بگیرید و آن را به مدت 15 دقیقه در آب قرار دهید.
  • مرحله دوم: موسیر را داخل آبکش بریزید و زمانی که خشک شد، آن را رنده کرده یا داخل غذا ساز بریزید.
  • مرحله سوم: موسیر را با ماست و نعنا خشک ترکیب کرده و اندازهی نمک اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: مواد بورانی را به خوبی هم بزنید تا یک دست شوند و سپس داخل ظرف سرو بریزید.

نکات مهم در طرز تهیه انواع بورانی

برای اینکه در نهایت انواع ماست با سبزیجات لذیذ و مطبوعی داشته باشید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • اگر از ماست معمولی به جای ماست چکیده استفاده می کنید، قبل از مصرف آن را آنقدر هم بزنید تا آب ماست با خود ماست به خوبی ترکیب شود.
  • در هنگام آماده سازی بورانی کنگر، تیغ های کنگر را به خوبی جدا کنید.
  • در طرز تهیه بورانی کدو، نباید برای پخت کدو از اندازه زیادی آب استقاده کرد، زیرا کدو به شدت آب پس می دهد.
  • در طرز تهیه انواع بورانی مجلسی ، به یاد داشته باشید که آن ها را پس از آماده شدن، مدتی در یخچال گذاشته و چند دقیقه قبل از میل کردن تزیین نمایید.
  • برای پخت بهتر و سریع تر بادمجان، قبل از کباب کردن در قسمت بالای آن برشی ایجاد کنید.
  • از بادمجان آب پز شده برای تهیه بورانی استفاده نکنید، زیرا بادمجان آبپز شده هنگام ترکیب شدن با ماست، آب پس می دهد.
  • هنگام تهیه بورانی، سیر را همان زمان رنده کرده و به بورانی اضافه کنید. اگر سیر را از قبل رنده کرده و در یخچال قرار دهید، طعم سیر تلخ می شود.
  • هنگام استفاده از لبو، از شسته شدن پوست آن اطمینان حاصل کرده و هنگام پخت به درون آن چنگال نزنید. اگر داخل لبو چنگال بزنید، عصاره لبو با آب داخل قابلمه ترکیب می شود و در این صورت باید منتظر بمانید تا تمامی آب تبخیر شده و عصاره لبو دوباره جذب خود آن شود.
  • زمان پخت لبو زیاد است، بنابراین اگر عجله دارید، به جای لبوهای بزرگ از لبوهای کوچک تر استفاده کنید.
  • در طرز تهیه بورانی خیار و کدو سبز ، می توانید کدو سبز را حذف کرده و تنها بورانی خیار آماده کنید. همچنین می توانید با حذف خیار، به بورانی کدو سبز برسید.

بورانی، وعده ای رنگارنگ و مقوی

انگار دنیای رنگارنگ بورانی ها تمامی ندارد. با اینکه طرز تهیه انواع بورانی معروف را به شما آموزش دادیم، اما هنوز هم در جای جای کشورمان اقوام گوناگون، مدل های دیگری از بورانی را طبخ می کنند. در هر حال بهتر است گاهی اوقات، انواع بورانی های ترش و شیرین و البته مقوی را جایگزین ماست کرده یا آن ها را به عنوان پیش غذا یا دسر در مهمانی ها سرو کنید.

راستی، اگر در فکر تدارک بورانی و غذاهای دیگر برای مهمانی هستید، می توانید از خبرنگاران کمک بگیرید. شما می توانید غذاهای مختلف و زمان بر را از خبرنگاران سفارش داده و بورانی های راحت را خودتان تهیه کنید. سفارش آنلاین غذا خبرنگاران ، انواع غذا، انواع سالاد، نوشیدنی و … را در سریع ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دست شما می رساند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 4 بهمن 1403 بروزرسانی: 4 بهمن 1403 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 1700

به "طرز تهیه انواع بورانی مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع بورانی مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید