آشنایی با خواص و مضرات دارچین
به گزارش میهن دی ال، دارچین یکی از ادویه های قدرتمند و پرخاصیت است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد . این ادویه فواید و خواص گسترده ای در طب سنتی دارد که از هزاران سال پیش در ایران مورد استفاده قرار گرفته است . به گفته محققان ، از بین 26 ادویه و گیاه دارویی پر استفاده در دنیا ، دارچین رتبه اول را از لحاظ دارا بودن آنتی اکسیدان ها دارد. برای آشنایی بیشتر با فواید و مضرات دارچین همراه ما باشید.
خواص دارچین چیست؟استفاده دارویی دارچین به دوران باستان باز می شود. در گذشته برای یاری به معالجه بعضی شرایط پزشکی از جمله موارد زیر، از دارچین استفاده می شده:
بیماری های تنفسی
مسائل مربوط به زنان و زایمان
مسائل گوارشی
اما در دهه های اخیر و در بعضی مطالعات، تعیین شده که دارچین خواص ضد التهابی هم دارد و می تواند به بهبود عملکرد شناختی یاری کند. هنوز تحقیقات علمی کافی در این مقطع زمانی انجام نشده است تا تعیین شود چه اندازه دارچین برای یاری به هر بیماری یا شرایط پزشکی لازم است.
1. دیابت و دارچینبعضی مطالعات کوچک مقیاس نشان داده اند که دارچین روی قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تاثیر دارد. جالب است که به نظر می رسد براساس نوع دارچین مورد استفاده، این اثر متفاوت خواهد بود، اما از آنجا که دارچین سیلان سخت تر بدست می آید تحقیقات کمتری بر روی آن صورت گرفته است. تا اینجا، دارچین کسیا بیشترین تاثیر را در کنترل قند خون داشته است.
یک مطالعه در چین که در مجله Nutrition Research منتشر شد، شواهدی مبنی بر خواص دارچین در کاهش قند خون بدست آمد. بعلاوه در این مطالعه نشان داده شده که دارچین می تواند سطح کلسترول خون بیماران مبتلا به دیابت را پایین بیاورد.
2. کاهش وزننشان داده شده است که دارچین بعضی اثرات منفی ناشی از خوردن غذا های چرب را کاهش می دهد. این خاصیت دارچین می تواند در یک برنامه کلی کاهش وزن یاری نماینده باشد. تاثیر آن بر روی سطح قند خون هم می تواند در کاهش وزن بدن موثر باشد. خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارچین می توانند به بهبود سلامت بدن یاری کند تا غذا در بدن بهتر هضم شود و افراد سریع تر وزن کم نمایند.
توجه به این نکته لازم است که دارچین به تنهایی منجر به کاهش وزن بلند مدت نخواهد شد، اما اینکه دارچین را به رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی خود اضافه کنید تا به شما در رسیدن به هدف کاهش وزن یاری کند، می تواند مفید باشد. یک قاشق چایخوری دارچین حاوی 1/6 گرم فیبر است و می تواند به شما در مصرف اندازه فیبر مورد نیاز در هر روز یاری کند و احساس سیری در وعده های غذایی را افزایش دهد.
3. دارچین سرشار از آنتی اکسیدانآنتی اکسیدان ها بدن شما را از آسیب اکسیداتیو ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد محافظت می نمایند و دارچین سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمندی مثل پلی فنول ها است. در مطالعه ای که فعالیت آنتی اکسیدانی 26 ادویه را با یکدیگر مقایسه نموده است، دارچین به عنوان برنده این رقابت شناخته شد و حتی غذا های عالی مثل سیر و پونه کوهی را هم شکست داد! در حقیقت، دارچین آنقدر قدرتمند است که می توان از آن به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی استفاده کرد.
4. خواص ضد التهابی دارچیندارچین به بدن در مشاخصه با عفونت ها وترمیم آسیب های بافت یاری می نماید. با این حال، التهاب هنگامی که مزمن باشد و در مقابل بافت بدن شما قرار بگیرد، می تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود. دارچین ممکن است در این زمینه یاری نماینده باشد. مطالعات نشان می دهند که این ادویه و آنتی اکسیدان های آن دارای خواص ضد التهابی قوی هستند.
5. کاهش خطر بیماری های قلبیدارچین با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی (شایع ترین علت مرگ زودرس در دنیا) مرتبط است. ثابت شده که مصرف یک گرم یا تقریبا نصف قاشق چایخوری دارچین در روز در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، اثرات مفیدی بر نشانگر های خون دارد. دارچین اندازه کلسترول کلی، کلسترول LGL (کلسترول بد) و تری گلیسیرید ها را، درحالی که کلسترول HDL (کلسترول خوب) ثابت است، کاهش می دهد.
اخیرا در یک مطالعه مروری بزرگ، نتیجه گرفته شد که تنها یک دوز 120 میلی گرمی دارچین در روز می تواند این تاثیرات را داشته باشد. در این مطالعه، دارچین بعلاوه سطح کلسترول خوب در خون را افزایش داده است. در بعضی مطالعات حیوانی هم، این ادویه فشار خون را کاهش داده است. زمانی که تمام این خواص دارچین در کنار هم قرار بگیرند، در واقع تمام مواردی که ممکن است به بیماری قلبی منجر شود به شدت کاهش می یابند.
6. افزایش حساسیت به هورمون انسولینانسولین یکی از مهمترین هورمون های تنظیم نماینده سوخت و ساز و مصرف انرژی در بدن است. این هورمون بعلاوه برای انتقال قند خون از جریان خون به سلول های شما اهمیت بسیاری دارد. مشکل این است که بسیاری از افراد در برابر اثرات انسولین مقاوم هستند. این شرایط به مقاومت انسولین، تعیینه شاخص شرایط جدی مانند سندروم متابولیک و دیابت نوع 2، معوف است.
خبر خوب این است که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را به طرز چشمگیری کاهش دهد و به این هورمون مهم یاری کند تا وظیفه خود را به درستی انجام دهد. با افزایش حساسیت به انسولین، دارچین می تواند همانطور که گفته شد، قند خون را کاهش دهد.
7. خواص دارچین بر بیماری های عصبیتعیینه بیماری های عصبی از بین رفتن تدریجی ساختار یا عملکرد سلول های مغزی است. بیماری آلزایمر و پاکینسون دو نوع شایع از این شرایط هستند. به نظر می سد دو ترکیب موجوددر دارچین، مانع از فراوری پروتئینی به نام تاو در مغز می شوند؛ چیزی که یکی از ویژگی های شاخص بیماری آلزایمر است. در مطالعه ای بر روی موش های مبتلا به بیماری پارکینسون، دارچین به محافظت از نورون ها، بهبود سطح انتقال دهند ه های عصبی و عملکرد حرکتی آن ها یاری کرد. اگرچه این تاثیرات باید برای تائید بر روی انسان هم مورد آنالیز قرار گیرند.
8. مشاخصه با سرطانسرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترل نشده سلولی شناخته می شود. دارچین به طور گستره در پیشگیری و درمان سرطان مورد استفاده قرار گرفته است. به طور کلی، شواهد و مدارک محدود به آزمایشات آزمایشگی و حیوانی هستند، که نشان می هند عصاره دارچین ممکن است در محافظت در برابر سرطان مفید باشد. این عصاره با کاهش رشد سلول های سرطانی و جلوگیری از تشکیل رگ های خونی در تومور ها عمل می نماید و به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ آن ها می شود.
یک مطالعه در موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که دارچین یک فعال نماینده بالقوه آنزیم های سم زدا در روده بزرگ است و از رشد بیشتر سرطان جلوگیری به عمل می آورد. این یافته ها به وسیله آزمایش های آزمایشگاهی که نشان دادند دارچین واکنش های آنتی اکسیدانی محافظتی را در سلول های روده بزرگ انسان فعال می نماید، پشتیبانی می شود.
9. دارچین مشاخص عفونت های باکتریایی و قارچیسینامالدئید، یکی از مولفه های اصلی دارچین، ممکن است به مشاخصه با انواع عفونت یاری کند. نشان داده شده است که روغن دارچین به طور موثر عفونت های قارچی دستگاه تنفسی درمان می نماید. این ماده بعلاوه می تواند از رشد بعضی باکتری ها از جمله لیستریا و سالمونلا جلوگیری نماید. با این حال شواهد تا به امروز ثابت نشده است که دارچین باعث کاهش عفونت در سایر نقاط بدن شود. اثرات ضد میکروبی دارچین بعلاوه ممکن است به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان یاری کند.
10. مشاخصه با ویروس HIVHIV ویروسی است که به تدریج سیستم ایمنی بدن را تجزیه می نماید و در صورت عدم درمان در نهایت منجر به ایدز می شود. تصور می شود که دارچین بدست آمده از گونه کاسیا به مشاخصه با ویروس HIV-1، رایج ترین گونه ویروس ایدز در انسان، یاری می نماید. یک مطالعه آزمایشگاهی با آنالیز سلول های آلوده به ویروس HIV نشان داد که دارچین موثرترین درمان از بین 69 گیاه دارویی است که مورد مطالعه قرار گرفته اسند. اگرچه برای تائید تمامی این نتایج به آزمایشات انسانی نیاز است.
11. بهبود سلامت پوستاز آنجا که دارچین باعث افزایش فراوری کلاژن می شود، می تواند سلامت پوست را بهبود بخشید و باعث برطرف جوش و چین و چروک شود.
خواص دارچین و عسل برای سلامتی چیست؟موضوع از این قرار است که اگر دارچین و عسل هر یک خواص بی شماری به تنهایی برای بدن دارند، پس ترکیب آن ها می تواند تاثیر بهتری داشته باشد. شباهت های بسیاری میان خواص دارچین و عسل وجود دارد، بنابراین ترکیب آن ها می تواند در بعضی موارد موثرتر باشد، این شرایط عبارتند از:
1. کاهش خطر بیماری های قلبی
2. درمان و بهبود زخم ها و آسیب های پوستی
3. درمان دیابت
4. سرشار از آنتی اکسیدان
نحوه مصرف عسل و دراچینبهترین راه استفاده از عسل در رژیم غذایی این است که آن را جایگزین قند و شکر کنید. حتما عسل تصفیه نشده خریداری نمایید چرا که بیشتر عسل های فرآوری شده در سوپرمارکت ها مزایایی برای سلامتی ندارند. البته در مصرف عسل هم نباید زیاده روی کرد، چرا که قند زیادی دارد.
بعلاوه دارچین حاوی ترکیبی به نام کومارین است که در دوز های زیاد می تواند سمی باشد. همانطور که در ادامه شرح خواهیم داد، بهتر است از دارچین سیلان بهره ببرید، اما اگر از نوع کاسیا مصرف می کنید اندازه مصرف روزانه خود را به 1/2 قاشق چایخوری محدود کنید. دوز ایمن برای دارچین سیلان روزانه یک قاشق چایخوری است.
با خیال راحت می توانید روزانه یک قاشق چایخوری دارچین سیلان مصرف کنید. برای استفاده از عسل و دارچین برای درمان عفونت های پوستی، عسل را با اندازه کمی روغن دارچین مخلوط نموده و مستقیما آن را روی پوست آلوده بمالید.
کدام دارچین بهتر است؛ سیلان یا کاسیا؟نوع کاسیا دارچین حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبی به نام کومرین است که به نظر می رسد در دوز های بالا مضر باشد. تمام دارچین ها به احتمال زیاد از خواص سلامتی گفته شده برخوردار هستند، اما کاسیا به علت محتوای کومارین ممکن است در دوز های بالا مشکل ایجاد کند.
سیلان (دارچین واقعی) از این نظر بهتر است و مطالعات نشان می دهند که کومارین در آن بسیار کمتر حضور دارد، اما متاسفانه همانطور که قبلا هم گفته شد، بیشتر دارچین های موجود در بازار از نوع کاسیا هستند. اما شما می توانید از بعضی فروشگاه های آنلاین اقدام به خرید دارچین سیلان کنید.
مصرف بیش از حد دارچین چه عوارضی دارد؟مطالعات نشان می دهند که خوردن زیاد کومارین، که در دارچین کاسیا بسیار زیاد وجود دارد، می تواند باعث آسیب کبدی شود. به عنوان مثال، یک زن 73 ساله بعد از مصرف یک هفته مکمل دارچین دچار یک عفونت ناگهانی کبد شد. با این حال، این مورد شامل مکمل هایی بود که دوز بالایی داشتند. به هر صورت، مصرف بیش از حد دارچین می تواند منجر به مسائل سلامتی زیر شود:
1. افزایش خطر ابتلا به سرطان
2. زخم های دهانی
3. آسیب کبدی
4. کاهش قند خون
5. مسائل تنفسی
6. تداخل با بعضی دارو های مربوط به دیابت، قلب، کبد
سخن پایانیدارچین نه تنها طعم خوبی دارد، بلکه افزودن آن به رژیم غذایی ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد، یکی از شاخصترین خواص دارچین یاری به درمان مسائل گوارشی است. بعلاوه در گذشته دارچین یک داروی محبوب برای مشاخصه با سرماخوردگی محسوب می شد. درحالی که شما نباید دارچین را به اندازه زیاد مصرف کنید، می توانید آن را به میوه، نان، دسر و سایر مواد غذایی اضافه نمایید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون