طرز تهیه کله جوش بجنوردی با ماست چکیده به روش اصلی
به گزارش میهن دی ال، کله جوش بجنوردی با ماست قطعا یکی از متفاوت ترین انواع کله جوش است که در ترکیبات آن از ماست، گوجه و خیار استفاده می گردد. می توانید به راحتی این کله جوش را به عنوان یک غذای ساده در خانه درست کنید. در این مقاله از در طرز تهیه کله جوش بجنوردی با ماست را با تمام فوت و فن های آن به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه کله جوش بجنوردی با ماست
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کله جوش با ماست: 20 دقیقه
کالری هر 100 گرم کله جوش: بسته به مواد به کار رفته در کله جوش بین 105 تا حدود 250 کالری است
مواد لازم برای تهیه کله جوش بجنوردی با ماست
- ماست چکیده محلی: نیم کیلوگرم
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 1 حبه
- مغز گردوی خردشده: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- آب جوش: 2 لیوان
- روغن مایع (یا روغن حیوانی): به میزان لازم
- نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
- خیار: 1 عدد
مراحل طرز تهیه کله جوش با ماست بدون گوشت به روش بجنوردی
طرز تهیه کله جوش بجنوردی با ماست بسیار ساده است. طعم این کله جوش بجنوردی آن قدر مجذوب نماینده است که اگر یک بار طعمش را بچشید، قطعا شیفته آن خواهید شد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه کله جوش اصیل بجنوردی با ماست آشنا شوید.
مرحله اول؛ ماست را با آب ترکیب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کله جوش با ماست به روش بجنوردی باید ماست چکیده را در یک ظرف بریزد و خوب هم بزنید. سپس دو لیوان آب داغ به آن اضافه کنید. مواد را با یاری چنگال یا همزن دستی به طور کامل ترکیب کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع از جمله را با بالاترین کیفیت به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم؛ مغز گردو، پیاز و سیر را خرد کنید
در این مرحله پوست گردوها را بگیرید و به یاری چاقو یا دست مغز گردو را به میزان دلخواه خرد کنید. پوست پیاز و سیر را جدا کنید و آن ها را نیز با چاقو خرد کنید و در ظروف جداگانه بریزید. در صورت تمایل می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
مرحله سوم؛ پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید
در این مرحله باید و را تهیه کنید. برای این کار میزانی روغن مایع یا در قابلمه بریزید و شعله گاز را روشن کنید. پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. در یک ماهیتابه جداگانه سیر داغ را هم درست کنید. سیر داغ را به پیاز داغ اضافه کنید.
اگر زمان کافی برای تهیه پیاز داغ و سیر داغ خانگی ندارید، می توانید و ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
مرحله چهارم؛ گوجه فرنگی های رنده شده را به ماهیتابه اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کله جوش بجنوردی با ماست باید گوجه فرنگی ها را بشویید و سپس رنده کنید. حالا گوجه های رنده شده را به قابلمه حاوی پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب گوجه ها کشیده گردد و به روغن بیفتد.
مرحله پنجم؛ ادویه ها، نعناع خشک و گردو را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کال جوش بجنوردی با ماست چکیده محلی بعد از این که گوجه ها به خوبی سرخ شدند، می توانید نعناع خشک، زردچوبه و فلفل سیاه را به سایر مواد اضافه کنید. کمی صبر کنید و سپس مغز گردوهای خرد شده نیز در قابلمه بریزید.
در صورت تمایل برای تهیه ، و به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید خرید خود را از فروشگاه های انجام دهید.
مرحله ششم؛ ترکیب ماست و آب را به سایر مواد کالجوش اضافه کنید
کمی صبر کنید تا همه مواد با هم سرخ شوند و عطر آن ها بلند گردد. سپس می توانید ترکیب ماست و آب را به سایر مواد کله جوش بجنوردی اضافه کنید. این مرحله از پخت کله جوش حدود نیم ساعت طول می کشد. به خاطر داشته باشید که در این مدت غذا را با حرارت ملایم روی گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا ماست نبرد و غذا غلیظ شوند. در خاتمه طعم غذا را بچشید و در صورت احتیاج کمی نمک به آن اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله هفتم؛ کله جوش بجنوردی را سرو کنید
بعد از آماده شدن غذا آن را در ظرف دلخواه بریزید. خیار را به صورت نگینی خرد کنید و به کله جوش اضافه کنید. صبر کنید تا غذا کمی خنک گردد، سپس نان خرد شده را در کله جوش ترید نموده و غذا را میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه 3 مدل کله جوش کرمانی، اصفهانی و ترکی
نکات و فوت و فن های طرز تهیه کله جوش بجنوردی با ماست
- برای تهیه کله جوش با ماست باید از ماست چکیده محلی بهره ببرید. در صورتی که به ماست چکیده دسترسی ندارید، می توانید ماست را داخل یک کیسه پارچه ای تمیز بریزید و برای چند ساعت در جایی آویزان کنید تا آب اضافی ماست خارج گردد. طرز تهیه ماست چکیده را بلد هستید؟
- اگر ماست چکیده شما شور است، بهتر است به این غذا نمک اضافه کنید تا طعم غذا شور نگردد.
- برخی افراد برای متعادل کردن طعم ترشی این غذا از میزانی شیرین بیان در کله جوش استفاده می نمایند.
- در صورتی که دوست ندارید طعم کله جوش بجنوردی شما ترش باشد، می توانید از ماست شیرین برای تهیه این غذا بهره ببرید.
- اگر برای درست کردن کله جوش بجنوردی به ماست دسترسی ندارید می توانید این غذا را با کشک یا دوغ سنتی و محلی نیز درست کنید. در صورت تمایل می توانید کشک پایه لبنی، کشک پایه خشک و دوغ بدون گاز از جمله دوغ سنتی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
- برای افزایش غلظت کله جوش بجنوردی با ماست می توانید میزانی آرد را با روغن تفت دهید و به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید آرد را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
- در صورتی که کله جوش بجنوردی شما بیش از حد غلیظ شد، می توانید میزانی از ترکیب ماست و آب را به آن اضافه کنید.
- بعد از اضافه کردن ماست به کله جوش حتما شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و مدام غذا را هم بزنید تا ماست در کله جوش نبرد.
- در صورت تمایل می توانید بعد از ترکیب کردن ماست چکیده با آب یک عدد تخم مرغ در آن بریزید و خوب هم بزنید. این کار از بریده شدن تخم مرغ در کله جوش جلوگیری می نماید و موجب متعادل شدن طبع غذا می گردد. در صورت تمایل برای خرید تخم مرغ به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید همین حالا به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- اگر دوست ندارید خیار را با کله جوش ترکیب کنید، می توانید آن را در کنار کله جوش سرو کنید و جداگانه میل کنید.
- برای خوش طعم تر شدن کله جوش بجنوردی با ماست می توانید علاوه بر نعناع خشک از سبزی های معطر دیگری مثل گشنیز، جعفری و نعناع تازه نیز بهره ببرید.
- برای درست کردن کالجوش بجنوردی می توانید گوجه فرنگی را به صورت رنده شده یا نگینی به غذا اضافه کنید؛ یا نیمی از گوجه فرنگی خرد شده و نیمی دیگر پوره باشد.
- برای خوش طعم تر شدن این غذا می توانید از آب قلم یا استاک سبزیجات نیز بهره ببرید.
- در همان منطقه خراسان شمالی، سبزواری ها به جای کله جوش کمه جوش درست می نمایند. برای یاد گرفتن طرز تهیه کمه جوش سبزواری روی لینک مطلب کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله جوش با دوغ
سوالات متداول
اگر برای درست کردن کله جوش بجنوردی به ماست دسترسی نداشتیم، از چه جایگزین هایی استفاده کنیم؟
اگر در طرز تهیه کله جوش ساده بجنوردی به ماست دسترسی ندارید می توانید این غذا را با کشک یا دوغ نیز درست کنید.
چه زمانی باید خیار را به کله جوش بجنوردی اضافه کنیم؟
خیار خرد شده را باید بعد از آماده شدن کله جوش و زمان سرو غذا به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید خیار را به صورت جداگانه در کنار غذا سرو کنید.
منبع: افق کوروش