کرونا و تصمیم گیری در بحران

به گزارش میهن دی ال، خبرنگاران/ایلام تاکتیک های ریسک پذیری در شرایط بحران یاری می نماید تا مخاطرات ناشی از تشدید بحران دقیقا مورد ارزیابی قرار گیرد و مانع شدت بحران به شکل نردبانی باشد.

کرونا و تصمیم گیری در بحران

به گزارش خبرنگاران، کرونا به عنوان یک بحران شرایط خاصی را، در دنیا و ایران به وجود آورده است.در این شرایط بحرانی، تصمیم گیری برای مهار و مدیریت این بحران، کاملا حیاتی است و با منافع ملی و امنیت ملی و حتی امنیت بین المللی گره خورده است.

اتخاذ تصمیم در قلمرو امنیت و منافع ملی از مسئولیت ها و رسالت اساسی زمامداران به حساب می آید.به عبارتی تصمیم در چنین شرایطی را می توان بازده یک دستگاه و حتی یک سیستم سیاسی تلقی کرد.توفیق چین در مدیریت کرونا باعث شده است که عصر پسا کرونا را عصر چین نام گذاری کنند.

شیوه ها و نظریه های مختلفی در زمینه تصمیم گیری در شرایط بحرانی وجود دارد. نکته محوری در این مباحث، مدیریت زمان و در بحث کرونا مدیریت مکان است. یعنی اتخاذ تصمیمات آنی و فوری برای توقف بحران در همان محدوده زمانی و مکانی است. نکته مهم در کنار این اصل راهبردی که چینی ها با قرنطینه کامل ووهان آن را عملیاتی ساختند و تجربه مفیدی است و باید از آن استفاده کرد، ریسک پذیری تصمیم گیران در شرایط سخت و بحرانی است. تاکتیک های ریسک پذیری در شرایط بحران به ما یاری می نماید که مخاطرات ناشی از تشدید بحران را دقیقا ارزیابی نموده، مانع شدت بحران به شکل نردبانی گردیم.

در شرایط بحرانی ما ناچار به اتخاذ استراتژی و تاکتیک در قلمرو بحران هستیم.استراتژی مهار کرونا بدون اتخاذ تاکتیک و اجرای دقیق آن امکان پذیر نیست. سیر صعودی بحران به ما نشان می دهد که ستاد ملی کرونا در اجرای ماموریت های خود با چالش ها و موانعی روبرو است.

تصمیم گیری باید در شرایط بحران منجر به تامین منافع ملی و امنیت ملی گردد، این راهبرد باید در ستاد ملی کرونا به یک باور ساختی تبدیل گردد. امروزه و در شرایط کنونی تامین منافع و اهداف ملی کشور به اتخاذ تصمیمات این ستاد در مرکز و استان ها گره خورده است. تصمیم گیران باید بدانند در شرایط خاص و ویژه تصمیم می گیرند و تصمیمات آنها با کیان ملت و کشور پیوند خورده است. داشتن نگاه راهبردی، بهره گیری از همه ظرفیت ها، قاطعیت در اجرای تصمیمات و جلب مشارکت مردمی رمز عبور از این بحران است. تصمیم گیران باید بدانند که اگر دامنه بحران مهار نگردد بحران از کنترل خارج خواهد شد، لذا تصمیمات درست و اجرای دقیق آنها کاملا مورد انتظار است. شرایط امروز جامعه و فرایند گسترش کرونا نشان می دهد که تصمیم گیران در ستاد کرونا باید بار دیگر در تصمیمات و راهبردهای خود بازنگری کنند.

امروز کرونا محکی مهم برای تصمیم گیران در شرایط بحرانی است. ستاد باید راهکارهای جدی تر و تصمیمات قاطعانه تری برای مقابله با این بلای خانمان سوز اتخاذ نماید. ختم و مدیریت بحران تبلور توفیق تصمیم گیران در شرایط بحرانی است. تاریخ این مهم را شهادت خواهد داد.

نصرت الله حیدری استادیار علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 آذر 1399 بروزرسانی: 17 آذر 1399 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 606

به "کرونا و تصمیم گیری در بحران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا و تصمیم گیری در بحران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید