خبرنگاران ابهام آفرینی برای شرایط قرمز کرونایی در مازندران

به گزارش میهن دی ال، ساری - خبرنگاران - افزایش آمار مناطق دارای شرایط قرمز کرونایی در مازندران از سه به 6 شهرستان آن هم پس از 12 روز اجرای سفت و سخت محدودیت های جامع مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا ، ابهاماتی را اذهان عمومی و حتی مسئولان سیاسی و شهرستان های قرمز ایجاد کرده است.

خبرنگاران ابهام آفرینی برای شرایط قرمز کرونایی در مازندران

به گزارش خبرنگاران ، با اجرای محدودیت های جامع مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا از اول آذر ماه و تقسیم بندی شهرستان ها بر اساس آمار بیمار پذیری روزانه به رنگ های قرمز، نارنجی و زرد ، در مازندران از 22 شهرستان سه شهرستان آمل ، بهشهر و ساری مرکز مازندران برچسب قرمز دریافت کردند و شرایط 19 شهرستان دیگر هم نارنجی اعلام شد ولی ارزیابی جدیدی که نتایج آن دیروز سه شنبه انتشار یافت نشان داد که شرایط سه شهرستان دیگر مازندران هم قرمز شد.

اگر چه شهرستان های قرمز طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مشمول اجرای شدیدترین نوع محدودیت ها شدند ، ولی محدودیت ها در مناطق نارنجی هم دستکمی از آنها نداشت. در حالی که تمامی شاغل به استثنای سطح یک که نیازمندی های اساسی مردم را تامین می کنند ، در شرایط قرمز تعطیل شد ، در شهرهای نارنجی تعطیلی کامل شامل مشاغل سطح 4 شد و سطح 2 و 3 هم فقط تا ساعت 18 حق فعالیت داشتند.

همچنین برای هر دو شرایط تعطیلی کامل ادارات و مراکز آموزشی با اندکی تفاوت مانند حضور یک سومی نیروها اعمال شد ، ممنوعیت تردد شباه از 21 تا 4 به اجرا درآمد ، ورود خودروهای غیربومی به این مناطق مشمول جریمه یک میلیون تومانی و 500 میلیون تومانی شد ، خروج خودروها و تردد بین شهری هم با مجوز امکان داشت و کنترل و نظارت بر اصناف و ترددها نیز تشدید شد.

هدف تمامی این محدودیت های اعمال شده کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا و ابتلا به بیماری کوو-19 بود ، ولی پس از 11 روز اجرای سفت و سخت این محدودیت ها در مازندران که طبق گفته مدیران حوزه بهداشت و درمان و مسئولان سیاسی مدیران منجر به افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله رعایت فاصله اجتماعی ، زدن ماسک و دیگر انتظارات بهداشت فردی شده بود ، تعداد شهرستان های دارای شرایط قرمز در استان افزایش یافت ، بدون این که شرایط هیچ شهرستان نارنجی به زرد تبدیل شود.

طبق فهرستی که ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز منتشر کرد ، شرایط شهرستان های نور، محمودآباد و گلوگاه هم از نارنجی به قرمز تبدیل شد ، تغییری که این ابهام را در اذهان مردم و حتی مسئولان عالی دولت در این شهرستان ها ایجاد کرد که منبای محاسبه و ارزیابی چه بوده و چرا شرایط به جای بهتر شدن ، بدتر شده است.

به عنوان مثال در شهرستان نور هم فرماندار و هم مدیر شبکه بهداشت و درمان عصر امروز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران از قرار دریافت نام این شهرستان در فهرست دارای شرایط قرمز ابراز تعجب کرده و اعلام کردند که تمامی پارامترها در نور به سمت زرد شدن حرکت می کرد.

اظهارات مشابهی هم توسط مسئولان شهرستان های دیگر از جمله بهشهر ، ساری ، محمود آباد ، آمل و گلوگاه به صورت ملایم تر ابراز شده است ، اظهاراتی که نشان می دهد آنها هم انتظار بهتر شدن شرایط را داشتند.

معیارهای چندگانه

ارزیابی ستاد ملی مقابله با کرونا حاکیست که با اجرای 11 روزه محدودیت های جامع کرونایی 37 شهرستان با شرایط قرمز به شرایط نارنجی رسیدند و در مقابل شرایط 23 شهرستان نیز از نارنجی به قرمز تغییر کرد. همین نتیجه نشان می دهد که ارزیابی ها نه صرفا با قراین و شواهد بلکه با آمارها و فکت های واقعی اجرا شده است و لازم است تغییر شرایط شهرستان های مازندران از نارنجی به قرمز جدی گرفته شود.

معیارهای رنگ بندی کرونایی شهرستان ها را وزارت بهداشت بر اساس پذیرش بیماران جدید روزانه مشخص کرده است. طبق اینملاک اولیه برای رنگ بندی ن ارزیابی شهرستا هایی که آمار بیماران بستری کرونایی آن بیشتر از 10 نفر به ازای هر 100 هزار نفر در روز باشد ، شرایطشان قرمز مشخص می شود. بستری بیماران جدید روزانه بیشتر از 6 نفر برای هر 100 هزار نفر در روز شرایط نارنجی و کمتر از چهار نفر در روز نیز نشان دهنده شرایط زرد است.

آنچه که از سوی مسئولان محلی در شهرستان های با شرایط قرمز از ارزیابی دور ماند ، این که وزارت بهداشت برای اعلام رنگ بندی کرونایی صرفا به آمار بیماران بستری در روز توجه ندارد و در کنار آن به آمار بیماران مشکوک شناسایی شده که با علایم مبهم به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه می کنند و دارای روابط درون خانوادگی یا بیرون خانوادگی بودند و بیماران قرنطینه ای هم توجه می شود.

علاوه بر این ، وزارت بهداشت در ارزیابی خود برای استان هایی همانند مازندران که همه ساله در فصل سرد سال زیستگاه پرندگان مهاجر است و از کانون های بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان محسوب می شود که علایم آن مشابهت زیادی با ویروس کرونا دارد ، توجه دارد.

شاید بی توجهی به مجموعه معیارهای علمی و دوراندیشانه وزارت بهداشت است که مثلا فرماندار شهرستان ساری مرکز مازندران که فرماندهی قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا این شهرستان را بر عهده دارد معتقد است که شرایطشان باید از قرمز به نارنجی تبدیل می شد در حالی که همچنان پس از گذشت 12 روز از اجرای محدویت های جامع قرمز باقی مانده است.

عباسعلی رضایی در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت : آنچه که ما می دانیم این است که بر اساس آمار بیماران بستری به عنوان یکی از ملاک های وزارت بهداشت برای رنگ بندی شهرستان ها، آمار بیماران روزانه ای که در شهرستان ساری با علایم ویروس کرونا بستری می شوند در حد شرایط نارنجی و زیر 6 نفر روزانه نسبت به 100 هزار نفر جمعیت است.

وی افزود : بر اساس آمار مرکز بهداشت شهرستان ساری ، میانگین بستری روزانه بیماران با علایم ویروس کرونا در بیمارستان های شهرستان به کمتر از 16 نفر رسیده است. شهرستان ساری 500 هزار نفری جمعیت دارد و اگر این جمعیت را مبنای محاسبه قرار دهیم ، میانگین آمار بیماران کرونایی بستری ما به ازاء هر 100 هزار نفر جمعیت به کمتر از چهار نفر کاهش یافت و ساری باید دارای شرایط زرد باشد.

رضایی گفت : انتظار مردم از افزایش سطح پروتکل های بهداشتی و محدودیت های کرونایی دو هفته ای که تعطیلی کسب و کارها را به جز سطح یک در ساری به دنبال داشت، تنزل رنگ بندی شرایط کرونایی از قرمز به نارنجی و برداشتن برخی محدودیت ها بود ولی اکنون با اعلام ستاد ملی تغییری در شرایط شهر ساری ایجاد نشده است و همچنان باید یک هفته آینده نیز این محدودیت ها ادامه یابد.

وی افزود : اگر ملاک ارزیابی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در رنگ بندی کرونایی شهرستان ها آمار جمعیت بیماران روزانه بستری در بیمارستان ها باشد، شهرستان ساری با این آماری که روزانه از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام می شود، حداقل در شرایط نارنجی بهتری قرار گرفته است.

رییس مرکز بهداشت شهرستان ساری هم به خبرنگار خبرنگاران گفت : اگر ملاک رنگ بندی شرایط کرونایی از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا آمار بیماران بستری باشد، شهرستان ساری می بایست طبق آمار از شرایط قرمز جدا می شد و به رنگ بندی پایین تر حداقل نارنجی می رسید.

دکتر مهدی بزرگر افزود : به نظر می رسد تقسیم شهرستان ها بر اساس بیماران بستری در روز در رنگ بندی های با شرایط قرمز، نارنجی و زرد صرفا یک آیتم برای تعریف عامیانه باشد تا بتوانند شرایط شهرستان ها را از لحاظ کرونایی مشخص کنند.

وی گفت : با خاتمه محدودیت ها و عدم تغییر شرایط کرونایی شهرستان ساری از قرمز به دو رنگ بندی نارنجی و زرد نشان می دهد که ملاک های دیگری نیز برای ارزیابی در نظر گرفته می شود که شاید اثرگذارترین آن آمار بیماران روزانه باشد.

دکتر برزگر افزود : در حال حاضر ما در حال بررسی دقیق مسایل تاثیرگذار بر افزایش و کاهش آمار بیماران کرونایی در شهرستان ساری هستیم و پس از آن شاید بتوان نظر قطعی در مورد ارزیابی ستاد ملی ارائه کرد.

رعایت پروتکل ها کافی نیست

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم در باره تشکیک مسئولان برخی از شهرستان های استان نسبت به نتیجه ارزیابی ستاد ملی ، گفت : سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در استان طی 12 روز گذشته از اجرای محدودیت های کرونایی افزایش قابل ملاحطه ای یافت و با وجود این که از نقطه ایده آل حدود 12 تا 15 درصد فاصله داریم، ولی شرایط رضایتبخش است و برنامه ما حساس کردن جامعه و افزایش سطح تحمل آنها برای ارتقاء پروتکل ها بیش از میانگین فعلی است.

دکتر قاسم اویس در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران افزود : افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در مازندران به معنای تغییر شرایط رنگ بندی نخواهد بود ، چرا که برآیند رعایت پروتکل ها باید در مجموع آمار بیماران کرونایی بستری ، مشکوک و دارای علائم خود را نشان دهد. به عبارتی تا به امروز فرایند بیماری کرونا در این استان اگر چه جهش زیادی نداشت ، ولی منفی نیز نبود و با یک فرایند با ثبات پیش می رود.

وی گفت : اگر سطح رعایت پروتکل های بهداشتی فرایند کاهشی به خود بگیرد ، ما در دو تا سه هفته آینده قطعا با افزایش شدید بیماران کرونایی روبرو می شویم و آن وقت نه تنها آمار بیماران فرایند افزایشی به خود می گیرد ، بلکه میانگین تلفات انسانی نیز رشد خواهد کرد و درگیری و آلودگی بیماری کرونا در استان بیشتر می شود و در آن صورت کنترل سخت خواهدشد.

دکتر اویس ظهار داشت : چنانچه با رعایت پروتکل ها آمار بیماران بستری فرایند کاهشی به خود بگیرد و یا فرایند فعلی همچنان باثبات ادامه یابد ، تازه شرایط ما می شود نقطه سرخط . نتیجه این که باید تمهیدات بهداشتی را برای افزایش سطح رعایت پروتکل ها به خصوص مثلث طلایی استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شستن مکرر دست ها جدی بگیریم و در شهرستان های دارای شرایط قرمز به جای ابراز شگفتی از ارزیابی و اعلام نتیجه ستاد ملی ، نظارت ها بر اجرای محدودیت ها تشدید شود.

وی افزود : این که پس از 11 روز اعمال محدودیت های کرونایی در ارزیابی جدید شهرستان های با شرایط قرمز ما در استان با وجود ارتقاء رعایت پروتکل ها رشد داشت، به دلیل معیارهای چندگانه ای است که وزارت بهداشت اعمال می کند تا شرایط را با حساسیت بیشتر و ضریب اشتباه کمتر و نزدیک به واقعیت ارزیابی کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : ملاک های چندگانه صرفا با معیار تعداد بیماران دارای علایم مثبت که کارشان به بستری در بیماران کشیده شد نسبت 100 هزار نفر جمعیت انحام نمی شود، بلکه بیمارانی مشکوک ، دارای علایم مشابه کرونا و حتی آنفلوانزا نیز در زمره این معیارهای رنگ بندی قرار می گیرد.

وی اضافه کرد : همچنین احتمال درگیری خانوادگی به ویروس کرونا نیز در این ارزیابی ها مورد بررسی قرار می گیرد. به عنوان نمونه اگر در یک خانواده چهار نفره یک نفر با علایم مثبت بیماری کرونا شناسایی شود ، در این خانواده سه نفر دیگر نیز احتمال درگیری دارند و باید حداقل یک هفته تا 10 روز این افراد نیز در قرنطینه و زیر نظر گرفته شوند که آیا علایم ویروس کرونا در آنها مثبت می شود یا نه و در این صورت می توان نظر قطعی داد که آمار بیماران ما با برداشتن محدودیت ها و تغییر رنگ بندی به چه سمتی می رود.

دکتر تویس گفت : علاوه بر این استان های شاقتصادی کشور از جمله مازندران همه ساله با بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان نیز روبرو هستند و در ارزیابی بیماران کرونایی و تغییر رنگ بندی این معیارها نیز مد نظر قرار می گیرند و با تمام این ملاک ها سه شهرستان با شرایط نارنجی ما که احتمال فرایند صعودی بیماران در هفته جاری در آن وجود داشت نیز با اعمال محدودیت های بیشتر به نوعی طرح پیشگیرانه ای برای تامین سلامت مردم اجرا شد.

وی افزود : اگر چه اعمال محدودیت های کرونایی مسائل اقتصادی و اجتماعی را در جامعه ایجاد خواهد کرد، ولی اجرای این مسایل نیز در راستای تامین سلامت مردم به عنوان اولویت اول وزارت بهداشت است و مردم ما با وجود سختی محدودیت ها می بایست برای تامین سلامتشان به این محدودیت ها تن دهند.

بر اساس آمار هم اکنون 894 بیمار دارای علایم ویروس کرونا در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند که حال عمومی 200 نفر از این بیماران بد گزارش شده و در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.

بر اساس این آمار از روز شنبه هشتم تا دوازدهم آذرماه حدود 100 بیمار جدید کرونایی در بیمارستان های استان مازندران و بابل با علایم ویروس کرونا بستری شدند که حدود 20 درصد آمار بستری بیشتر از بیماران بهبودیافته بود که در این مدت از بیمارستان مرخص شدند.

منبع: ایرنا
انتشار: 12 دی 1399 بروزرسانی: 12 دی 1399 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 660

به "خبرنگاران ابهام آفرینی برای شرایط قرمز کرونایی در مازندران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران ابهام آفرینی برای شرایط قرمز کرونایی در مازندران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید