در صورت جدایی، اینستاگرام از فیس بوک به صورت کامل و همیشگی از مسائل فیسبوک رهایی خواهد یافت

به گزارش میهن دی ال، برای سالیان متمادی، منتقدین این بحث را پیش کشیده اند که خرید اینستاگرام از سوی فیسبوک یک فرصت از دست رفته برای به دست دریافت لگام کمپانی بود. اما اکنون اینستاگرام فرصتی واقعی برای جبران اشتباهش دارد. در روز چهارشنبه این هفته، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا با همراهی 48 دادستان ایالتی، خواستار فرمان دادگاه برای واگذاری اینستاگرام و واتس اپ از سوی فیسبوک شد. اساسا با چنین رایی، فیسبوک مجبور می شود که خریدهای خود را لغو کرده و دو کمپانی مورد اشاره را به شرکت هایی مستقل تبدیل کند.

در صورت جدایی، اینستاگرام از فیس بوک به صورت کامل و همیشگی از مسائل فیسبوک رهایی خواهد یافت

به گزارش خبرنگاران به نقل از دیجیاتو،قانون گذاران هنوز مسیری طولانی در پیش دارند تا چنین چیزی را عملی کنند، اما برای نخستین بار با احتمالی روبه رو شده ایم که فیسبوک نمی تواند آن را نادیده بگیرد و برای کاربران اینستاگرام، سوالی مطرح می شود که هم خطرناک به نظر می رسد و هم وسوسه کننده: اینستاگرام بدون فیسبوک چه شکل و شمایلی خواهد داشت؟

در سال های بعد از خرید فیسبوک در سال 2012 میلادی، اینستاگرام از ارتباط با فیسبوک منافع زیادی کسب کرده، به ابعادی بسیار غول آسا دست یافته و دیگر تحت فشار دستیابی به سوددهی نبوده است. حتی امروز هم حمایت فیسبوک در چرخه توسعه محصول اینستاگرام حیاتی تلقی می شود و اینستاگرام بدون کمک کمپانی مادرش نمی توانست بر بسکمک از چالش های مربوط به مدیریت محتوا فائق آید. اگر قانون گذاران پیروز شوند، اینستاگرام باید بخش اعظمی از این دستاوردها را از نو پایه ریزی کند.

در عین حال، دلایلی هم وجود دارد که متقاعدمان می کنند اینستاگرام بدون سنگینی فیسبوک بر شانه هایش شرایط بهتری خواهد داشت و شاید واقعا بتواند بال هایش را گشوده و پا را فراتر از حباب منلو پارک بگذارد. ارتباط با برند فیسبوک، به معنای ارتباط با پلتفرمی بسیار آشوب زده است و کابوسی برای تمام بازاریابان. هر روزی که اینستاگرام در خانواده فیسبوک باقی می ماند، یعنی یک روز دیگر در خطر اینست که به خاطر اعمال کمپانی مادرش، با نارضایتی کاربران روبرو شود. بدون چنین سردردی، اینستاگرام می تواند روی همان چیزی متمرکز باشد که اصلا از ابتدا موجب پیروزیتش شد.

کمتر از 48 ساعت بعد از اعلام پفراینده های قانونی اخیر، فیسبوک هنوز علیه این پفراینده های آنتی تراست موضع دفاعی به خود نگرفته است. اما در یک بلاگ پست که روز گذشته منتشر شد، وکلای فیسبوک به صورت اجمالی به موضوع پرداختند و گفتند که اسپین آف (یا همان مستقل سازی دو کمپانی اینستاگرام و واتس اپ) هم ناعادلانه است و هم امکان ناپذیر.

وکیل ارشد فیسبوک، جنیفر نیوزتید در این پست نوشت: هیچ قانون گذاری در حوزه آنتی تراست هیچوقت چنین پفراینده ای را تشکیل نداده است، و دلایل خوبی هم پشت این اتفاق است. کمیسیون تجارت فدرال برای چندین سال کنار ایستاد و در همین برهه، فیسبوک مشغول سرمایه گذاری ها میلیاردها دلار پول و میلیون ها ساعت وقت روی تبدیل کردن اینستاگرام و واتس اپ به اپلیکیشن هایی بود که کاربران امروز از آن ها لذت می برند.

اما فرایند جداسازی کسب وکارها، آنقدرها که نیوزتید جلوه اش می دهد سخت نیست. کمپانی های مختلف وقتی در چنین کاری سود داشته باشند، به آسانی انجامش می دهند. چه موضوع صحبت اسپین آف تجارت سازمانی HP در سال 2017 باشد و چه جدایی IAC از Match Group که اوایل سال جاری رخ داد. البته که وقتی پای اجبار دولتی در میان باشد شرایط تغییر می کند، اما برای این اتفاق هم یک مثال در دهه 80 میلادی و در شرکت Bell داریم.

بعد از هشت سال یکپارچگی سازمانی، اسپین آف اینستاگرام قطعا فرایند سختی خواهد بود. فیسبوک اینستاگرام را در سال 2012 به قیمت 1 میلیارد دلار خرید و هر دو شرکت در شرایط سختی بودند. از آن موقع به بعد، فیسبوک سخت در تلاش بوده که اپلیکیشن خود را با اینستاگرام یکپارچه کند. این فرایند به اینستاگرام کمک کرد تا با تصاویر تگ شده در فیسبوک بیشتر شناخته شود و فیسبوک هم با لینک های موجود در اینستاگرام که مردم را ترغیب به فالو کردن دوستان شان در این شبکه اجتماعی می کردند، شرایط بهتری برای خود رقم زد.

سارا فرایر در کتاب خود به نام بدون فیلتر: داستان داخلی اینستاگرام می نویسد که: خریدن اینستاگرام از ساختنش آسان تر بود، زیرا وقتی یک شبکه اجتماعی پا می گیرد، کاربران دلایل کمتری برای پیوستن به یک شبکه اجتماعی کوچک تر دارند. چنین شبکه ای تبدیل به زیرساخت جامعه می شود.

فیسبوک از لحاظ مالی نیز به اینستاگرام کمک کرد و با اشتراک گذاری تکنولوژی هایش، درآمدزایی را امکان پذیر کرد. اینستاگرام تا پیش از خریده شدن توسط فیسبوک، درآمدزایی نداشت. اما با اینکه فیسبوک در نهایت حمایت تبلیغاتی خود را متوقف کرد، اما تاثیرات نهایی شده بودند: اینستاگرام اکنون بیش از 1 میلیارد کاربر دارد و در هر گوشه و کنارش تبلیغات مختلف را می یابید. در مهم ترین حوزه ها، کار فیسبوک نهایی شده است. اگر اینستاگرام اکنون تبدیل به کسب وکاری جدا شود، تمام این دستاوردها به قوت خود باقی خواهند ماند.

دیگر یکپارچگی های به وجود آمده با فیسبوک، ظاهرا بیشتر به نفع فیسبوک است تا اینستاگرام. در سال های اخیر، تلاش فیسبوک برای پل زدن میان دو اپلیکیشن از قبل هم شدیدتر شده و کاربران حالا می توانند محتویات را به صورت مشترک روی فیسبوک و اینستاگرام منتشر کنند. فیسبوک مسنجر هم حالا از طریق اینستاگرام در دسترس است و دو پلتفرم را تبدیل به یک سیستم پیام رسان یکپارچه و واحد می کند. اما برای کاربران اینستاگرام، این یکپارچگی ها بیشتر به نظر تلاشی است در راستای ایجاد مقبولیت بیشتر برای فیسبوک.

در گزارش ها آمده که همین ارتباط ناگسستنی میان دو پلتفرم بوده که موسسین اینستاگرام، یعنی کوین سیستروم و مایک کریگر را به استعفا واداشته است. بعد از اینکه فیسبوک حمایت خود را از اینستاگرم متوقف کرد و سپس در دورانی که سیستروم به مرخصی رفته بود شروع به آزمون و خطا با طراحی ها و قابلیت های جدیدی مانند منوی همبرگر و پایش لوکیشن نمود، دو مدیر تصمیم به خروج از کمپانی گرفتند.

بزرگ ترین سوال اینست که آیا اینستاگرام بدون دسترسی به پول فیسبوک قادر به ادامه حیات خواهد بود یا خیر. فیسبوک هیچوقت صحبتی از میزان حمایت مالی خود از اینستاگرام به میان نیاورده و بنابراین هیچ ایده ای نداریم که آیا اینستاگرام می تواند روی پای خود ایستاده و سودده باشد یا خیر. اما بلومبرگ اوایل سال جاری میلادی در گزارش نوشت که اینستاگرام با درآمد 20 میلیارد دلاری از تبلیغات، یک چهارم از درآمد فیسبوک در سال 2019 را رقم زده است.

این مشخصا رقمی بسیار بزرگ است و بسیار بیشتر از آنچه دیگر رقبای اجتماعی مانند اسنپ به تنهایی کسب می کنند. نمی دانیم هزینه های عملیاتی اینستاگرام چقدر است، اما با درآمد 20 میلیارد دلاری صرفا از تبلیغات، تصورش سخت نیست که تیم اینستاگرام بتواند هم به توسعه محصولات جدید بپردازد و هم سودده باشد.

یکی از حوزه هایی که اینستاگرام بدون فیسبوک احتمالا به مشکل بخورد، بازرگانی است. در این حوزه، زیرساخت های فیسبوک بدون تردید کمک زیادی به اینستاگرام می رسانند و کمپانی شبکه اشتراک گذاری تصویر نیز قطعا باید روی این حوزه سرمایه گذاری کند. در حال حاضر سیستم Facebook Pay به کاربران اینستاگرام اجازه می دهد که به خرید مستقیم محصولات مختلف از این پلتفرم بپردازند.

فیسبوک اما لایسنس این سرویس را در اختیار اپلیکیشن های شخص ثالث نمی گذارد و بنابراین اینستاگرام یا باید رابطه اش را با پی پال ادامه دهد (که همین حالا برای برخی فرایند های پرداختی مورد استفاده قرار می گیرد) یا تکنولوژی پرداخت مخصوص به خود را بسازد تا مردم را ترغیب به خرید هرچه بیشتر از اپلیکیشن کند. اینستاگرام اکنون از مبادلات مالی درآمدزایی نمی کند، اما درآمد حاصل از بازرگانی برای کسب وکار اینستاگرام حیاتی خواهد بود. البته که اینستاگرام همین حالا گشتاور بسیار خوبی داشته و احتمالا بتواند بدون دخالت فیسبوک به رشد ادامه دهد.

اصلی ترین دلیل استقبال تبلیغ دهندگان و فروشندگان از فضای اینستاگرام، امکان نمایش تبلیغات هدفمند به کاربرانی است که بیشترین تمایل را به خرید فلان محصول نشان می دهند. بخش اعظمی از این اطلاعات از طریق فیسبوک به دست می آید و اگر فیسبوک و اینستاگرام از یکدیگر جدا شوند، هر دو به خاطر کسب دانش کمتر راجع به کاربران شان متضرر خواهند شد. بدون تبلیغات هدفمند، اینستاگرام نمی تواند هزینه های قبلی را در ازای تبلیغات طلب کند، اما کماکان جامعه کاربری بزرگی دارد که برندها نمی خواهند آن را از دست بدهند.

در صورت جدا شدن از فیسبوک، بزرگ ترین ضرر اینستاگرام در حوزه مدیریت محتوا خواهد بود. علی رغم تمام کمکاری هایش، فیسبوک ارقامی نجومی را صرف سرمایه گذاری روی قوانین مدیریت محتوای خود کرده. و درحالی که فیسبوک به خاطر شکست هایش سرزنش شده، اینستاگرام تا حد زیادی از هجمه نقدها در امان بوده و توانسته خیلی ساده محتویاتی که روی پلتفرم بزرگ تر فیسبوک علامت گذاری شده اند را از پلتفرم خود نیز حذف کند. بعد از یک اسپین آف، اینستاگرام باید این سیستم را از نو بسازد و چنین کاری حتی برای پیروز ترین پلتفرم ها نیز وظیفه ای کابوس وارانه است.

اما علی رغم تمام این چالش های بزرگ، مالکیت فیسبوک بر اینستاگرام بیشتر شبیه یک نقطه ضعف است تا یک مزیت. شبکه اجتماعی فیسبوک به خاطر مدیریت ضعیف محتوا بارها به عامل کشتار دسته جمعی محلی تبدیل شده، بر انتخابات تاثیر گذاشته و شکلی دوقطبی به جهان بخشیده است.

اینستاگرام اما به شکلی معجزه آسا توانسته از عواقب در امان بماند و با وجود تمام اطلاعات دروغین و تئوری های توطئه، همچنان پیش برود. عدم وجود الگوریتم هایی که اخبار دروغین را مقابل چشم کاربران قرار می دهند، باعث شده اینستاگرام از بدترین مسائلی که دامنگیر فیسبوک شده اند جاخالی دهد. در صورت جدایی، اینستاگرام به صورت کامل و همیشگی از مسائل فیسبوک رهایی خواهد یافت.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 2 بهمن 1399 بروزرسانی: 2 بهمن 1399 گردآورنده: mihan-dl.ir شناسه مطلب: 689

به "در صورت جدایی، اینستاگرام از فیس بوک به صورت کامل و همیشگی از مسائل فیسبوک رهایی خواهد یافت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در صورت جدایی، اینستاگرام از فیس بوک به صورت کامل و همیشگی از مسائل فیسبوک رهایی خواهد یافت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید