سوسیس و کالباس را سرخ بکنیم یا نکنیم؟

به گزارش میهن دی ال، دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص بهداشت مواد غذایی درباره سرخ کردن سوسیس و کالباس می گوید: برابر با قوانین ایران در خصوص سوسیس و کالباس، باید فرآیند کامل پختن روی آن ها در کارخانه تولیدی شان انجام بشود. یعنی برخلاف کشور های اروپایی که محصولاتی مانند سوسیس و کالباس، به صورت خام هم عرضه می شوند، این محصولات باید در ایران، به طور کامل پخته بشوند.

سوسیس و کالباس را سرخ بکنیم یا نکنیم؟

وی می افزاید: معمولا سوسیس و کالباس ها، حدود 75 تا 85 درجه سانتی گراد دما را به مدت 1 تا 2 ساعت، در اتاق پخت تحمل می نمایند تا پخته بشوند. البته مدت زمان پخت این محصولات، به قطر آن ها بستگی دارد.

وی به این نکته هم اشاره می نماید که به علت طی شدن فرآیند پخت در خصوص سوسیس و کالباس، به این فرآورده ها، محصولات نیمه پاستوریزه هم گفته می گردد. حالا چرا نیمه پاستوریزه؟ دکتر دباغ مقدم پاسخ می دهد: این محصولات، دمای پاستوریزاسیون را می بینند، اما بسته بندی آن ها به گونه ای نیست که بتوان گفت کاملا پاستوریزه روانه بازار می شوند.

وی درباره نحوه پخت سوسیس و کالباس هم گفت: مردم ما فکر می نمایند که کالباس، فرآورده ای پخته و سوسیس، فرآورده ای خام است. در صورتی که هر دوی این محصولات، براساس قوانین وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، دمای لازم برای پختن را می بینند.

این متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید می نماید که در سوسیس و کالباس، ترکیبی به نام نیتریت وجود دارد که نوعی ماده شیمیایی نگهدارنده برای پیشگیری از ایجاد بوتولیسم در این محصولات است. مشکل وجود این ترکیب چیست؟ نیتریت سدیم در اثر حرارت تماشا بیش از میزان، تبدیل به ترکیبات سرطان زایی مانند نیتروزامین می گردد. به همین علت هم شما باید حتی سوسیس را هم در حد تفت دادن (نه قهوه ای شدن)، سرخ بکنید. کالباس هم احتیاجی به سرخ کردن ندارد، اما در صورت تمایل، می توان تفت مختصری هم به آن داد.

اگر شما هم مانند بیشتر مردم هستید و فکر میکنید که روش درست پخت سوسیس را از قبل می دانید بهتر است این مقاله را همچنان دنبال کنید. سال ها است که سوسیس را می پزید و از نتایج آن راضی هستید. با این حال، این احتمال وجود دارد که با چند تغییر، بعضی از برترین سوسیس هایی را که تا به حال خورده اید بهتر پخته شوند. توصیه های ما را دنبال کنید و برای لذت بردن از یک حس خوب خوردن سوسیس آماده شوید!

این راهنما برای آن دسته از افرادیست که سوسیس را در آشپزخانه پخت می نمایند اگر روی کباب پز آن ها را می پزید، باید دستورالعمل های دیگری را بکار ببرید.

سوسیس ها را قبل از پخت به دمای اتاق برسانید

این مرحله ای است که بسیاری در خصوص پخت استیک با آن آشنا هستند، اما باید بدانید برای پخت سوسیس نیز مهم است. بیرون آوردن آن ها از یخچال حدود 20 دقیقه قبل از پختن به پخت یکنواخت تر یاری می نماید. علاوه بر این، احتمال خشک شدنش هم کمتر است.

یک ماهیتابه با پایه سنگین را روی حرارت ملایم تا میانه گرم کنید

اگر خیلی داغ باشد، سوسیس ها قبل ازمغز پخت شدن می سوزند. شکیبا باشید و بگذارید به آرامی بپزند.

حدود یک قاشق چایخوری روغن را به ماهیتابه اضافه کنید

اگر احساس می کنید زیاده روی می کنید می تواند روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی یا حتی چربی غاز باشد. استفاده از چربی به طعم و بافت سوسیس پخته می افزاید، اما اگر ماهیتابه نچسب دارید، می توانید به طور کامل بدون چربی بروید.

سوسیس ها را در تابه قرار دهید و به آرامی در ماهیتابه حرکت دهید

هر دو دقیقه یکبار آن ها را برگردانید تا به طور یکنواخت بپزند و رنگ طلایی مایل به قهوه ای به خود بگیرند. پختن یک سوسیس معمولی بریتانیایی باید بین 15 تا 20 دقیقه طول بکشد.

سوسیس ها را از ماهیتابه خارج نموده و اجازه دهید چند دقیقه استراحت نمایند

بیشتر گوشت ها بلافاصله پس از پختن احتیاج به زمان کمی برای استراحت دارند و سوسیس ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. استراحت آن ها را آبدارتر و لطیف تر می نماید.

منبع: سلامت نیوز

منبع: فرارو
انتشار: 19 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 19 اردیبهشت 1402 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 1546

به "سوسیس و کالباس را سرخ بکنیم یا نکنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سوسیس و کالباس را سرخ بکنیم یا نکنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید