طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی خوش طعم
به گزارش میهن دی ال، از بین خورشت های ایرانی که با سبزیجات مختلف درست می شوند، خورش کرفس یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین خورشت هایی است که می توان آن را به روش های مختلفی پخت. در واقع خورش یکی از خوراک های اصلی در آشپزی ایرانی است که به شکل های مختلفی پخته می گردد و در هر شهر و فصلی با توجه به سبزیجات و مواد اولیه در دسترس به شکل خاص آن منطقه پخته می گردد و این تنوع یکی از ویژگی های آشپزی ایرانی است. ما انواع خورش ایرانی را در کتاب کاله آنالیز نموده ایم، حالا در این مقاله طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی را به 2 روش مختلف با هم می خوانیم.

مواد لازم برای خورشت کرفس با گوشت
- روغن 4 قاشق غذاخوری
- ساقه کرفس 8 عدد
- نعنا تازه خرد شده 1 پیمانه
- جعفری تازه خرد شده 1 و 1/2 پیمانه
- پیاز بزرگ 1 عدد
- گوشت خورشتی 500 گرم
- زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- لیمو عمانی 4 عدد
- آب 4 پیمانه
- آب لیمو به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با گوشت گوسفندی
1. آماده کردن سبزی و کرفس و تفت دادن آن ها
در مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی اول باید سبزی ها و کرفس را خوب بشویید و خرد کنید. اگر برای خورشت کرفس می خواهید از سبزی های آماده بهره ببرید، باید سبزی مخصوص خورشت کرفس یعنی مخلوط جعفری و نعنا را خریداری کنید. ساقه کرفس را به مقدار های یکسان سه تا چهار سانتی متری خرد کنید. کرفس هنگام پختن کوچک تر می گردد به همین دلیل آن را خیلی ریز خرد نکنید. در صورت تمایل می توانید مقدار کمی از برگ های کرفس را هم خرد کنید و برای خورش بهره ببرید.
اکنون یک قابلمه یا ماهیتابه را روی شعله میانه گاز قرار دهید. 2 قاشق روغن را داخل ظرف بریزید. نعنا، جعفری و کرفس را اضافه کنید و هم بزنید. سبزی ها را تا جایی سرخ کنید که نعنا و جعفری تیره شده و کامل سرخ شوند. اگر مقدار روغن کم بود، یک قاشق دیگر روغن به سبزی ها اضافه کنید. اگر سبزی ها را به مقدار کافی سرخ نکنید، خورشت کرفس آب می اندازد. بعلاوه اگر سبزی ها را زیاد سرخ کنید، نعنا باعث می گردد خورشت تلخ گردد.
2. آماده کردن گوشت
در دومین مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس باید گوشت و پیاز را آماده کنید. سبزی ها را از روی گاز بردارید و کنار بگذارید. قابلمه ای که می خواهید خورشت را در آن بار کنید، روی شعله میانه گار قرار دهید. 2 قاشق روغن در آن بریزید. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا کمی سبک گردد. وقتی پیاز سبک و نرم شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. اجازه دهید پیاز طلایی گردد. حالا گوشت را در قابلمه بریزید و تفت بدهید.
3. بار گذاشتن خورشت
وقتی گوشت قهوه ای شد، نمک، کرفس، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. حدود دو تا سه دقیقه مواد را با هم تفت بدهید. حالا آب را اضافه کنید، کمی خورشت را هم بزنید و در قابلمه را بگذارید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید خورشت حداقل به مدت یک ساعت روی گاز بماند تا گوشت پخته گردد و خورشت جا بیفتد. بعد از 45 دقیقه، لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و داخل خورشت بیندازید. دوباره اجازه دهید تا خورشت قل بزند و جا بیفتد. اگر طعم ترشی در خورشت کرفس را دوست دارید، 10 دقیقه آخر مقداری آب لیمو داخل غذا بریزید. زمانی که خورشت کاملا جا افتاد و روغن انداخت، آن را در ظرف ریخته و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید. البته برای تهیه برنج علاوه بر کته ساده می توانید از روش های مختلف پخت برنج بهره ببرید.
نکته: لیمو را قبل از انداختن در قابلمه با چنگال سوراخ کنید تا عطر آن بیشتر گردد.
مواد لازم برای خورشت کرفس مجلسی با مرغ
- سینه مرغ 1 عدد
- ساقه کرفس 8 عدد
- نعنا خرد شده تازه 1 پیمانه
- جعفری خرد شده تازه 1و 1/2 پیمانه
- پیاز بزرگ 1 عدد
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی (دلبخواه) 1 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
- زعفران به مقدار لازم
- آب لیمو 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- آب 4 پیمانه
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با مرغ
برای طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی با مرغ ابتدا باید سبزیجات مورد احتیاج یعنی کرفس، نعنا و جعفری را خوب بشویید و خرد کنید. یک ماهیتابه بردارید و سبزی ها را با مقداری روغن در آن سرخ کنید. سبزی خورش کرفس باید خوب سرخ گردد تا خورشت موقع پختن جا بیفتد و به اصطلاح آب و دون آن جدا نگردد. سپس در قابلمه ای که می خواهید خورشت را در آن بار بگذارید، پیاز را خوب سرخ کنید تا طلایی گردد. سینه مرغ را اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ ان تغییر کند. شما می توانید سینه را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید یا اینکه از ران مرغ در خورشت بهره ببرید. وقتی رنگ مرغ کمی تغییر کرد، زعفران، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مرغ طعم دار گردد.
حالا نوبت اضافه کردن سبزیجات و آب به مرغ است. کرفس، نعنا و جعفری سرخ شده را به مرغ اضافه کنید. مقداری آب داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید. حالا در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت خوب جا بیفتد و بپزد. حدود یک ساعت بعد، مقداری از خورشت را بچشید. اگر ادویه احتیاج داشت اضافه کنید و آب لیمو یا آب غوره را اضافه کنید. اجازه دهید خورشت به مدت یک ربع تا 20 دقیقه دیگر هم بپزد. بعد از یک ربع خورشت را در کاسه ریخته و به همراه برنج سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت کرفس مجلسی
از میان خورشت های ایرانی که با سبزیجات مختلف درست می شوند، خورشت کرفس یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین غذاهایی است که در تمام شهرهای ایران پخته می گردد. در این مطلب 2 روش مختلف برای طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی را با هم خواندیم. در ادامه چند نکته درباره درست کردن این غذای لذیذ را برایتان آورده ایم.
علت اب انداختن خورشت کرفس
اگر نعنا، جعفری و کرفس را کم سرخ کنید، خورشت هنگام پختن آب می اندازد و خوب جا نمی افتد. سبزی خورشت زمانی که تیره و خوب سرخ شد آن را از روی گاز بردارید.
جلوگیری از تلخ شدن خورشت کرفس
تلخی خورشت کرفس به مقدار نعنای سبزی مورد استفاده در خورشت و سرخ کردن آن بستگی دارد. بنابراین برای این که خورشت شما بخاطر مقدار و نسبت نامناسب سبزی های داخلش تلخ نگردد دقت کنید که نعنا باید نصف جعفری باشد و زیاد هم سرخ نگردد، چون سرخ شدن بیش از حد سبزیجات باعث تلخی غذا می گردد.
تهیه خورشت کرفس با لوبیا
برای اینکه خورشت کرفس مجلسی را پربارتر کنید، می توانید از لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز هم در آن بهره ببرید. فقط دقت کنید که با اضافه کردن لوبیا به خورشت باید زمان بیشتری برای پخت غذا اختصاص دهید البته اگر زمان کمتری برای پختن خورشت دارید می توانید از کنسروهای آماده هم بهره ببرید. اما هنگام اضافه کردن ادویه ها حتما غذا را بچشید چون کنسروهای آماده طعم و ادویه کافی دارند و ممکن است خورشت شور یا تند گردد.
منبع: کتاب کاله