خبرنگاران قربانی های کرونا؛ آینه عبرت یا تراژدی مرگ

به گزارش میهن دی ال، تبریز- خبرنگاران- آمار صعودی فوتی های کرونا، فشار روانی در جامعه را از مرحله استرس گذارنده و به مرز شوک رسانده که از آثار آن و شنیدن و تکرار اخبار مرگ های کرونایی بی حسی افکار عمومی است.

خبرنگاران قربانی های کرونا؛ آینه عبرت یا تراژدی مرگ

به گزارش خبرنگاران، این شرایط در نهایت به بی تفاوتی بخشی از جامعه و افکار عمومی منتهی شده است در حالی که باید مایه عبرت همگانی باشد.

خستگی روانی مردم که آستانه تحمل آنها را کاهش داده و از طرفی رویکرد و نگرش مالی برخی از مسوولان در تعطیلات نوروزی مسافرت، دید و بازدید، دورهمی و خرید و از طرفی صف های طولانی خرید کالاهای ضروری، شیب مبتلایان به کرونا را در کشور به شدت افزایش داد.

البته به عقیده کارشناسان، محدودیت های اعمال شده نیز به دقت اجرا و نظارت نمی گردد که خود از علل دیگر افزایش مبتلایان به کرونا است و اکنون سریع ترین اقدام برای مقابله با کرونا تسریع واکسیناسیون و عمومی شدن آن است، گر چه در همین مدت نیز پروتکل های بهداشتی از طرف مردم باید رعایت و از طرف مسوولان به دقت اعمال گردد.

متاسفانه به رغم اعلام آمار فوتی ها و سیر صعودی آن، ساده انگاری و عادی انگاری مردم ادامه دارد و به گفته مسوولان، رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک به حدود 63 درصد در کشور کاهش یافته که رقم مناسب برای مقابله با کرونا 90 درصد است.

انگار خانواده ای تا خود به صورت مستقیم عزیزش یا یکی از نزدیکان خود را گرفتار غول کرونا نبیند یا داغدار نگردد، به رعایت توصیه ها و پروتکل های بهداشتی بی تفاوتی نشان می دهد تا بالاخره ناقوس مرگ بالای سر خود و خانواده خودشان به صدا در بیاید یا تراژدی غمناک مرگ برای آنها نیز تکرار گردد.

متوسط فوت روزانه 450 نفر در کشور و بیش از 20 نفر در آذربایجان شرقی، داستان دلخراشی است که هر روز در حال تکرار است و تا زمانی که اراده همگانی حاکم و از تمام ظرفیت های موجود استفاده نگردد، جولان انواع سویه های کرونا از جمله کرونای چینی، انگلیسی و اخیرا آفریقای جنوبی و کرونای هندی، خانواده های بسیاری را دغدار نموده و مصیب فوت نزدیکان را تحمیل کند.

در این شرایط مردم افزایش سرعت واکسیناسیون را مطالبه می نمایند، اما در هر حال آنچه که مسلم است، رعایت پروتکل های بهداشتی چاره فعلی کاهش سرعت ابتلا در جامعه است تا واکسن های خارجی به اندازه کافی، وارد و واکسن های داخلی نیز به مرحله فراوری برسند که بنا به گفته مسوولان مربوطه یک ماه دیگر واکسن های ایرانی وارد بازار و تزریق عمومی آنها شروع می گردد.

دیگر مطالبه مردمی تامین اقلام ضروری و تسهیل دسترسی به آنها است تا بدون نوبت و با طی کمترین مسافت این کالاها را تامین نمایند؛ اجابت این خواسته موجب رعایت قرنطینه از طرف مردم و رعایت توصیه در خانه بمانید از طرف مردم می گردد.

واکسیناسیون سالمندان

بیش از 40هزار نفر در آذربایجان شرقی بر ضد کرونا واکسینه شدند

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران اظهار کرد: تا به امروز بیش از 40هزار نفر در آذربایجان شرقی بر ضد کرونا واکسینه شدند.

محمدحسین صومی ادامه داد: از دیروز واکسیناسیون سالمندان بالای 80 سال کشور از تبریز شروع شده و در این استان واکسن 70هزار سالمند آذربایجان شرقی در مدت یک هفته تزریق می گردد و سپس نوبت سالمندان گروه سنی 75 تا 80 سال خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه کسی برای دریافت یا ثبت نام واکسیناسیون به مراکز درمانی، بهداشتی و بیمارستانی مراجعه ننمایند، گفت: روزانه سه تا چهار هزار نفر در آذربایجان شرقی واکسینه می شوند و به افرادی که نوبت واکسن آنها فرا برسد اطلاع داده خواهد شد. روزانه سه تا چهار هزار نفر در آذربایجان شرقی واکسینه می شوند و به افرادی که نوبت واکسن آنها فرا برسد اطلاع داده خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان، بیماران خاص، جانبازان بالای 70 درصد، پاکبانان، کادر مزارستان ها، پزشکان تحت پوشش نظام پزشکی در آذربایجان شرقی اجرا شده است.

عباسعلی درستی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

بیش از یکهزار نفر از سالمندان آذربایجان شرقی واکسینه شدند/ کرونا در آذربایجان شرقی رتبه بیست و ششم را دارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با بیان اینکه تعداد بسترهای کرونایی آذربایجان شرقی از یکهزار و 600 نفر کمتر شده است، گفت: اکنون شهرستان هوراند دارای شرایط زرد، 6 شهرستان شامل سراب، اسکو، چاراویماق، هشترود، خداآفرین و ورزقان در شرایط نارنجی و بقیه شهرستان استان از جمله تبریز همچنان در شرایط قرمز قرار دارند.

غلامعلی درستی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرنگاران اظهار کرد: شرایط آذربایجان شرقی در شرایط کرونا در مقایسه با سایر استان ها در صندلی بیست و ششم قرار گرفته ولی حدود 300 بیمار در بخش مراقبت های ویژه و حدود 150 کرونایی زیر دستگاه ونتیلاتور قرار دارند.

وی همچنین با اشاره به واکسیناسیون بیش از یکهزار نفر از سالمندان بالای 80 نفر آذربایجان شرقی در 2 روز گذشته، گفت: مردم باید تا افزایش واکسیناسیون و عمومی شدن آن پروتکل های بهداشتی را به طور کامل رعایت نمایند تا آمار کرونا سرعت بیشتری نگیرد، همچنان فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک بهترین شیوه مراقبتی در مقابل کووید 19 است.

درستی ادامه داد: کرونای افریقای جنوبی تا به امروز در آذربایجان شرقی مشاهده نشده اما در استان های جنوبی کشور مواردی از آن گزارش شده است. کرونای افریقای جنوبی تا به امروز در آذربایجان شرقی مشاهده نشده اما در استان های جنوبی کشور مواردی از آن گزارش شده است.

شروع واکسیناسیون سالمندان بالای 80 سال در تبریز توسط رییسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

زمان دقیق واکسیناسیون سالمندان 75 تا 80 سال به زودی اعلام می گردد

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: در مرحله دوم واکسیناسیون سالمندان بالای 80 سال بر علیه کرونا، یک میلیون و 147 هزار سالمند تا دوشنبه هفته آینده واکسینه می شوند.

علیرضا رئیسی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: مرحله اول واکسیناسیون را که شامل پزشکان و پرستاران بود، تمام کردیم؛ البته شاید تعداد کمی مانده باشد که آن هم نه به دلیل کمبود واکسن بلکه تاخیر در مراجعه این افراد است و بالای 90 درصد واکسیناسیون فاز اول تمام شده است.

وی با بیان اینکه واکسن به اندازه کافی برای این گروه سنی در استان ها توزیع نموده ایم، اعلام کرد: اگر کمبودی باشد بلافاصله توزیع می کنیم و مجموع تعداد واکسن تجویز شده تا آخر هفته از مرز یک میلیون نفر عبور می نماید و پیش بینی ما این است که تا دوشنبه هفته آینده واکسیناسیون افراد بالای 80 سال را نیز تمام کنیم و بعد از آن برای گروه بعدی که سنین 75 تا 80 سال را شامل می گردد، اطلاع رسانی می کنیم.

رییسی از شهروندان خواست به هیچ وجه جهت ثبت نام برای تزریق واکسن به مراکز درمانی مراجعه حضوری ننمایند چون که واکسیناسیون کاملا در کشور رایگان است و به هیچ وجه پولی نیست.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیش از 200 میلیون دز واکسن تقلبی در جهان وجود دارد، گفت: اگر واکسنی در جایی به صورت پولی تزریق گردد مطمئن باشید که این واکسن خارج از شبکه درمان است و احتمال تقلبی بودن آن بسیار بالاست.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیش از 200 میلیون دز واکسن تقلبی در جهان وجود دارد، گفت: اگر واکسنی در جایی به صورت پولی تزریق گردد مطمئن باشید که این واکسن خارج از شبکه درمان است و احتمال تقلبی بودن آن بسیار بالاست.

وی ادامه داد: هفته آینده یک سامانه رونمایی می گردد که آخرین اطلاعات واکسیناسیون کشور در آن وجود دارد، در این سامانه برای افراد گروه هدف پیامک ارسال می گردد و زمان مراجعه شان برای انجام واکسیناسیون معین است و اگر گروهی در مدت خاصی پیامکی دریافت نکردند، می توانند جهت ثبت نام به سامانه مراجعه نمایند.

رییسی اعلام کرد: البته احتمال عدم ارسال پیامک بسیار پایین بوده و نیازی به مراجعه حضوری و یا ثبت نام در سامانه نیست و فقط به احتمال بسیار ضعیف چنان چه برای فردی در مدت زمان معینی پیامکی ارسال نشد می توانند به سامانه مراجعه نمایند.

وی در خصوص 2 مرحله ای بودن واکسیناسیون نیز گفت: بستگی به نوع واکسن دارد، برخی از واکسن ها بعد از چهار هفته نوبت دوم تزریق می گردد و برخی واکسن ها مثل آستارازنکا بعد از سه ماه نوبت دوم تزریق می گردد البته در جهان برخی واکسن ها وجود دارند که تک مرحله ای هستند و برخی از واکسن ها نیز سه مرحله ای بوده اما واکسن های موجود در ایران دو مرحله ای است.

معاون وزیر بهداشت و درمان افزود: بیشتر افرادی که واکسن دریافت می نمایند نوبت دوم شان بعد از چهار هفته است و چنان که دریافت نمایندگان عوارضی بعد از تزریق مشاهده کردند، توسط همکاران ما رصد و پیگیری می شوند.

منبع: ایرنا
انتشار: 2 خرداد 1400 بروزرسانی: 2 خرداد 1400 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 925

به "خبرنگاران قربانی های کرونا؛ آینه عبرت یا تراژدی مرگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران قربانی های کرونا؛ آینه عبرت یا تراژدی مرگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید