توصیه های غذایی سحر، روزه خود را چگونه افطار کنیم؟
به گزارش میهن دی ال، یک متخصص تغذیه بالینی، به باید ها و نباید های رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان اشاره نمود و در خصوص خوردنی های افطار و سحر، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش ، مینا عبداللهی، با اشاره به اینکه در با رعایت اصول صحیح تغذیه می توان روزه داری صحیح توأم با ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی را تجربه کرد، اضافه نمود: معمولاً تعداد وعده های غذایی در هنگام روزه داری از سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده، به دو وعده اصلی و یک میان وعده کاهش می یابد؛ بنابراین مواد مورد احتیاج بدن باید به وسیله تعداد وعده های غذایی کم دریافت شود.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که هر روز بعد از افطار (یک تا چند ساعت بعد) دو یا سه عدد میوه مصرف شود. همچنین می توانید به جای یک عدد میوه، نصف لیوان آب میوه طبیعی مصرف کنید. سعی کنید بعد از افطار چند عدد بادام، فندق، پسته و…، بخورید.
عبداللهی گفت: میزان مایعات مصرفی روزه دار 6 تا هشت لیوان در روز توصیه می شود که بهتر است بین دو وعده غذایی تقسیم شود. از مصرف زیاد قهوه و نوشابه های گازدار خودداری کنید، زیرا سبب افزایش دفع مایعات و تشنگی می شوند.
وی اضافه نمود: پرخوری و مصرف بیش از حد غذا های پرچرب و شیرین مانند نان خامه ای، زولبیا، بامیه، حلوا و شله زرد توصیه نمی شود. از غذا های آب پز، کبابی یا بخارپز به جای غذا های سرخ شده بهره ببرید. از نان های سبوس دار مانند نان سنگک بهره ببرید.
این متخصص تغذیه بالینی گفت: از مصرف انواع دسر ها و شیرینی های حاوی شکر زیاد در برنامه افطار و سحر خودداری کنید. به جای مصرف زولبیا و بامیه، از خرما بهره ببرید.
عبداللهی در خصوص وعده افطار، اضافه نمود: افطار را باید با یک وعده غذایی ساده مانند یک صبحانه معمولی شروع کرد و بهتر است روزه با شیر و یا آب ولرم، خرما یا چای کمرنگ باز شود و به تدریج مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ مصرف شود.
وی تاکید نمود: مصرف مواد غذایی شیرین، اما با شیرینی طبیعی در هنگام افطار بسیار لازم است؛ بنابراین مصرف خرما، کشمش و یا اضافه نمودن یک قاشق چای خوری شکر به شیر مفید است توجه شود که از غذا های زودهضم مانند حلیم بدون روغن، پوره سیب زمینی، انواع خورش و یا خوراک کم چرب (خوراک مرغ و سبزی های آب پز)، خوراک گوشت کم چرب، انواع سوپ و یا آش رقیق در افطار استفاده شود.
عبداللهی در خصوص وعده سحری نیز گفت: سحری سبک خورده شده و از مصرف غذا های چرب و پر حجم برای سحری پرهیز شود. برای سحری باید غذا هایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش می دهند؛ لذا بهترین مواد غذایی برای سحری نان سبوس دار، سبزی، حبوبات، میوه ها و مواد غذایی دارای پروتئین است. در هنگام سحر سعی شود از مواد غذایی دارای الیاف مانند غلات کامل، حبوبات (جو، عدس، لوبیا)، ماکارونی، سیب زمینی و سبزی ها به جای قند، مربا، نان های بدون سبوس مصرف شود.
وی گفت: به هنگام سحر بهتر است از مصرف مواد قندی و شیرین پرهیز شود، چرا که این مواد می توانند در طول روز با افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون ایجاد گرسنگی را به دنبال داشته باشند. در وعده سحری از میوه های آبدار، سبزی و سالاد استفاده شود. توصیه می شود از مصرف زیاد نمک خودداری نمایید، زیرا سبب احساس تشنگی در ساعات روز خواهد شد. در سحری یک تا دو لیوان آب بنوشید و از خوردن آب زیاد هنگام سحر به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز پرهیز نمایید.
عبداللهی اضافه نمود: بهتراست بعد از خوردن سحری نخوابید، زیرا شرایط درازکش سبب برگشت مواد غذایی به مری و ترش کردن می شود. این کار در درازمدت باعث سوزش سر دل و بیماری رفلکس در افراد مستعد می شود. مصرف غذا های سرخ شده باید محدود شود چرا که باعث اختلال در هضم، سوزش سر دل و افزایش وزن می شود.
منبع:مهر
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان