باید ها و نباید های بهداشتی در سال تحصیلی کرونایی

به گزارش میهن دی ال، سال تحصیلی 1400-99 با تقسیم بندی مدارس در نقاط سفید، زرد و قرمز شروع خواهد شد. اهمیت این تقسیم بندی بیشتر به جهت رعایت نکات بهداشتی برای تامین سلامت دانش آموزان و کادر آموزشی خواهد بود

باید ها و نباید های بهداشتی در سال تحصیلی کرونایی

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات مهاجرت به کانادا از طریق کالج هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.

غزل لطفی| به دلیل شیوع ویروس کرونا و احتمال همزمانی با اپیدمی آنفلوآنزا که هر 10 سال یک بار رخ می دهد، سال جاری شروع سال تحصیلی با سال های گذشته بسیار متفاوت خواهد بود. وزارت بهداشت در حال تدوین پروتکل هایی کامل است تا هر چه بیشتر سلامت فرزندان ما تامین گردد و وزارت آموزش و پرورش نیز تمام توان خود را به کار بسته تا با بهینه ترین روش ها تحصیل و سلامت را توام کند.

سال تحصیلی 1400-99 با تقسیم بندی مدارس در نقاط سفید، زرد و قرمز شروع خواهد شد. اهمیت این تقسیم بندی بیشتر به جهت رعایت نکات بهداشتی برای تامین سلامت دانش آموزان و کادر آموزشی خواهد بود و به طور حتم اولین و مهم ترین درسی که فرزندان ما خواهند آموخت همین موضوع است.

باتوجه به تقسیم بندی مناطق، در مناطقی که قرمز اعلام می گردد تحصیل به شیوه مجازی شروع خواهد شد که چند نکته در این شرایط قابل تامل است:

همان طور که برای دورکاری احتیاج به محیطی است که به محل کار شبیه سازی شده باشد تا تمرکز کامل برقرار باشد، دانش آموزان برای تحصیل هم احتیاجمند محیطی آرام هستند تا یادگیری به بهترین شکل صورت بگیرد.

توجه به ساعت خواب و بیدار شدن (با اینکه قرار نیست فرزند ما از منزل خارج گردد) صرف صبحانه قبل از شروع ساعت آموزش و استقرار در محلی (مثلا پشت میز تحریر) که قرار است به عنوان محل آموزش از آن استفاده گردد به یادگیری و تمرکز یاری بسیاری خواهد نمود.

حواس مان باشد قرار است فرزندان ما درس بخوانند، پس با در دست دریافت گوشی در تختخواب و چشمانی خواب آلود نمی گردد آموخت.

نظارت همیشگی اولیا به تحصیل بدون به هم زدن تمرکز، یکی از عوامل مهم به جهت هر چه جدی تر برگزار شدن کلاس درس مجازی است.

به فرزند خود یادآور شویم، معلم چه ببیند و چه نبیند مهم خود دانش آموز است که نسبت به یادگیری باید متعهد باشد.

پس از خاتمه ساعات تدریس مجازی تکرار و تمرین به یادگیری یاری شایانی خواهد نمود و توجه به این نکته که بازی های رایانه ای وقت زیادی را از فرزندان خواهد گرفت، بسیار مهم است؛ و نکته ای بسیار مهم؛ معلمین و کادر مدرسه هم افرادی هستند که فرزندان و زندگی خود را دارند، چون تحصیل مجازی شده قرار نیست در تمام ساعات روز جوابگوی سوالات ما باشند. سوالات خود را یادداشت کنیم و در زمان های برنامه ریزی شده بپرسیم.

همچنین برای تبادل نظر های محبت آمیز و سوالات درسی دانش آموزان با هم نیز درست مثل زمانی که در مدرسه حضور داشته اند برنامه ریزی لازم است.

نظارت بر برگزاری انجام آزمون های مجازی توسط اولیا همراه با خود نظارتی دانش آموزان برای مشاهده نتیجه آموزش های ارایه شده، جهت تکمیل فرایند آموزش نیز جزو ضروریات است.

در مناطق زرد و سفید هم تحصیل مجازی مکمل تحصیل حضوری خواهد بود و علاوه به رعایت موارد بالا باید به رعایت پروتکل های بهداشتی هم توجه ویژه داشت.

از لحظه ای که فرزند ما از منزل خارج می گردد تا زمان بازگشت باید تمام نکات و اصول بهداشتی مورد توجه قرار بگیرد.

برای فرزند خود دو یا سه ماسک قابل شست وشو تهیه کنیم تا در صورت عرق کردن صورت یا احتیاج به عوض کردن ماسک، بتواند از آن ها استفاده کند و به او بیاموزیم که ماسک استفاده شده را درون یک کیسه قرار دهد تا بعد از بازگشت از مدرسه، نسبت به شست وشوی آن اقدام گردد.

همه افرادی که فرزند در سن تحصیل دارند یا به نوعی، روز اول شروع سال تحصیلی در مدرسه حضور داشته اند؛ شاهد دلتنگی بچه ها برای دوستان و معلمین خود بوده اند، به آن ها یادآور شویم همان طور که ما در زندگی کرونایی فعلی با دلتنگی ها روبرو هستیم و آن را مدیریت می کنیم شما هم باید برای حفظ سلامت خود و دوستان و معلمین خود نسبت به مدیریت و کنترل احساسات تان کوشا باشید؛ دست دادن، روبوسی و در آغوش کشیدن و عدم رعایت حداقل فاصله اجتماعی تا خاتمه کرونا مقدور نیست.

روز اول شروع سال تحصیلی اولیا دغدغه های خود را دارند که این روز ها نگرانی های کرونایی هم به آن ها اضافه شده و قابل درک است، اما تجمع در جلوی در واحد آموزشی یا در حیاط مدرسه فقط باعث بالا رفتن احتمال انتقال بیماری از مبتلایان بدون علامت خواهد شد. فرزندان خود را به اولیای مدرسه بسپارید و به جهت هماهنگی های بعدی از تماس تلفنی بهره ببرید.

دانش آموزانی که از سرویس مدرسه برای رفت و آمد استفاده می نمایند، در جایگاه های کنار هم ننشینند.

برای باز و بسته کردن در خودرو حتما از دستکش یا یک کیسه فریزر استفاده نمایند.

تغذیه در مدرسه یاری بسیار زیادی به شادابی و بالا بردن فرایند تحصیل می نماید و همواره پدران و مادران توجه ویژه ای به این موضوع داشته اند؛ در این زمان نیز احتیاجمند توجه ویژه تری خواهد بود؛ برای فرزندان خود خوراکی های مقوی و سالم درنظر بگیریم که با اصول بهداشتی بسته بندی نموده ایم و در اختیارشان گذاشته ایم.

به فرزندان خود بیاموزیم

داشتن بطری آب شخصی که در منزل پر شده احتیاج به استفاده از شیر های آبخوری مدرسه را به حداقل خواهد رساند.

ما مطمئن هستیم که مواد خوراکی موجود در بوفه مدارس با دقت ضدعفونی شده طبق پروتکل های بهداشتی تهیه شده است، اما به طور معمول در مدرسه برای پرداخت وجه خوراکی خریداری شده از پول نقد استفاده می گردد نه کارت بانکی، پس حتی المقدور میان وعده را در منزل تهیه کنیم.

تعارف نکردن خوراکی ها و نخوردن از مواد غذایی دوست و همکلاسی های مان تا زمان درمان قطعی کروناویروس نشانه ادب بهداشتی دانش آموزان خواهد بود.

در خاتمه هر کلاس درس شستن دقیق دست جزو ضروریات است که اگر با صابون شخصی همراه باشد بسیار کاربردی تر خواهد بود. اگر صابون و مواد ضدعفونی نماینده شخصی نداشتید برای دست زدن به جاصابونی از یک دستمال کاغذی استفاده گردد.

در استفاده از سرویس های بهداشتی حتما توجه کنید که دست زدن به شیرآلات و در سرویس، باعث آلوده شدن دست های تان می گردد، دقت کنید که اگر احتیاج به سرویس بهداشتی بود حتما برای باز و بسته کردن شیرآلات و در ها از دستمال کاغذی بهره ببرید و نسبت به شست وشوی کامل دست ها هم بسیار دقت گردد.

کفش ها آلوده ترین وسایل همراه ما هستند، اگر احتیاج شد به کفش های مان دست بزنیم (مثلا به جهت بستن بند آن) حتما نسبت به شستن دست ها به سرعت اقدام کنیم.

در کلاس درس رعایت فاصله ای که مسوولان مدرسه درنظر گرفته اند در تمام ساعت درسی الزامی است؛ اگر سوالی داشتید از معلم خود بپرسید تا برای تان روی تابلوی آموزشی شرح دهد و از نشستن کنار همکلاسی و سوال و پرسش در فاصله مکانی نزدیک پرهیز کنید.

عاداتی، چون جویدن انتهای مداد و اتوماتیک را باید ترک کرد.

دست زدن به صورت باعث انتقال آلودگی می گردد پس باید کنار گذاشته گردد.

کلاس های درسی احتیاج به تهویه مطلوب دارند که به طور حتم مسوولان مدرسه به آن توجه ویژه دارند تا در طول ساعات درسی هوا ساکن نماند؛

و در خاتمه چند نکته مهم

اولیای مدرسه در زمان حضور دانش آموزان تمام توان خود را به جهت کنترل اصول بهداشتی می نمایند، اما شروع این فرایند باید از منزل باشد. اگر کوچک ترین بی حالی و کسالتی در فرزند خود دیدید، استراحت در منزل و عدم حضور در مدرسه را مقدم بدانید.

معلمین عزیز هم هر روز قبل از شروع درس از سلامت دانش آموزان اطمینان حاصل نمایند و اگر دانش آموزی را با کمترین علا d. م. کسالت دیدند نسبت به جداسازی او و در جریان قرار دادن اولیا در سریع ترین زمان اقدام نمایند. بدیهی است که وجود اتاق یا مکانی که دانش آموز تا آمدن اولیا در آنجا بدون روبروه با بقیه دانش آموزان در آن استراحت کند، لازم است.

تا درمان قاطع کرونا، دست به دست هم دهیم به مهر...

منبع: فرادید
انتشار: 25 مهر 1399 بروزرسانی: 25 مهر 1399 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 499

به "باید ها و نباید های بهداشتی در سال تحصیلی کرونایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید ها و نباید های بهداشتی در سال تحصیلی کرونایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید