روغن های تراریخته کدامند؟

به گزارش میهن دی ال، دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران خاطرنشان کرد که بیش از 85 درصد روغن های سویا در ایران تراریخته هستند و 90 درصد کشورهای جهان نیز از محصولات تراریخته استفاده می نمایند.

روغن های تراریخته کدامند؟

امیرهوشنگ بیرشک در گفت وگو با میهن دی ال، با بیان اینکه روغن سویا، آفتابگردان، پالم و کلزا بیشترین روغن های نباتی مصرفی در ایران هستند، گفت: روغن سویا تنها روغن تراریخته است که از مبادی جنوبی وارد ایران می گردد و روغن های پالم، آفتابگردان و کلزا روغن هایی هستند که تراریخته نبوده و به جز پالم، باقی روغن ها از مبادی شمالی کشور وارد می شوند.

بیش از 85 درصد روغن سویا موجود در ایران تراریخته است

وی توضیح داد: بیش از 85 درصد روغن های سویا در ایران تراریخته هستند و 90 درصد کشورهای جهان نیز ازمحصولات تراریخته استفاده می نمایند. در خصوص سلامت محصولات تراریخته هم می توان گفت این محصولات از سلامت کافی برخوردارند و هنوز دلایلی قطعی برای ناسالم بودن محصولات تراریخته وجود ندارد.

به گفته وی، روی تمام محصولات روغن نباتی که از روغن تراریخته استفاده می گردد، برچسب تغییر ژنتیک یافته درج شده است.

روغن آفتابگردان بیشترین روغن مصرفی در ایران

وی با بیان اینکه روغن آفتابگردان بیشترین میزان مصرف را در ایران به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: روغن های آفتابگردان به هیچ وجه تراریخته نبوده و عمدتا از مبادی شمالی کشور وارد شده و در گمرکها نیز مورد آزمایش قرار می گیرد.

بیش از 95 درصد روغن کلزا در داخل فراوری می گردد

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران افزود: بیش از 95 درصد روغن کلزایی که در داخل مصرف می گردد، از دانه های کلزای داخلی است؛ زیرا در چند سال اخیر کشت دانه های کلزا افزایش چشم گیری داشته است و در این امر خودکفا هستیم.

روغن های پالم 100 درصد وارداتی است

بیرشک با اشاره به اینکه روغن های پالم 100 درصد وارداتی و غیرپالم هستند، اظهار کرد: روغن پالم در فرمولاسیون روغن سرخ کردنی استفاده می گردد و این روغن به صورت مستقیم و 100 درصد خالص عرضه نمی گردد. استفاده از روغن پالم در روغن سرخ کردنی مقاومت آن را به حرارت بالا می برد و این روغن را برای سرخ کردن مناسب می نماید.

وی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از روغن های پالم خطری برای سلامتی مردم دارد یا خیر، گفت: از روغن پالم نباید به صورت مستقیم استفاده گردد. متاسفانه بعضی مواقع از روغن پالم نابه جا استفاده می گردد. این روغن برای پخت و پز مناسب نیست و مخصوص سرخ کردنی است و مصرف زیاد آن مانند هر کالایی می تواند آسیب رسان باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 اسفند 1398 بروزرسانی: 30 فروردین 1399 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 77

به "روغن های تراریخته کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روغن های تراریخته کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید