بلوط ها و شهرک سلامت به یاری گردشگری عروس زاگرس می آیند
به گزارش میهن دی ال، خبرنگاران-گروه استان ها: استان ایلام در غربی ترین نقطه ایران یکی از مناطق کوهستانی به شمار می رود که به دلیل وجود صدها هزار هکتار درخت بلوط و زیبایی های منحصربه فرد طبیعی به عروس زاگرس شهرت دارد.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات شرایط بورسیه تحصیل در کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های کانادا انتخاب و طی کنید.
همین زیبایی های درختان بلوط در استان ایلام باعث شده جای جای استان از مناطق طبیعی و بکر پرشده باشد و از فاصله یک کیلومتری شهرها هم این درختان قابل دسترسی هستند، هرچند طی سالهای اخیر به علل مختلف از جمله خشک سالی ضربات سختی بر پیکره بلوط های استان واردشده است.
طبق آمار اعلام شده 78 درصد از مساحت استان ایلام را منابع طبیعی تشکیل می دهد که از این میزان 641 هزار هکتار جنگل و یک هزار و 146 هکتار مرتع و بیابان است، بیشتر جنگل های استان از درختان بلوط تشکیل شده است به طوری که درختان بلوط استان بیش از 130 قرن قدمت تاریخی دارند و علاوه بر این درختان نسل کنونی بلوط در استان از قدمت پنج هزار و 500 ساله برخوردار است.
اما به رغم این همه زیبایی ها طبیعی و وجود درختان بلوط متأسفانه طرح هایی متناسب برای رونق گردشگری و استفاده از این درختان اجرایی نشده و حتی بخش مهمی از مردم کشورمان حتی از این مزیت ایلام باخبر نیستند.
منطقه منحصربه فرد چغاسبز
یکی از مهم ترین مناطق جنگلی استان ایلام که از وجود درختان بلوط تشکیل شده منطقه چغاسبز است. منطقه جنگلی چغاسبز یکی از فضاهای زیبا و دل نشین ایلام بوده و شرایط طبیعی مناسبی را جهت گذران اوقات فراغت فراهم آورده است.
در مجاورت این پارک جنگلی، جنگل انبوه انواع درختان میوه و گونه های گیاهی دیده می گردد، این پارک جنگلی زیستگاه پرندگان کمیاب و زیبایی همچون بوتیمار نیز است.
وجود درختان بلوط در کنار این پارک باعث شده مسئولان استان ایلام برای رونق گردشگری، توسعه امکانات خدمات رفاهی و تفریحی در استان به فکر ایجاد یک پارک بلوط در منطقه چغاسبز باشند.و این در شرایطی است که ایجاد چنین پارکی البته با امکانات و زیرساخت های مناسب می تواند یاری شایانی در جهت رونق گردشگری در کل استان باشد.
ایجاد پارک بلوط در چغاسبز ظرف سه ماه آینده
محمدرضا مروارید استاندار ایلام دراین ارتباط به خبرنگاران گفت: یکی از مهم ترین برنامه های مسئولان ارشد استان ایلام توسعه امکانات رفاهی و تفریحی در سطح استان است که همین مسئله باعث شده است با رایزنی ها مختلف و جذب سرمایه گذار، یک پارک بلوط در فازهای مختلف در منطقه چغاسبز ایلام طراحی گردد.
وی بیان داشت: جانمایی 100 آلاچیق، شش زمین ورزشی، پیست دوچرخه سواری کوهستان به طول 9،5 کیلومتر، فرهنگ سرای روباز، سیستم آب نما برای دو طرف جاده، احداث راستا پیاده روی، ایستگاه سلامت و هلال احمر، باغ گل ها، پرندگان، حیات وحش و چهار ایستگاه اتوبوس برای جابجایی مردم را از امکاناتی گفت که در ساخت این طرح پیش بینی شده است.
مروارید با اشاره به اینکه این طرح در سه فاز اجرایی می گردد، گفت: این طرح در فاز اول در 60 هکتار اجرایی می گردد که برای توسعه گردشگری در استان یاری شایانی خواهد نمود.
استاندار ایلام بابیان اینکه مطالعات احداث تله کابین نیز در این منطقه در حال اجرا است، گفت: باید از این منبع خدادادی و موهبت الهی که در مرکز استان وجود دارد به بهترین شکل ممکن بهره برداری کنیم.
وی توضیح داد: بوستان جنگلی بلوط (چغاسبز) چهار هزار و 170 هکتار مساحت دارد و دارای 60 گونه متنوع گیاهی، 12 بوته ای و انواع درخت و درختچه به دو شکل طبیعی و دست کاشت است.
وی اضافه نمود: ایده ایجاد بوستان جنگلی در مرکز استان در طول سال های گذشته همواره مورد توجه مسئولان بوده و در جریان بازدید اخیر وزیر کشور و معاون وزیر راه و شهرسازی قول های مساعدی مبنی بر تکمیل زیرساخت های این منطقه داده شده است.
وی با بیان اینکه ایجاد مراکز تفریحی و گردشگری یکی از اساسی ترین نیازهای استان ایلام است، اضافه نمود: امیدواریم با یاری دستگاه های اجرایی، با رویکرد مدیریت جهادی و در چارچوب مالی مقاومتی این طرح را با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی کنیم.
ایجاد شهرک سلامت در طرح پارک بلوط ایلام
اما زیبایی ها و آب وهوای چهارفصل منطقه چغاسبز ایلام باعث شده سرمایه گذاران به فکر طراحی شهرک سلامت در دل طرح پارک بلوط باشند که قطعاً در توسعه توریسم درمانی و جذب گردشگر خارجی برای استان بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
علیرضا خنفری سرمایه گذار طرح شهرک سلامت ایلام نیز در این خصوص به خبرنگاران گفت: استان ایلام با توجه به 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، طبیعت بکر و خواص درمانی و هوای پاک استعداد تبدیل شدن به قطب گردشگری، اکو توریسم و توریسم درمانی را دارد لذا باید در این راستا گام های مثبتی برداشته گردد.
وی بابیان اینکه طرح شهرک سلامت در چهار فاز اجرایی می گردد، گفت: فاز اول این طرح مربوط به بیمارانی است که از عراق وارد کشور برای اعمال جراحی و.....می شوند که درواقع این شهرک محلی برای دوران نقاهت و استراحت بیماران می گردد.
خنفری گفت: به طور مثال یک فرد عراقی برای جراحی قلب وارد تهران می گردد و این فرد بعد از جراحی نیازمند استراحت در محیطی آرام و آب هوایی مناسب است، بنابراین این بیمار با اقدامات از قبل پیش بینی شده به شهرک سلامت در ایلام برای گذراندن دوران نقاهت منتقل می گردد.
سرمایه گذار این طرح گفت: شهرک سلامت به دلیل خوش آب وهوا بودن منطقه چغاسبز ایلام برای بیماران طراحی شده است و بهترین فرصت برای توریسم درمانی است.
خنفری بابیان اینکه این طرح به زودی در استان ایلام اجرایی می گردد، گفت: همه امکانات و اعتبارات لازم و همکاری مسئولان استان برای اجرای این طرح مهیا بوده و علاوه بر توسعه گردشگری و توریسم درمانی، یاری بزرگی به استان در جهت اشتغال و درآمدزایی مردم نیز هست.
وی اضافه نمود: علاوه بر فاز اول، قرار است فازهای بعدی شامل ساخت مجتمع پزشکان استان، ایجاد پارک حیات وحش و البته یک هتل پنج ستاره نیز اجرایی گردد.
خنفری توضیح داد: قطعاً با اجرای این فازها شاهد توسعه گردشگری، اشتغال، درآمدزایی، توریسم درمانی و.....در استان زیبا و پرظرفیت ایلام خواهیم بود.
گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین ظرفیت های استان ایلام با مسائل مهمی مانند عدم سرمایه گذاری و نبود امکانات روبرو است و دراین بین آثار چشم نواز گردشگری استان در انتظار توجه ویژه مسئولان و حضور سرمایه گذاران هستند، علاوه بر این نبود امکانات تفریحی و رفاهی همواره یکی از دغدغه ای مهم مردم شهر ایلام بوده که امیدواریم با اجرای این طرح ها بخش مهمی از مسائل در استان جبران گردد.
وجود مناطق گردشگری در کنار شهر ایلام علاوه بر تحقق موارد بالا در کاهش آسیب های اجتماعی که همواره یکی از معضلات استان بوده مؤثر است.
منبع: خبرگزاری مهر