طرز تهیه پنیر کبابی در خانه

به گزارش میهن دی ال، پنیر کبابی یا هالومی کریسپی نوعی پنیر نیمه سخت طبیعی است که به صورت باربیکیو و به عنوان پیش غذا یا در کنار غذای اصلی سرو می گردد. پنیر کبابی را می توان در خانه درست نموده و از آن در تهیه انواع غذاهای خوشمزه بهره برد.

طرز تهیه پنیر کبابی در خانه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - پنیر کبابی نوعی پنیر یونانی است که اولین بار در قبرس و تحت عنوان هالومی، با استفاده از مخلوط شیر بز و گوسفند درست شد. این پنیر نوعی پنیر فشرده نیمه سخت است که نسبت به حرارت مقاوم بوده و به همین دلیل برای گریل کردن و پخته شدن مناسب است. مهم ترین کاربرد این پنیر، سوخاری یا گریل کردن آن و استفاده به عنوان پیش غذا یا در کنار غذای اصلی است.

هنگام کباب کردن پنیر، بوی کباب در فضا می پیچد و طعم و مزه ای شبیه ماهی ازون برون دارد. برای تهیه هر کیلوگرم از این پنیر خوشمزه به 15-12 کیلوگرم شیر تازه گاو احتیاج دارید و با وجود اینکه نسبت به سایر پنیر ها چربی کمتری دارد، ولی هنگام خوردن، بافت چرب و لذیذ آن را حس می کنید.

از آنجا که حجم زیادی از شیر برای تهیه این پنیر به کار می رود، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و سرشار از کلسیم، پروتئین و انواع ویتامین های ضروری برای بدن است. پنیر کبابی به صورت آماده در بازار وجود دارد و به صورت فله ای یا بسته بندی شده عرضه می گردد. پنیر های آماده را می توان قبل از باز کردن بسته بندی آن به مدت 6 ماه در فریزر در نگهداری کرد. اما این پنیر خوش طعم را می توان به راحتی در خانه درست کرد و از آن در تهیه سالاد پنیر، نودل، خورش و … بهره برد.

طرز تهیه پنیر کبابی در خانه

مواد لازم
شیر1.5 لیتر
نمک1.5-2 قاشق چایخوری
آبلیموی تازه3-4 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. شیر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس نمک را به آن اضافه نموده و هم بزنید تا نمک در آن حل گردد.
  2. حرارت را ملایم کنید و آبلیمو را به تدریج به شیر اضافه کنید تا شیر ببرد و دلمه گردد.
  3. قابلمه را به مدت 4-3 دقیقه از روی حرارت بردارید.
  4. پارچه توری تمیزی را نم دار نموده و آن را درون یک آبکش پهن کنید، سپس آبکش را روی دهانه یک کاسه قرار دهید.
  5. شیر دلمه شده را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب آن خارج گردد. برای اینکه آب پنیر سریع تر خارج گردد، می توانید با پشت قاشق روی دلمه ها بکشید.
  6. پس از اینکه آب پنیر خارج شد، پارچه را دور تا دور پنیر بپیچید، آن را بین دو تخته تمیز قرار داده و فشار دهید تا اگر آبی در آن به جامانده خارج گردد.
  7. درون ظرف درداری را با یک دستمال کاغذی حوله ای بپوشانید، پنیر را از پارچه خارج نموده و در ظرف بریزید. سپس آن را با پشت قاشق فشار دهید تا در ظرف فشرده شده و ضخامت آن به 1.5 سانتیمتر برسد.
  8. درب ظرف را بسته و حدود 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
  9. بدین ترتیب شما 200 گرم پنیر کبابی تهیه نموده اید که می توانید آن را با ادویه جات مورد نظر طعم دار کنید، سپس به صورت مربعی برش زده و سرخ کنید.
  10. پنیر کبابی سرخ شده را همراه با نان تست و انواع سبزیجات مانند گوجه فرنگی و کاهو به عنوان میان وعده ای مغذی نوش جان کنید.

پنیر کبابی را می توانید همراه با نوعی سس بی نظیر مورد استفاده قرار دهید. برای این منظور:

  1. پنیر را به قطعات مستطیلی برش بزنید و سپس به سیخ بکشید.
  2. پنیر ها را به مدت 4 دقیقه بر روی گریل یا تابه با حرارت متوسط زیر و رو کنید تا سرخ شوند.
  3. 1/4 پیمانه عسل را بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا روان گردد، سپس آب یک عدد لیمو ترش را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  4. پنیر های کبابی را در ظرف سرو بچینید و مخلوط عسل و آبلیمو را روی آن بریزید.
  5. یک قاشق چایخوری پودر پاپریکای دودی و یک قاشق چایخوری پودر دارچین را با هم مخلوط کنید و روی پنیر کبابی بپاشید.
  6. پنیر کبابی را همراه با سبزیجات پخته به عنوان پیش غذا سرو کنید.

پنیر کبابی از جمله پنیر های فاقد دوره رسیدگی است که برای آماده کردن آن باید درجه حرارت بالا و زمان پخت کوتاهی در نظر گرفت تا بافت آن آسیب نبیند. این پنیر را می توان همراه با گوشت و مرغ به سیخ کشید و به صورت کبابی درست کرد. همچنین گریل شده آن در کنار بشقاب سبزیجات طعمی بی نظیر دارد و می تواند به عنوان یک اردور مجلسی خوشمزه سرو گردد.

منبع: setare.com
انتشار: 14 تیر 1400 بروزرسانی: 14 تیر 1400 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 990

به "طرز تهیه پنیر کبابی در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنیر کبابی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید