التیام سوختگی با مرهم تغذیه

به گزارش میهن دی ال، در زمان بروز سوختگی به علت شوک شدید و ناگهانی وارد شده و جراحات به وجود آمده تعادل الکترولیت ها و مایعات و تعادل ازته بدن منفی می گردد، به عبارتی پروتئین ها، نمک و مایعات بدن به هدر می فرایند و وزن بدن کاهش می یابد. به همین علت نیازهای تغذیه ای (به ویژه در هفته های اول بعد از سوختگی) افزایش می یابند.

التیام سوختگی با مرهم تغذیه

التیام سوختگی با مرهم تغذیه

نویسنده:منیره دادخواه

سوختگی ها نوعی صدمات بافتی وارد شده به مخاط یا پوست بدن هستند که در اثر حرارت شدید، تماس با مواد شیمیایی(اسید یا قلیا) و الکتریسته یا پرتودهی ایجاد می شوند.

مراقبت های تغدیه ای در سوختگی ها:

در زمان بروز سوختگی به علت شوک شدید و ناگهانی وارد شده و جراحات به وجود آمده تعادل الکترولیت ها و مایعات و تعادل ازته بدن منفی می شود، به عبارتی پروتئین ها، نمک و مایعات بدن به هدر می فرایند و وزن بدن کاهش می یابد. به همین علت احتیاجهای تغذیه ای (به ویژه در هفته های اول بعد از سوختگی) افزایش می یابند.

در بیمار دچار سوختگی اندازه احتیاج به انرژی به 5000-3500 کیلوکالری و احتیاج به پروتئین به 200-150 گرم در روز افزایش می یابد. پروتئین مصرفی باید از انواع با ارزش زیستی بالا باشد.

اولین گام بعد از مراجعه به بیمارستان در صورت احتیاج، استفاده از تزریق های وریدی برای جبران مایعات، الکترولیت ها و بعضی از پروتئین های سرمی از دست رفته می باشد.

بعد از این مرحله برای پیشگیری از ایجاد سوء تغدیه در صورت تحمل بیمار، تغدیه از راه دهان شروع می شود.

از آنجایی که این بیماران دچار بی اشتهایی می باشند، بعد از تنظیم رژیم غذایی، مواد غذایی مورد احتیاج در وعده های بیشتر و اندازه کم در هر وعده در اختیار آنها قرار می گیرد و از یک رژیم غذایی نرم و ترجیحا مورد علاقه بیمار استفاده می شود.

احتیاج به مواد مغذی گوناگون هم در این بیماران افزایش می یابد. به اسم مثال احتیاج به پروتئین، روی و ویتامین های E، C ,و بتارکاروتن به جهت ترمیم ضایعات بافتی زیاد می شود.

با افزایش احتیاج به انرژی، اندازه کربوهیدرات دریافتی و در پی آن احتیاج به ویتامین های گروه B هم افزایش می یابد.

در دوره نقاهت هم توجه به دو اصل مهم پیشگیری از سوءتغذیه و تامین ذخایر بدن اهمیت دارد. انرژی مورد احتیاج باید به گونه ای تنظیم شود که احتیاج بیمار را در این دوره تامین کند.

بعلاوه وزن بیمار به منظور جلوگیری از ایجاد اضافه وزن در این زمان باید کنترل شود. در رژیم روزانه باید از منابع پروتئینی با کیفیت خوب استفاده شود. دریافت اندازه کافی اسیدهای چرب ضروری در جهت نوسازی بافت های بدن لازم است و در نهایت ویتامین ها و املاح معدنی باید طبق احتیاج بیمار به وسیله رژیم غذایی و یا دریافت مکمل ها تامین شوند.

منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100

منبع: راسخون
انتشار: 11 مهر 1400 بروزرسانی: 11 مهر 1400 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 1115

به "التیام سوختگی با مرهم تغذیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "التیام سوختگی با مرهم تغذیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید