طرز تهیه رولت الویه با 4 روش مختلف به صورت مرحله به مرحله
به گزارش میهن دی ال، سالاد الویه یکی از غذاهای محبوب برای تولدها و مهمانی ها است که اگر آن را به صورت فینگر فود سرو کنید، جذابیت بیشتری به نحوه پذیرایی خود داده اید.

برای طرز تهیه رولت الویه با کرپ، ابتدا تخم مرغ ها، فلفل، آویشن و زعفران دم نموده را با همزن برقی مخلوط نموده و روغن و شیر را به آن ها بیفزایید. در ادامه، آرد الک شده و کمی نمک را هم در بقیه مواد ریخته و مواد را با دور کند همزن، کاملا مخلوط کنید. پس از یک استراحت 1 ساعته در یخچال، مایه کرپ را به صورت نان هایی با ضخامت یکنواخت داخل تابه ای نچسب بپزید. پس از اینکه نان های کرپ کمی خنک شدند، روی آن ها سس مایونز، اندازهی ورق کالباس و پنیر گودا بگذارید و سالاد الویه را به صورت یکنواخت روی نان ها پخش کنید. سپس، کرپ را رول نموده، چند ساعت داخل یک کاغذ روغنی در یخچال استراحت دهید و در نهایت به اندازه های دلخواه برش بزنید.
البته می توانید از انواع نان ها مثل لواش و باگت یا قالب ریلیف مت هم بهره ببرید که توضیح مفصل آن ها در این مقاله آمده است.
رولت الویه با کرپ | |
زمان آماده سازی | حدود 1 ساعت |
زمان تهیه غذا | حدود 3 ساعت |
اندازه سختی | میانه |
در بلاگ خبرنگاران می توانید طرز تهیه رولت گوشت را هم بخوانید.
طرز تهیه رولت الویه با کرپ
تهیه کرپ، یک روش عالی برای درست کردن رولت سالاد الویه است. بخصوص اینکه با کم و زیاد کردن چاشنی ها، می توانید به راحتی طعم مورد نظر خود را ایجاد نموده و خلاقیت های آشپزی خود را به نمایش بگذارید. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور کار را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه رولت الویه با کرپ
مواد اولیه برای تهیه این فینگر فود لذیذ به توضیح جدول زیر است:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
آرد | 1 لیوان |
شیر | 1 لیوان |
تخم مرغ | 3 عدد |
نمک، فلفل و آویشن | به اندازه لازم |
زعفران دم نموده | به اندازه لازم |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
سالاد الویه | به اندازه لازم |
سس مایونز | به اندازه لازم |
ورق کالباس و پنیر گودا | اندازهی در صورت تمایل |
دستور تهیه کرپ الویه
طرز تهیه رولت الویه با کرپ به شکل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا تخم مرغ ها را در کاسه ای مناسب شکسته و روی آن ها اندازهی فلفل، آویشن و زعفران دم نموده بریزید. سپس این ترکیب را با همزن برقی خوب هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار گردد.
- مرحله دوم: در ادامه، روغن را اضافه کنید و باز هم کمی هم بزنید. سپس، شیر را داخل کاسه بریزید و به هم زدن با همزن ادامه دهید.
- مرحله سوم: حالا آرد را داخل کاسه الک نموده و کمی نمک اضافه کنید. این بار از دور کند همزن بهره ببرید. مواد کرپ باید کاملا یکدست شوند و اگر اینطور نبود، باید مواد را از صافی عبور دهید.
- مرحله چهارم: روی ظرف را سلفون بکشید و آن را به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید. این کار باعث می گردد که کف و حباب جمع شده روی مواد از بین برود و در زمان حرارت دادن، کرپ پف نکند.
- مرحله پنجم: تابه نچسبی را روی حرارت قرار داده و کمی داخل آن را چرب کنید. سپس، مایه کرپ را به صورت یکنواخت داخل تابه بریزید.
نکته: دقت کنید که زیاد بودن ضخامت مایه کرپ، باعث خمیر شدن آن می گردد و کم بودن مایه هم، کرپ را خشک می نماید. بنابراین مایه کرپ را با ضخامتی مناسب و یکنواخت داخل تابه بریزید.
- مرحله ششم: مایه کرپ باید ببندد و کناره های آن طلایی گردد. در ضمن در صورت پخت کامل، حالت مات پیدا می نماید. حالا کرپ را از تابه خارج نموده و روی یک دستمال تمیز قرار دهید تا کمی از حرارت بیفتد.
- مرحله هفتم: بقیه مایه کرپ را هم به همین ترتیب آماده کنید. البته، دقت کنید که کرپ های داغ را روی هم نچینید، زیرا به هم می چسبند.
- مرحله هشتم: وقتی کرپ کمی از حرارت افتاد، روی آن اندازهی سس مایونز پخش نموده و در صورت دلخواه، چند ورق کالباس یا پنیر گودا قرار دهید.
- مرحله نهم: حالا سالاد الویه را به صورت لایه ای یکنواخت روی ورق های پنیر و کالباس پخش نموده و با قاشق روی آن را کاملا صاف کنید. سپس کرپ را از یک سمت تا خاتمه به صورت رول بپیچید.
- مرحله دهم: رول سالاد الویه را داخل یک کاغذ روغنی بپیچید و دو خاتمهی آن را محکم ببندید. سپس رول را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد.
- مرحله یازدهم: در ادامه، رول را از یخچال خارج نموده و با چاقویی تیز به ضخامت مورد نظر برش بزنید.
- مرحله دوازدهم: حالا رولت ها را در ظرفی مناسب بچینید و آن ها را با سبزیجات دلخواه یا زیتون و گوجه فرنگی تزئین کنید.
طرز تهیه رولت الویه با نان لواش
در این روش، کار درست کردن این فینگرفود از انواع فینگر فود با سرعت بیشتری پیش می رود، زیرا نان شما از قبل آماده است و کافی است کار را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: نان لواش نرم را به 2 قسمت تقسیم نموده و روی میز آشپزخانه باز کنید.
- مرحله دوم: اندازهی از مایه سالاد الویه را با قاشق به صورت لایه ای یکدست روی نان لواش پخش نموده و آن را رول کنید.
نکته: دقت کنید که حاشیه های نان را کمی خالی بگذارید تا مواد سالاد الویه از رولت بیرون نریزند.
- مرحله سوم: رولت را داخل پلاستیک قرار داده و آن را به مدت 15 دقیقه در یخچال بگذارید. سپس، رولت الویه را از یخچال خارج نموده و با چاقویی تیز به اندازه های دلخواه برش بزنید.
- مرحله چهارم: رولت ها را داخل ظرف مورد نظر خود بچینید و روی آن ها را با مواد دلخواه مثل هویج، نخود فرنگی، ذرت و… تزئین کنید.
طرز تهیه رولت الویه با نان باگت
رولت الویه با نان باگت به ترتیب مراحل زیر آماده می گردد:
- مرحله اول: ابتدا سالاد الویه را آماده نموده و اجازه دهید کاملا خنک گردد.
- مرحله دوم: سر و ته نان های باگت را با چاقو جدا نموده و اندازهی از خمیر داخل آن ها را خالی کنید.
- مرحله سوم: حالا نان ها را از وسط باز کنید و کمی با وردنه روی آن ها بکشید تا صاف شوند.
- مرحله چهارم: روی نان ها را با یک لایه سس مایونز بپوشانید و روی سس هم یک لایه ژامبون مرغ بچینید.
نکته: می توانید ژامبون را از دستور حذف کنید، اما بودن آن، رول های الویه را زیباتر می نماید.
- مرحله پنجم: حالا سالاد الویه را به صورت لایه ای نازک روی ژامبون ها بریزید و با قاشق آن را پخش کنید تا حالت یکدست و یکنواختی پیدا کند.
نکته: دقت کنید که حتما چند سانت از خاتمهی نان خالی بماند تا مواد از رولت بیرون نریزند.
- مرحله ششم: در ادامه، نان ها را از سمت ضلع بزرگ تر به آرامی رول نموده و داخل یک فویل آلومینیومی محکم بپیچید.
- مرحله هفتم: رول ها را حداقل به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کاملا خودشان را بگیرند.
- مرحله هشتم: در خاتمه، رول ها را با چاقوی اره ای با ضخامتی در حدود 2 سانت برش زده و در ظرف سرو بچینید.
طرز تهیه رولت الویه طرح دار
در این روش، ابتدا فر را روشن نموده و حرارت آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سپس مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: 2 عدد تخم مرغ را در ظرفی شکسته و با چنگال بزنید تا یکدست شوند. سپس، 1 پیمانه شیر، اندازهی نمک و زعفران دم نموده یا رنگ خوراکی را به آن اضافه نموده و مواد را با چنگال مخلوط کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، 1 پیمانه آرد را روی بقیه مواد الک نموده و به هم زدن ادامه دهید تا مایه یکدستی حاصل گردد.
نکته: در اینجا از همزن استفاده نمی کنیم تا مواد حین پختن داخل فر، پف ننمایند. در ضمن احتیاجی هم به استراحت مایه داخل یخچال نیست.
- مرحله سوم: حالا صفحه سیلیکونی ریلیفت مت را روی سینی فر قرار دهید. سپس، با قلم مو تمام قسمت های آن را کاملا چرب نموده و مایه خمیری را داخل آن بریزید.
- مرحله چهارم: قالب را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل فر قرار دهید. پس از گذشت 10 دقیقه، قسمتی از خمیر را با انگشت خود امتحان کنید و اگر خمیر به دستتان نچسبید، آن را از فر بیرون بیاورید.
- مرحله پنجم: زمانی که قالب خنک شد، نان را از آن خارج نموده و روی سطحی صاف قرار دهید. دقت کنید که قسمت طرح دار نان باید پایین باشد.
- مرحله ششم: حالا مواد سالاد الویه را روی نان طرح دار بریزید و با یاری پالت، آن را در تمام قسمت های نان پخش کنید.
- مرحله هفتم: در نهایت، نان های طرح دار را رول نموده و با پوششی محافظ مثل کاغذ روغنی برای 3 ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس، آن ها را به قطر دلخواه برش زده و سرو کنید.
البته باید اضافه کنیم که طرز تهیه فینگرفود الویه به همین جا ختم نمی گردد و شما می توانید برای تهیه این پیش غذا، از نان های قیفی آماده یا تکه های نان ساندویچی و… هم بهره ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه رولت الویه
نکات و ریزه کاری های زیر به شما یاری می نمایند که برای تهیه این فینگر فود لذیذ، ایده های بیشتری در اختیار داشته باشید:
- شما می توانید هنگام تهیه کرپ، از اندازهی رنگ خوراکی مجاز مثل رنگ سبز بهره ببرید تا ظاهر رولت ها زیباتر شوند.
- برای تزئین این فینگرفود، دست شما حسابی باز است و می توانید از انواع سبزیجات مثل جعفری و شوید یاری بگیرید. گوجه گیلاسی، زیتون، ذرت، نخود فرنگی و حتی رنده زرده تخم مرغ هم ایده های مجذوب کننده و رنگارنگی هستند که تهیه آن ها کار سختی نیست.
- می توانید برای داخل رولت ها از دستور انواع طرز تهیه الویه یاری بگیرید و سالاد الویه خود را با مرغ، کالباس یا تن ماهی درست کنید. البته دقت کنید که در صورت استفاده از تن ماهی، بهتر است همه غذا را مصرف نموده و چیزی از آن را داخل یخچال نگهداری نکنید.
اصول نگهداری از رولت الویه
سالاد الویه از آن دست غذاهایی است که مدت ماندگاری بسیار محدودی دارد و نهایتا باید ظرف یکی دو روز آینده مصرف گردد. رولت های الویه را داخل ظرفی درب دار و محفوظ قرار دهید و آن ها را داخل یخچال بگذارید.
روش جلوگیری از خراب شدن رولت الویه
دقت کنید که مواد موجود در سالاد الویه به خصوص سس مایونز، استعداد زیادی برای فاسد شدن دارند؛ بنابراین حتما طی مدت زمان گفته شده، به جامانده غذا را مصرف کنید. البته، پیش از مصرف هم رنگ و بوی ظاهر غذا را حتما آنالیز کنید تا مورد مشکوکی از خرابی وجود نداشته باشد.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه رولت سالاد الویه
در طرز تهیه رولت الویه ، شما می توانید به جای نان لواش از نان تست بهره ببرید. در این حالت، لبه های نسبتا سفت نان های تست را با چاقو جدا نموده و آن ها را کنار هم روی یک تکه پلاستیک تمیز قرار دهید. سپس، مایه سالاد الویه را به صورت یکنواخت روی نان ها پخش نموده و با یاری پلاستیک آن ها را رول کنید. این رولت به 2 ساعت استراحت در یخچال احتیاج دارد تا کاملا خودش را بگیرد و آماده برش زدن گردد.
سالاد الویه؛ انتخابی محبوب و همه پسند در مهمانی ها
رولت الویه انتخابی مناسب و همه پسند برای انواع جشن ها و مهمانی ها است. اما اگر فکر می کنید که وقت کافی برای تهیه این فینگرفودها را ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید. به این ترتیب که سالاد الویه را از قسمت سفارش آنلاین غذا در خبرنگاران سفارش داده و کار رول کردن آن داخل نان دلخواه را خودتان انجام دهید. به این ترتیب، هم یک پیش غذای عالی خواهید داشت و هم زحمت آشپزی شما کمتر می گردد. البته، شما می توانید فینگرفودهای آماده و دلخواه خود را هم از خبرنگاران سفارش دهید و اینکه تا چه مرحله ای از کار را به این مجموعه بسپارید، به خودتان و محدودیت زمانی شما بستگی دارد.
سوالات متداول
چطور جلوی ترک خوردن رولت الویه را بگیریم؟
استفاده از اندازه کافی سس مایونز، نان رولت را نرم می نماید و مانع از ترک خوردن آن می گردد. با این حال، در صورت استفاده از کرپ، دقت کنید که ضخامت کرپ ها نازک نبوده و خشک نشوند.
تهیه نان طرح دار داخل قالب ریلیف مت چقدر زمان می برد؟
معمولا پخت این نان بین 10 تا 12 دقیقه طول می کشد و بعد از گذشت 10 دقیقه، می توانید اندازه پخت نان را با لمس انگشت امتحان کنید.
منبع: اسنپ فود