افتتاح مرکز پایش صنعت برق

به گزارش میهن دی ال، مرکز پایش صنعت برق و ارتقای ظرفیت نیروگاه شاهرود به میزان 21 مگاوات، با حضور وزیر نیرو با اعتباری افزون بر 96 میلیارد تومان افتتاح شد.

افتتاح مرکز پایش صنعت برق

به گزارش گروه مالی خبرنگاران، مرکز پایش صنعت برق و ارتقای ظرفیت نیروگاه شاهرود به میزان 21 مگاوات، امروز سه شنبه با حضور وزیر نیرو در چارچوب هشتمین هفته از پویش #هرهفته-الف-ب-ایران با اعتباری افزون بر 96 میلیارد تومان افتتاح شد.

پیش از این، محمدحسن متولی زاده مدیرعامل شرکت توانیر در اینباره گفت: مرکز پایش صنعت برق (TMC) با هدف پایش برخط شاخص های استراتژیک شرکت های زیرمجموعه و پایش مصرف برق امروز افتتاح می گردد.

وی با بیان اینکه این مرکز یکی از ارکان اصلی هوشمندسازی برق است، اعلام کرد: نقشه راه هوشمندسازی شرکت توانیر مشتمل بر 3 بازیگر اصلی شامل مشترک هوشمند، شرکت برق هوشمند و حاکمیت هوشمند است.

متولی زاده گفت: نخستین کاربرد مرکز پایش صنعت برق ابزاری برای حاکمیت هوشمند در صنعت برق است که وزارت نیرو و شرکت توانیر در صندلی حاکمیتی، نقش قانونگذار و نظارت بر اجرا را ایفا می نماید.

وی اضافه نمود: حدود 35 شاخص برای شرکت های توزیع در حوزه های خدمات مشترکان، قابلیت اطمینان شبکه، کیفیت برق، کاهش تلفات، مدیریت مصرف و شاخص های مدیریتی تعریف و احصا شد و شاخص های مرتبط با شرکت های برق منطقه ای نیز از سوی معاونت برنامه ریزی و امور مالی تعریف شده است.

مدیرعامل توانیر با اشاره به اهمیت دسترسی به آخرین شرایط شبکه های توزیع و انتقال برق برای شرکت توانیر و کشیک امور برق، پایش برخط پارامتر های اصلی شبکه را دومین کاربرد اصلی این مرکز ذکر کرد که اطلاعات مورد احتیاج را با جزییات کمتر از آنچه دیسپاچینگ ها در اختیار دارند فراهم می سازد و از این منظر بستر مناسبی برای استفاده ستاد مدیریت بحران در زمان وقوع حوادث فراهم خواهد شد.

متولی زاده سومین کاربرد مرکز پایش را اطلاع رسانی به مردم و معرفی قابلیت های سیستم برق کشور برای مجموعه های خارج از وزارت نیرو و مهمانان داخلی و خارجی مطرح نمود و با اشاره به قابلیت پایش بار شرکت های برق منطقه ای و شرکت های توزیع که از سال گذشته تا سطح امور ها و فیدر های 20 کیلوولت ایجاد شد، چهارمین وظیفه این مرکز را پایش مصرف برق مشترکان ذکر کرد که برای مشترکان بالای 30 کیلووات انجام می گردد.

وی با اشاره به نصب 500 هزار کنتور هوشمند برای مشترکان عظیم، تعداد مشترکان دیماندی بالای 30 کیلووات را حدود 400 هزار و مشترکان چاه های کشاورزی را 110 هزار مشترک ذکر کرد که به همراه مشترکان دولتی و در قالب تفاهم نامه با برنامه های مدیریت بار همکاری می نمایند و مرکز پایش مصرف، وظیفه تحلیل و پایش بار مصرفی آن ها را به خصوص در ایام پیک شبکه برعهده داشته و پایش مصرف برق، کاربرد اصلی مرکز پایش صنعت برق در فصل پیک شبکه محسوب می گردد.

متولی زاده با اشاره به اینکه کار های اجرایی مربوط به تجهیز و راه اندازی مرکز پایش توانیر در کمتر از یک ماه صورت گرفته است، گفت: درحال حاضر در این مرکز دسترسی برخط به 39 سیستم خدمات مشترکان، مراکز اتفاقات برق، مراکز داده کنتور های هوشمند در شرکت های توزیع و سامانه کنتور های بازار برق در شرکت مدیریت شبکه برق ایران برقرار شده و امکان پایش و ارزیابی روزانه عملکرد شرکت های زیرمجموعه نیز فراهم شده است.

پروژه ارتقای توان فراوری یک واحد نیروگاه شهید بسطامی شاهرود به میزان 21 مگاوات به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد. این پروژه 5.5 میلیون یورو معادل 88 میلیارد تومان اعتبار در بر داشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 2 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 389

به "افتتاح مرکز پایش صنعت برق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افتتاح مرکز پایش صنعت برق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید