طرز تهیه کیک اسفنجی و 12 روش برای تهیه آن

به گزارش میهن دی ال، کیک اسفنجی یکی از قدیمی ترین انواع کیک ها است و در مطالب قبلی کتاب کاله هم طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر و کیک ساده اسفنجی را یاد گرفتیم. از کیک اسفنجی به طور معمول به عنوان پایه ای برای تهیه سایر دسرها مانند ژله رولی و کیک های اسنکی استفاده می گردد. به همین علت، در این مطلب می خواهیم هر نوع روشی که در طرز تهیه کیک اسفنجی وجود دارد را آنالیز کنیم تا با مطالعه این مطلب تا پایان، با تمامی روش های تهیه کیک اسفنجی به ساده ترین شکل ممکن آشنا شوید.

طرز تهیه کیک اسفنجی و 12 روش برای تهیه آن

کیک اسفنجی چیست و از چه موادی تهیه می گردد؟

کیک اسفنجی به کیکی می گویند که از آرد، شکر و تخم مرغ تهیه می گردد اما روغن سبزیجات یا روغن گیاهی در پخت آن نقشی ندارد. به همین علت، اگر به شکل مناسبی پخته گردد، کیکی پف نموده و سبکی خواهید داشت. همان طور که از نام آن معین است، کیک اسفنجی به علت شکل و بافتی که دارد، شباهت زیادی به اسفنج دارد. به علت همین بافت مناسب، از این کیک می توان در سایر دسرها استفاده کرد چراکه این امکان وجود دارد تا کیک را در سایر سس ها و دسرها بخوابانید و طعم مناسبی را به دست آورید.

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

برای این که با انواع کیک های اسفنجی آشنا شویم بهتر است با ساده ترین نوع آن آغاز کنیم و در ادامه، سایر روش های تهیه این کیک را یاد بگیریم. در ادامه، روش تهیه کیک اسفنجی ساده را آنالیز می کنیم و در نهایت، کیکی با ارتفاع 5 و قطر 20 سانتی متر خواهید داشت.

مواد لازم در طرز تهیه کیک ساده اسفنجی

در جدول زیر، مواد لازم برای تهیه این کیک آورده شده است. می بینید که بسیاری از این مواد را ممکن است همین الان در منزل داشته باشید.

تخم مرغ4 عدد
شکر1 پیمانه
آرد همه منظوره1 پیمانه
بیکینگ پودر1 قاشق چایخوری
کره آب شده2 قاشق غذاخوری
آب جوش1 قاشق غذاخوری
اسانس وانیل1 قاشق چایخوری

1. مخلوط کردن شکر و تخم مرغ

توجه داشته باشید که فر را از قبل و در دمای 175 درجه سانتی گراد (250 درجه فارنهایت) گرم کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه کیک باید تخم مرغ ها را با یک همزن به مدت 2 دقیقه و با سرعت بالا هم بزنید تا کف کند. سپس به آرامی شکر را به مخلوط اضافه کنید همزمان مخلوط را هم بزنید. هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط در زمان خارج شدن از همزن، شکلی نواری مانند تصویری زیر داشته باشد.

2. آماده سازی

فر را که از قبل گرم نموده اید. آماده است تا قالب کیک را درونش بگذارید پس ابتدا ظرف کیک را بردارید و کف آن را فویل بپیچید. بهتر است ظرف شما حدود 5 سانتی متر عمق و 20 سانتی متر قطر داشته باشد. روی فویل می توانید روغن اسپری کنید. اگر فویل در اختیار ندارید، کمی کره را در دمای محیط قرار دهید و سپس با استفاده از قلم موی سیلیکونی، کف ظرف را به کره آغشته کنید. سپس داخل ظرف، آرد بپاشید تا ظرف شما نچسب گردد. البته اگر چنین ظرفی نداشته باشید، می توانید با یک قابلمه و مطالعه مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه، کیک خوش طعمی را تهیه کنید.

3. صاف کردن مواد خشک و مخلوط کردن مواد مایع

یک پیمانه آرد و یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر را دو بار الک کنید. سپس در ظرف دیگری، کره، آب داغ و اسانس وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید.

4. اضافه کردن مواد خشک

نیمی از مواد خشک را به آرامی به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید. برای این کار باید از یک قاشق یاری بگیرید و زمانی که می خواهید مواد را هم بزنید، نحوه هم زدن به آرامی و مانند عدد 8 انگلیسی باشد. توجه داشته باشید که این کار را بیش از حد انجام ندهید چراکه در غیر این صورت کیکی سفت خواهید داشت.

5. اضافه کردن مواد تر

در این مرحله باید مواد تر را به آرامی اضافه کنید. در اینجا هم توجه داشته باشید که عمل اضافه کردن مواد و هم زدن را نباید بیش از مقدار انجام دهید چراکه در غیر این صورت، کیک سفت و سنگینی خواهید داشت.

6. پخت کیک

خمیری که تهیه نموده اید را در این مرحله داخل ظرف بریزید و آن را به مدت 35 دقیقه درون فر قرار دهید. برای آنالیز پخت کیک کافی است یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید و اگر ذرات کیک به خلال نچسبند یعنی کیک شما آماده است.

بعد از پخت کیک، آن را از فر خارج کنید و برای 5 دقیقه به آن اجازه دهید تا خنک گردد. در این مرحله می توانید ظرف را برعکس و کیک و فویل را از آن خارج کنید. حتما اجازه دهید تا کیک پیش از استفاده سرد گردد. برای کسب برترین نتیجه، کیک را درون کیسه پلاستیکی و به مدت 8 ساعت در دمای محیط قرار دهید. با این کار، کیک در زمان برش زدن خرد نمی گردد.

ارزش غذایی کیک اسفنجی

تا اینجا با روش تهیه کیک اسفنجی ساده آشنا شدید و در جدول زیر، ارزش غذایی کیک اسفنجی بالا را مشاهده می کنید. بعلاوه، می توانید از تصویر آن با فرمت استاندارد نمایش ارزش غذایی هم بهره ببرید که در ادامه آورده شده است.

کالری146
وزندرصد بر اساس رژیم روزانه 2000 کالری
چربی4 گرم6
چربی اشباع2 گرم13
کلسترول62 میلی گرم21
سدیم47 میلی گرم2
پتاسیم73 میلی گرم2
کربوهیدرات23 میلی گرم8
قند14 گرم16
پروتئین2 گرم4
ویتامین آ 170 IU3
کلسیم29 میلی گرم3
آهن0.8 میلی گرم4

روش های مختلف طرز تهیه کیک اسفنجی

تا اینجا طرز تهیه کیک ساده اسفنجی را یاد گرفتیم. اما روش های مختلفی برای پخت کیک اسفنجی وجود دارند که آن ها را در ادامه بیان می کنیم.

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر

برای پخت کیک و شیرینی حتما به فر احتیاج ندارید. می توانید انواع شیرینی ها و کیک ها را بدون فر و روی گاز تهیه کنید. برای مثال قبلا گفتیم که طرز تهیه وافل خانگی با گاز چگونه است. به همین شکل می توانید کیک اسفنجی را بدون فر و روی گاز تهیه کنید. اگر می خواهید طرز تهیه این کیک را با فیلم آموزشی یاد بگیرید، کافی است مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر را مطالعه و ویدیو آن را هم مشاهده کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی عصرانه کافی شاپی

می توانید با یاد گرفتن دستورپخت کیک اسفنجی عصرانه کافی شاپی به راحتی کیک مناسبی را تهیه کنید که با چای و قهوه مناسب باشد. برای تهیه این کیک به آرد، بیکینگ پودر، قهوه فوری، تخم مرغ، شکر، وانیل و نمک احتیاج دارید. برای آماده کردن این کیک می توانید مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی عصرانه کافی شاپی مناسب چای و قهوه از کتاب کاله را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی با ماست

قرار نیست همواره برای پخت کیک از خامه فراوان بهره ببرید. با کمی خلاقیت و استفاده از ماست هم می توانید کیک اسفنجی خوشمزه ای تهیه کنید که بافت لطیفی هم داشته باشد. برای تهیه کیک اسفنجی با ماست به تخم مرغ، شکر، ماست، روغن نباتی، وانیل، بیکینگ پودر، نمک، آرد و پودر قند احتیاج دارید. برای آماده کردن این کیک می توانید مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی با ماست با طعم عالی و بافت لطیف از کتاب کاله را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای

دستورپخت کیک اسفنجی با ماست را شرح دادیم اما شاید بخواهید کیک اسفنجی را در با خامه و در خانه تهیه کنید. تهیه این کیک به ابزارها و مواد زیادی احتیاج ندارد و به راحتی در خانه تهیه می گردد. کافی است نمک، بیکینگ پودر، وانیل، تخم مرغ، خامه، شکر و آرد داشته باشید تا این کیک را در کمتر از یک ساعت تهیه کنید. برای تهیه کیک اسفنجی با خامه کافی است مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای خانگی و خوشمزه را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی

اگر در خانه 4 تخم مرغ به همراه شکر، آرد، بیکینگ پودر، کره و وانیل داشته باشید، می توانید کیک اسفنجی با پف زیاد درست کنید. برای آشنایی با دستورپخت این کیک، مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی آسان با پف زیاد را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر

آون توستر علاوه بر این که در گرم کردن نان معمولی و نان تست عملکرد بسیار مناسبی دارد، می تواند نقش فر کوچکی را هم برای شیرینی پزی ایفا کنید. اگر یک مدل از این توسترها را در خانه به همراه تخم مرغ، آرد، بیکینگ پودر و وانیل داشته باشید، می توانید کیک اسفنجی مناسبی را تهیه کنید. برای این کار، مطلب تهیه کیک اسفنجی در توستر با طعم و پف عالی را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک ساده با نکات حرفه ای

پخت کیک اسفنجی نکات مهمی دارد تا با استفاده از آن ها، کیکی با پف مناسب و کاملا مشابه با اسفنج داشته باشیم. اگر به چنین بافت مناسبی دست پیدا کنیم، می توانیم این کیک را در سس های مختلفی بخوابانیم و دسرهای لذیذی را تهیه کنیم. برای آگاهی از این نکات می توانید مطلب دستور کیک اسفنجی ساده - برترین دستور + فوت و فن های حرفه ای را در کتاب کاله مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک وگان بدون لبنیات و اسفنجی

اگر علاقه ای به استفاده از تخم مرغ و لبنیات برای کیک پزی ندارید و رژیم گیاه خواری دارید، جای نگرانی نیست چراکه کیک اسفنجی را می توانید بدون احتیاج به لبنیات و تخم مرغ هم تهیه کنید. اگر کره فاقد لبنیات، شیر فندق، سرکه سیب، وانیل، آرد، بیکینگ پودر و شکر داشته باشید، تهیه این کیک بسیار ساده خواهد بود. به همین منظور، می توانید نگاهی به مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی وگان بدون لبنیات داشته باشید.

طرز تهیه کیک با خامه سولیانو

تهیه کیک اسفنجی با خامه قنادی قطعا بهتری نتیجه را به دست می دهد. اگر از خامه سولیانو برای این کار استفاده می کنید، بهتر است مطلب طرز تهیه کیک اسفنجی با خامه سولیانو را هم مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک هویج اسفنجی

کیک هویج از جمله کیک هایی است که طعم خاص و بافت بسیار لطیفی دارد. برای این که با دستورپخت این کیک آشنا شوید، مطلب طرز تهیه کیک هویج اسفنجی خوشمزه بهتر از قنادی را مطالعه کنید.

طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی

اگر طعم کیک های پرتقالی را به ویژه همراه با چای یا قهوه دوست دارید، کیک پرتقالی اسفنجی گزینه بسیار مناسبی است. علاوه بر آب و پوست پرتقال، اگر آرد، بیکینگ پودر، شکر، شیر، روغن، کره و تخم مرغ داشته باشید، تهیه این کیک بسیار ساده خواهد بود. برای آشنایی با نحوه پخت آن هم مطلب طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی با بافت عالی، پف زیاد و طعم بی نظیر را مطالعه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 خرداد 1402 بروزرسانی: 10 خرداد 1402 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 1555

به "طرز تهیه کیک اسفنجی و 12 روش برای تهیه آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک اسفنجی و 12 روش برای تهیه آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید