طرز تهیه عدسی لعاب دار و خوشمزه؛ با سیب زمینی و رب!
به گزارش میهن دی ال، وقتی در فصل های سرد سال هستید ترجیح می دهید که وقتی از بیرون و یا سر کار می آیید یک غذایی که بسیار راحت و گرم باشد درست کنید. برترین غذایی که برای سرماخوردگی می تونین بخورین که هم سریع و راحت آماده می گردد و هم گرم است و از لحاظ مواد مغذی بسیار غنی است. عدسی را هم می توان به میزان کم به عنوان پیش غذا و هم با حجم بیشتر به عنوان غذای اصلی مصرف کرد. این غذای راحت و گرم را شما می توانید به عنوان صبحانه، نهار و شام میل کنید و این غذا به خاطر وجود عدس در آن سرشار از پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی و ویتامین ها می باشد. در خبرنگاران بلاگ همراه ما باشید تا طرز تهیه این غذای رزیمی خوشمزه را آموزش دهیم.

عدس | 2پیمانه |
سیب زمینی | 1عدد |
نمک و فلفل و زرد چوبه | به اندازه لازم |
روغن | 1 قاشق غذا خوری |
رب | 2قاشق غذاخوری |
پیاز و سیر | 1 عدد |
طرز تهیه عدسی مجلسی:
- برای تهیه خوراک عدسی، ابتدا عدس را شسته و همراه با چند لیوان آب به مدت 2 ساعت آن را خیس کنید.
- پیاز و سیر را خرد کنید و با روغن تفت دهید تاسبک گردد. (اگر دوست ندارید پیاز زیر دندان بیاید می توانید آن را رنده کنید)؛ سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید.
- سیب زمینی نگینی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس رب را اضافه نموده و تا زمانی که بوی خامی رب از بین برود تفت دهید.
- سپس عدس را داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید و بگذارید تا کاملا بپزد! (اگر می خواهید سیب زمینی نریزید، می توانید به جای آن از یک قاشق آرد بهره ببرید.)
- در صورت تمایل می توانید از اندازهی قارچ خرد شده نیز بهره ببرید؛ در هنگام سرو می توانید از آبلیمو و روغن زیتون بهره ببرید و در صورت تمایل به غذاهای تند، فلفل بیشتری به آن اضافه کنید.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن عدسی:
- عدس را چه برای عدسی و چه برای عدس پلو ، اگر 24 ساعت قبل از پختن آن با اندازهی آب خیس کنید در موقع پخته شدن عدس رنگ آن تیره نمی گردد و نفخ آن نیز گرفته می گردد.
- اگر عدسی بسیار شور شد می توانید به آن سیب زمینی اضافه کنید.
- هرگز به عدسی گوشت اضافه نکنید زیرا عدسی خوراکی است که بدون گوشت تهیه می گردد.
- اگر در هنگام طبخ عدسی آب آن به اتمام رسید حتما به آن آب جوش اضافه کنید.
- می توانید به عدسی آب لیمو نیز و زیره اضافه کنید.
- شما می توانید سیب زمینی ها را بپزید و بعد خرد کنید یا سیب زمینی ها را به صورت خام خرد نموده و داخل موادتان بریزید تا بپزند.
- حتی می توانید سیب زمینی های پخته شده را له نموده و بعد به موادتان اضافه کنید تا عدسی شما لعاب خوبی داشته باشد.
- اگر عدس های شما دیرپز هستند آن ها را یا از چند ساعت قبل خیس نموده یا در زودپز نیم پز کنید.
- شما می توانید کمی قارچ را خرد نموده و به عدسی اضافه کنید و اجازه دهید کمی با هم بپزند تا عدسی شما خوشمزه تر گردد.
- کمی گوشت چرخ نموده، پیاز، رب و کمی ادویه را با هم تفت داده و به عدسی خود اضافه کنید تا طعم لذیذ تری پیدا کند و روی عدسی خود را هم با این مواد می توانید تزئین کنید.
- از آب گوشت، قلم یا گوشت ریش شده هم می توانید بهره ببرید.
- در خاتمه وقتی عدسی را سرو کردید و می خواهید میل کنید آبلیموی تازه یا آبغوره به آن اضافه کنید تا خوشمزه تر گردد. البته اینکه با کدام عدسیتان را میل کنید به ذائقه شما بستگی دارد.
- روی عدسیتان را حتی با کمی کشک، خامه یا ماست هم می توانید تزئین کنید فقط اجازه دهید تا عدسیتان سرد گردد و رویه خود را بگیرد تا تزئینتان خراب نگردد.
برای طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی اینجا کلیک کنید.
امیدوارم مطالب این پست برای شما مفید بوده باشد، عدسی را میتوان به عنوان یک شام سبک و همراه با نان خانگی میل کرد.
منبع: اُکالا